18 Eylül 2021 Cumartesi

Fatih Hoca olmasa, böyle bir yapı oluşturulamazdı


Çöp kutusuna bakıyorum da, bomboş oralar. Lazio'ya nasıl olsa kaybederiz diye pusuda bekleyen "troll" arkadaşlar nerede. Eleştiriden uzak, sadece nefret üzerinden yürüyen ya da Galatasaraylı olmayıp, amacı burada troll yapmak olan insanlar var. O yorumları işaretleyip, çöp kutusuna yönlendirdim. Yazı altlarında yorumları yayınlanan kıymetli dostlara teşekkür ederim. O çöp yorumları yayınlayıp, hem seviyeyi düşürmek istemiyorum, hem de sizlerin kıymetli yorumlarına değer veriyorum. Bu anlamda destek olan, blog'u ayakta tutan herkese teşekkür ediyorum.

Eleştiri yapılır, yapılacaktır. Hepimiz yapıyoruz. Bazısı istiyor ki, kin kusalım, hakaret edelim, seviyeyi düşürelim. Bunları yapmayınca, yapmış olduğun eleştiriyi kabul etmiyorlar. Fatih Hoca'nın taktiğini, maç içi tercihlerini konuşmak "eleştiridir", Fatih Hoca'nın geçmişini sorgulamak, abuk subuk kıyaslara girmek ise kin kusmaktır. Eleştiri öyle bir şey değil. Blog altında yayınlanan yorumları okuyanlar, eleştirinin ne olduğunu anlayacaklardır. Anlamadıkları sürece, yapmış oldukları o seviyesiz davranışlar "çöp kutusunu" şenlendirmeye devam edecek.

Bu takımın taktiği, tekniği, çalışması var. Olay "ayak tenisi" değil. Ayak tenisine çok kafa takılmış, görüntülerde o oluyor diye belki de. Trabzonspor maçında da çalışmanın ürününü ilk 2 golde gördük, ön alan baskısı ne kadar değerliydi. Lazio karşısında ise, 90 dakika boyunca o çalışmayı izledik. Başka türlü zaten baskın olamaz, ön plana çıkamazsın. Lazio karşısında, 117.3 km mesafe kat ettin. Lazio ise 114.5 km'de kaldı. Bazısı fizik durumu eleştiriyordu ya, tablo bu.

Burada esas nokta, değişen futbolcu profili. Sattığın kadar al kaynaklı, kira bedeli üzerinden, etiketli yabancıları izledik. Yaş haddimiz yükseldi, takım ister istemez temposunu kaybetti. Makas böyle kapanacak, kaliten o seviyede değil ise, mücadele ederek ve çalışarak. Gençleştik, gençleşirken de kaliteyi yükselttik. Bu genç yapı da, pres oyununu çok daha iyi oynayıp, olabildiğince hareketli oldu. Haliyle de iyi bir takım oluştu ve henüz yolun başındalar. Zaman içinde, birlikte oynayarak ve bu seviyede tecrübe kazanarak çok daha iyisini izleyeceğiz.

Hoca çalışıyor yani, herkesten çok kafa yoruyor. Sarri'nin saygısını gördük, video, fotoğraflar orada. Galatasaray'ın başında, saygı duyulan, çok iyi bir teknik direktör olduğunu unutmayalım. Eli rahatlayıp, istediği yapıyı oluşturunca da, kalite yükselmiş oldu. Sabır lazım yine de, bir anda uçup kaçmamak lazım. Yine de gelecek adına umutluyuz işte, yarınları konuşuyoruz. Fatih Hoca olmasa, böyle bir yapı oluşturulamazdı.

16 yorum:

  1. Bu yönetimin de genç oyuncuları alalım kafası var ama, hani hoca olmasa da bence aynı transfer stratejisini izleyeceklerdi. Hatta hoca ghezzalı istemişti yönetim maliyetten dolayı hem de yaştan dolayı kabul etmedi, keza melo fernando gibisi bulunmuyor kolay kolay demişti hoca yani o tarz etiketli bir 6 isteği de vardı ama yönetim elneny e o paraları vermedi ve 21 yaşında yine genç oyuncu aldılar.Babel feg ardayı falan sık sık sahaya atmaya çalışıyor yani geleceğe yatırım istiyor hoca, sürekli de bunlardan bahsediyor ama tecrübeli, 29 yaş ve üzeri de transfer de istiyor yani. Bana kalırsa doğru bir düşünce değil çünkü takımın tecrübeli yüksek maaşlı oyuncularına bakalım neredeyse hepsi sorunlu.Yeni transferlerden en yüksek maaşlı ve yaşlısı pva, bana göre yeni transferler arasında en sorunlusu ve bana açıkçası güven vermiyor, savruk geliyor. Umarım aynı 25 yaş altı transfere devam ederiz yaşlı oyuncu almamaya devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var da, scout ekibini kuran, onları da bu yola iten hoca. Planı birlikte kurdular, futbolcuları teknik ekip belirledi. Her TD için de, böyle bir bonservis bedeli harcamazlar.

      Sil
  2. Fatih hocanın bu ligde başarı manasında kıyaslanacak bir tarafı yok zaten. Genellikle konuştuğum fenerli beşiktaşlı dostlarım ise fatih hocayı zaten başarı değil, kebapçı ve küfür muhabbetlerinden yıkmaya çalışıyorlar çünkü bu adamı başarı yönünden yıkamayacağının farkındalar :) her taraftarın hayaliydi fatih hocanın elinde böyle genç dinamik bir kadro görmek. olunca da işlerin ne kadar düzgün gittiği ortada. ligde 2-0 dan dönen maçlar olmayıp kazandığımızı düşünüyorum da, rakipler heralde kara kara düşünüyor olurdu. Ama bir yönden de iyi oldu, bu işin babelle olmayacağını gördük aytaç karanın da sadece ihtiyaç halinde kullanılması gerektiğini anladık. bu süreçte emre kılınç'ı kazandık. her geçen gün daha iyi olacağımızı düşünüyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç yapı, bunlar olacak. Sabır olayı da burada başlıyor zaten. Maçları koparmayı öğreneceğiz :)

      Sil
  3. (Emre)
    Hayir diyebilen bir yønetim olmasi ønemli. Ghezzal ve Elneny ørnegi gibi. Ama En ønemlisi ise hayir diyen bir yønetime karsi hoca tavir almiyor. En ønemlisi bu. Iletisim cok ønemli. Ve bunu Burak Elmas yønetimi dogru yapiyor. Hayir diyorlarsa bunu da acikliyorlar nedenini hocaya.
    Fatih hoca'yi bende cok elestirdim ama yine hakkini da verdim. Seni istemeyen ve sana hep zorluk cikartan bir baskanla calismak cok zor olmali. Unutulmasin, gecen sene sampiyonluk averaj farkiyla kaybetik, ondan ønce de pandemi olmasa yine sampiyon Galatasaray'di. SL'de alinan sonuclar yuzunden hayal kirikligi olarak hatirlanir o sezon ama ikinci yarida oturmus bir oyun ve plan vardi. hemde o kiralik oyuncularla. Kredisi sonsuz degil hocanin, ama ønumuzdeki 3 seneyi de hak ediyor.

    Daha kadroya Assunção girecek. Boey yeniden girecek. Omar dønecek. Belki zamanla Mohammed yerine Ali Yavuz Kol girecek oyuna. Tempoyu ozaman dusunsenize? Ligde gørulmemis enerji, tempo, hiz olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ghezzal, Elneny gibi isimleri isteyebilirsin. Gençleşmek demek, fırsat kaçırmak, herkesi yaşı küçük almak demek değil. Maliyet uymaz, hoca da o iş olmasin der zaten.

      Sil
  4. Çok şanslıyız Fatih Terim efsanesini yaşadık ve halen yaşamaktayız..

    YanıtlaSil
  5. Beşiktaş 114.7 km koşunca son 8 yılın rekoru dendi Türk takımlarının Avrupadaki koşu mesafeleri arasında. Medyada bize yönelik böyle bi yüceltme göremedim. Bide Rakiplerin her galibiyetinden sonra Yok 3 maçtır yenilmedik yok son 11 yıldaki en iyi istatistik. Konu Galatasaray olunca nerden tutsak kötü gösteririz çabası. Neyse başarı geldikçe bugün olduğu gibi herkes yavaş yavaş susacak. Galatasaray Türkiye'de yenildik ama ezilmedik saçmalığına noktayı koyan ASLANLAR GİBİ YENDİK dedirten takımdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray konuşulmaz, boşver konuşmasınlar. Uçup kaçmaya devam etsinler :)

      Sil
  6. Fatih hoca çok hırslı ve kendini yenileyen birisi bir gerçek ki şu maç ile yine kendini yeniledi, ilk 4 lig maçı sahaya müdahelelerini hepimiz eleştirdik ama o kadar büyük hocaki bu maç bambaşka bir şey sunuyor, sahayı teknik taktik açıdanda izlemeye çalışan ve istatistiklerle görüşümü oluşturmaya gayret eden bir izleyici olarak fatih hocaya hiçbir numarası yok, ayak tenisi, gaz vb yaklaşımları olan ergence arkadaşları kınıyorum 96-2000 döneminide izleyen 37 yaşında birisi olarak fatih hoca sürekli kendini yeniler daha millet türkiyede half space nedir bilmezken oraları işleyen çalışan adamdır, beke ön lüberoda oyun kırduracak planları çizen adamdır ha bazen formsuz, inatçı takıntılı olabilir ama büyük hocadır ve elimizdeki değeri bilelim 1 ay önce fatih hocaya kasıma kadar ciddi eleştirim olmaz kadro yeni demiştim ama bugün şunu anladım bu takım kasımdan çok daha önce tam anlamıyla oturacak. Genç transfer başarısını aslında aslan payını yönetime ve scout ekibine yorsamda acout ekibini kuran uzun uzun scout transferlerini izleyen ve olur veren fatih hocada bu başarının önemli mimarıdır ve asıl pastayı yapan ustadır. Yine daha önce yazmıştım bu takım fatih hoca ile büyümeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hevesliydi bu yapıyı kurmak adına. Kurdu ve meyvelerini almak istiyor. Başkası günü kurtarır, kendini düşünür. Fatih Hoca, iyi bir Galatasaraylı ve geleceği istiyor. Kendisinden sonra bırakacağı miras bu vizyon olacak.

      Sil
  7. Galatasaray yillarfa FFP ve TFF zulümlerine ugrarken biz bile unuttuk, Avrupa takimlariyla Fenerle, BJK ile esit sartlarda savasiyormusu gibi hep hocayi elestirdik buna ben de dahilim ama gorduk ki FFP yasagi kalkinca ve arkasinda adam.gibi duran yönetim olunca hoca bu isi herkesten iyi biliyor.
    Ligin en iyi takimi denilen deplasmanda elimizden kacan Trabzon Kasimpasayi zor bela yenebildi ve takim degeri senden 3 kat fazla olan Lazio'yu sahadan sildin yer yer. UEFA gruplardaki kosu mesafelerini paylasalim ve Fatih Hocaya güvenelim arkadaslar.

    Galatasaray: 118,262 km
    Lazio: 117,7 km
    Marsilya: 110,6 km
    Lokomotiv Moskova: 109,6 km

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffp zorladı cidden. Şöyle düşün. Elde bonservis girdisi olduğu tek dönem, Marcao ve Luyindama geldi. Diagne öncesi de tonla genç forvet konuştuk ama Ocak ayında bu kadarı oldu ancak. Hocanın aklında hep bu var da, bonservis geliri elde edemezsen nasıl yapacaksın ki?

      Sil
    2. Haklisin Halil Dervisoglu'nun 500 bin Euro daha veremedigimiz icin Brantford'a kaptirdik, Jakup Moder'i herkesten once buldun alamadik daha sürüyle sayabiliriz, tabi bir de scout ekibimize sallayan Mehmet Ozcan gibi tipler var daha gecen scout ekibi basarisiz bugune kadar ki tek basarilari Marcao dedi kendi kanalinda, Berkan'i Alanya'ya gelmeden önce bulacaksin vs. Vs. seklinde konusuyorlar iste.

      Sil
    3. Ffp sarmalı maalesef elimizi bağladı. Daha nice isimler vardır böyle. Coulibaly'i alamadın 2 milyona. Kaan Ayhan kaçtı yine böyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir