8 Eylül 2021 Çarşamba

Fırsat transferi dediğimiz olay bu işte


Assunçao için bir tehlike varsa, o da Gedson Fernandes muadili olarak görülmesi. Tarz açısından, birbirleriyle pek alakaları yok. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu orta saha profili açısından da, Assunçao daha doğru bir isimdi. Gedson Fernandes, bizim adımıza iddialı bir isim olsa da, 6 numaranın daha elzem olduğunu düşünüyordum. Ayrıca, Gedson Fernandes için konuşulan rakamlar da çok büyümeye başlamıştı. Şu şartlarda bu transfer yapılamazdı.

Şu eleştirilir. Çok fazla takılı kaldık ve son ana kadar zorladık. Gedson'u alabilsek, 6 numara alır mıydık, almaz mıydık onu da bilmiyorum. Eksik kalacaktık mesela orada. Umarım birbirlerinin alternatifleri gibi düşünülmemişlerdir. Son 2 gün, sadece 6 numaraları konuştuk. Bana göre de içlerinde en iyi olan geldi. Plana sadık kalarak, gençleşmeden ve geleceğe oynamaktan ödün vermeyerek bu transfer gerçekleşti.

İşin maddi detayları resmi olarak açıklanmasa da, herkes hemen hemen aynı rakamları vermiş. 100 bin avro kiralama bedeli, 3.5 - 4 milyon avro arasında satın alma opsiyonu, 30 Haziran 2022'e kadar da opsiyonu kullanma hakkı var. Opsiyonun kullanılması halinde de, 15 Temmuz 2023'e kadar vadeli ödeme planı mevcut. Galatasaray yine istediği maddi şartlarda bu transferi gerçekleştirdi. Burak Elmas'ın "plana sadık" kalması biraz da maliyet üzerine.

Direkt olarak bonservisinin alınmaması, limitlerle de alakalı olabilir. 3.5 - 4 milyon avro'luk bonservis bedeli şimdiden ödenebilirdi yoksa. Maliyette de şaşkınım, futbolcunun piyasasının daha yukarıda olduğunu düşünüyordum. Bordeaux'un 6.5 - 7 milyon avro'luk teklifine sıcak bakmamışlardı. Sonrasında futbolcu buna tepki gösterdi ve ayrılmak istedi. 1 Eylül sonrası başka opsiyon kalmayınca da devreye biz girdik. "Fırsat transferi" dediğimiz olay bu işte.

22 yorum:

  1. Son gün panik transferi yapmayıp planlamaya ve politikaya uyan birini almak takdir edilesi bir iş.

    YanıtlaSil
  2. Super Lig'de oynamanin tek avantaji ekstra bir haftalik transfer penceresi herhalde bu transferi o sekilde yaptik, ben de bu fiyata alabildigimize sasirdim sahsen neredeyse yerli futbolculardan daha ucuza wonder kid aldin tutma sansi cok daha fazla, babasindan gelen bir futbol kulturu ve Arda zamaninda altyapi oynamisligi var, simdiden aidiyet duygusunu verdi roportajinda su ana kadar her sey olumlu, hastasiyiz boyle transferlerin.
    Bu takim belki sampiyon olamaz ama keyifle izlenir o duragan yana pas geriye pas gunlerimizden uzaklasacagimiza eminim artik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır lazım, bu gençler istikrar kazanacak ve birlikte büyüyecek.

      Sil
  3. İnşallah faydalı olur videolarda ham görünüyor denge ayağını yere sağlam basamıyor gibi sahaya çıkmadan belli olmaz zaman tanımak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gencecik isim. Ciddi potansiyel. Beklemek lazım :)

      Sil
  4. abi konuştuğumuz isimler arasında en iyisi demişsin ama bence diawara daha kaliteli ve yetenekli oyuncuydu. keşke onu alabilseydik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi derken nedeni şu. Diawara kiralık olacaktı, opsiyonu da yüksekti. Sezon sonu tutamayacaktin yani. Maliyet de yüksek olacaktı. Assunçao'da ise ipler elinde. Opsiyon düşük, maaş çok düşük. Haliyle de konuşulan isimler arasında en iyisi.

      Sil
  5. birçok mevkide genç isimler bulduk. sol bek neden bulamadık anlamıyorum. eleştirmiyorum yanlış anlama olmasın. merak ediyorum gerçekten neden bulunamadı

    YanıtlaSil
  6. Bir senelik gelip giden oyunculardan yildik! Umarim fayda saglar, profil olarak dogru bir adim attik. 30 yas ustu kariyerli birine son gun panigi ile 2-3 milyonluk 4 senelik yagli kontrat cekmemiz de guzel oldu.Vurdugun gol, verdigin asist olsun aslan parcasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah dediğin gibi olur. Doğru yöntem bu.

      Sil
  7. Yeni yönetimi ve scout ekibimizi tebrik etmek gerekli.Bu tür genç ve potansiyeli yüksek oyuncuları iyi fiyatlar ile takıma kazandırmaları büyük iş.Bundan sonra asıl görev biz taraftarlara düşüyor.Bu oyuncuların genç olduklarını ve hata yapabileceklerini kabul etmemiz, sabretmemiz ve desteklememiz gerek.Bu sene şampiyon oluruz ,olmayız bence çok kritik değil.Kurulan takım uzun vadeli başarı için kuruldu ve ileride sadece Türkiye değil, Avrupa'da iyi işler yapacak kapasitede bir takım.Yeterki sabırlı olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabretmemiz, çabucak kestirip atmamamız gerekiyor. Bu gençler birlikte büyüyecekler.

      Sil
  8. Şu saçma sapan limit işleri olmasaydı, daha kimleri görürdük acaba, insan merak ediyor. Transfer maliyetlerini merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limit, bazı takımlar tarafından ısrarla aşılmasa, adil bir şekilde uygulansa güzel aslında. Bak seni ister istemez doğru maliyetlere yöneltiyor. Sattığın kadar al da fırsattı, kullanamadık.

      Sil
  9. Çok doğru bir hamle yaptık. Panik halinde kalmayıp doğru isme yöneldik. Maddi şartlarda gayet uygun.

    YanıtlaSil
  10. Hem plana sadık kaldık hem çok ucuz miktarlara bitirdik :) Muhtemelen limit sıkıntısı vardı çünkü maaş+kiralama ücreti aşağı yukarı Emre akbabanın yıllık maliyetine denk geliyor :)

    YanıtlaSil
  11. Gustavonun birkaç videosunu izledim, en beğendiğim ve bize çok lazım olan özelliği; çevre kontrolü. Bu sebepten canımız çok yandı bizim, çok pozisyon verdik çok gol yedik. Bu çocuk daha pası almadan şöyle bir etrafına bakıyor ve daha pası almadan nereye atacağını kafasında kuruyor. Hemde bunu daha bu yaşında yapıyor. Bonservisini alacağımızı düşünüyorum. Bu tarz oyuncuların hastasıyız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırtı dönük top aldığında, bize ecel terleri döktürmeyecek. Bu değerli :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir