5 Eylül 2021 Pazar

Galatasaray 1-3 Forul Constanta, kronik problemler değişmiyor


Kronik problemler değişmiyor. Bu takım geriden kısa pasla oyun kurarken, baskı yediği an çok zorlanıyor ve basit hatalar yapıyor. Diğer problemler de atak sonlandıramamak. Atak sonlandıramamanın acı faturası, kalende gördüğün kontralar. Pozisyon vermiyorsun diyeceğim de, bu 2 noksan kaynaklı yediğin gollerin önüne geçemiyorsun. Ne fişi çekebiliyorsun, ne de tempoyu düşürebiliyorsun. Sahadaki futbolcular kim olursa olsun, herkesten aynı oyun bekleniyor.

İlk yarıda, geriden oyun kurma noktasında görüntümüz daha iyiydi. Bu da Marcao'nun geri dönüşü ve Işık Kaan Arslan'ın varlığı kaynaklıydı. Marcao, 2. yarıda çok basit hatalar yapmaya başlasa da, ilk yarıda oldukça iyiydi. 2. yarıdaki basit hatalar da, fazlasıyla Fatih Öztürk kaynaklı. Kaleci işi de büyük problem mesela. İlk yarıya dönersek, özellikle ilk 30 dakika geriden iyi çıkıldı ve oyunu kanatlara açtığımızda, Babel ve Emre Kılınç kaynaklı çok etkili olamasak da, merkezde Morutan'ın hareketliliği ile etkili olduk.

Morutan'ı orta sahanın merkezinde değerli buluyorum. Sağ kanatta henüz Galatasaray formasıyla izleyemesek de, oyunun merkezinde çok daha özgür. Sadece topla hünerleri değil, rakibe baskısı, ön alanda şok presiyle de etkili oluyor. Top ayağındayken de, rakip eksilterek seni rahatlattığı gibi, sürekli dikine düşünüyor ve o çıkışlar da seni pozisyona sokuyor. Zaten ne olduysa Morutan'ın çıkışı sonrası oldu. Orta sahada hiç top tutamaz olduk ve takım mücadele etmeyi bıraktı.

Aytaç Kara, mutsuz ediyor beni mesela. Çok fazla pas hatası var ve gol anında da kararsız kalıyor. Oysa beklentim vardı. Bu haliyle rotasyona dahi giremez. Bir de Berkan Kutlu 6, Aytaç Kara 8 numara gibiydi. Berkan Kutlu'nun da sırtı dönük oyunu zayıf. Güçlü bir baskı yendiği an problem olacak. Bu yüzden de ya oynadığımız oyun tarzı değişecek, ya da 6 numara transferi elzem. Her şeye rağmen, ilk yarı iyiydi. Babel'in topu her aldığında tempoyu katletmesine rağmen, etki gösterebildik.

2. yarıda da her şey iyi gidiyor derken, rakibin bizim yarı sahamızdaki baskıyı arttırması, bizim de ısrarla kısa pasla çıkmaya çalışmamız bu sonucu getirdi. Morutan çıkınca zaten topu öne taşıyamaz oldun ve ezildin. 80. dakika sonrası olan oldu ve bu maç değil 3-1, 5-1 falan da bitebilirdi. Sadece 10 dakikada olanlarla. Bu takım ısrarla, geriden kısa paslarla oyun kurmaya çalışırken hata yapıyor. Fatih Hoca bu işi nasıl çözer bilmiyorum da, oyunu değiştirmesi daha mantıklı görünüyor. 

20 yorum:

  1. 6 numara o kadar önemli ki iste... Oynatan adam lazım bize, oynayan var zaten ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senkron sorun, bunu tutturmak lazım. Hücum ve savunma dengesi yok, başka şeyler söylüyorlar.

      Sil
  2. Aynı hata sürekli tekrar edilerek doğru bulunamaz. Dediğiniz gibi ya oyun anlayışı değişecek yada oyuncular. Bu oyuncu grubuyla bu oyunu oynamak hemen her zaman aynı sonucu verecektir. Tercih hocanın, ya bu oyuncu grubu ve oyun anlayışıyla devam edip kendi sonunu getirecek, yada gelmesi muhtemel 2 3 oyuncuyla bambaşka şeyleri bizlere hayal ettirecek. Başka bir seçenek ise bu grupla devam edip oyun anlayışını değiştirmek. Zamanla göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncular şu sürede değişemez, oyun mecburen değişmeli. Israr kötü sonuç veriyor.

      Sil
  3. Galatasaray formasını sırtında taşıyan her futbolcuya saygım var ve en kötü anında bile desteklemek gerektiğini düşünürüm ama şu takımda artık varlığına bile tahammül edemediğim tek bir oyuncu var: Babel. Hani ayakta durmakta bile zorlanan Emre Akbaba için, en azından golü kokluyor, seken toplarda gol atma ihtimali var diye umut besliyorum ama Babel koca bir sıfır. Fatih hoca genelde top tutsun diye oynatıyor belli ki ama topu tutup geriye oynayınca veya sağa çekip abuk bir şutlar atmaya çalışınca bununda bir esprisi kalmıyor. Bu maçta gösterdi ki, ya Babeli elden çıkaracağız şu kalan üç günde, yada sol kenarda oynatmaktan vazgeçip forvet alternatifi olarak kullanacağız. Babel'den başka türlü verim almamız mümkün değil. Bir diğer konu ise Aytaç. Bu kadar kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum ama Avrupa ligi maçında yaptığı hata özgüvenini yerle bir etmiş.Acilen kendisini toparlaması lazım. Maç özelinde en büyük hayal kırıklığı ise Emre Kılınç oldu benim için. Belki de kendisinden beklentim büyük olduğu için ama hayalet gibi gezindi sahada. Kaleci ile oyun kurma çabamız içinnise ne desek boş maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonun sonunu iyi getirdi Babel. Sonradan girdiğinde de, 11 başladığında da. Ama bu sezon hedefi tamamen bitmiş gibi hareket ediyor. Çok ön görülür oldu, ezber çünkü yaptıkları.

      Sil
  4. 6 numara elzem falan değil bu takım geçen sene Taylan ile oynuyordu ve gayet pas yapabiliyorduk ve en az gol yiyen takımdık açık ara, yeterli çalışma yok belliki.İsterseniz en baba 6yı getirin bu takımın genel sorunları var, sıradan bir Romanya takımı bile paramparça etti bizi.Lazio maçında Allah bizi korusun diyecek başka bir şey yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elzem maalesef. Taylan Antalyalı oynasın diye, mevzu o değil. Geçen sezon tek bıraktın adamı, o olmadığında yaşadığın sorun ortada.

      Sil
    2. Gecen sene ikinci yari Gedson oldugu icin görüntü bu sekilde yaniltici olabiliyor zira Gedson bircok acıgını kapatiyordu, 6 numara elzem degil derken gecen sene ilk yaridaki futbola bakmamiz lazim ve Taylan'in Kasimpasa macindaki performansini da hatirlamamiz lazim. Kisacasi tecrubeli bir 6 numara alinmaz ise bu kadar transfer bir sekilde bosa gidecek ve Anadolu Takimi edasiyla bireysel performanslarin cok iyi oldugu zaman mac kazanacak bir takim bu takim onun disinda ozellikle güclü rakipler karsisinda sac bas yoldurur bu kadro, aynisini baska bir baslikta yazmistim, Aytac'in da yanlis bir transfer oldugunu yazmistim, bu platformu seviyorum saniyorum Adsiz olarak yazmayi birakacagim :)

      Sil
    3. Alternatif üretmek lazım. Taylan'a o yük tek başına bindirilmemeli. Benim de kastım bu :)

      Sil
  5. Müsaadenizle bir not daha ekleyeyim. Eğer maç sonlarına doğru kalçasını dayayıp top saklayacak, oyunu soğutacak veteran kontenjanında bir oyuncu oynatmak zorunluluğu varsa, bu oyuncu Babel değil, oyun zekası çok daha yüksek Arda olmalı, zira Arda en azından takım aidiyetine sahip, defansa gücü oranında yardımcı olmaya çalışıyor ve kilit pas atabiliyor. Bunu söylemek istemezdim ama ilk onbirde veya kenarda Babel'i görünce mideme krapmlar giriyor artık.

    YanıtlaSil
  6. Atak sonlandıramamak değil ki sorun, eğer kontraya yakalanıyorsan dmek ki presi iyi yapamamışın. Atak her zaman sonlanamaz zaten,ligde de büyük sorun bu çünkü pres gücümüz çok düşük valla ne fb ne bjk böyle kontra imkanları veriyor ,maalesef pres yapamıyoruz o yüzden sık sık kontra yiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam mesele pres yapmaktan ziyade doğru pres yapabilmek bence. Mesela artık tüm takımlar topu kaleciye veya Luyindama'ya oynamamızu zorunlu hale getirecek şekilde pres yapıyorlar zira hem kalecilermizin hem de Luyindama'nın geriden oyun kurmada iyi olmadığını ve hata yapmaya müsait yapıda olduklarını biliyorlar. Böyle bir durumda sırtı dönük top alabilecek ve baskı yapan rakibi ekarte edebilecek bir 6 numara elzem hale geliyor. Bizim takım ise en azından oyunun belli dönemlerinde pres yapıyor, özellikle Berkan ile ama plansız bir pres bu. Kime ne zaman pres yapacağımızı bilmiyoruz. Diagne veya Muhammed kaleciye baskı yaparken rakinin sol ve sağ bekleriz ile orta saha oyuncusuna yakın markaj yapıp top almalarını zorlaştırmak gerekir ama bu yapılmasınca, forvet oyuncumuzun boş yere depar atıp, enerjisini tüketmesinden başka bir anlamı kalmıyor kaleciye baskının

      Sil
    2. Bu takım ne doğru pres yapabiliyor ne de pres yapan rakibe karşı pasla çıkabiliyor, istisnasız her pres yapan takım kim olursa olsun acayip bozuyor bizi.Yerleşim problemi var bu takımın toplu topsuz net şekilde.

      Sil
    3. Atak sonlandırmak da mesele. 3 kişi arasına dalma mesela :) Pres gücü düşük değil, o noktada herkes hücuma odaklı, arkası boş kalıyor. Geriyi kim süpürecek. Hücum odağın böyle ise, iyi bir 6 numaraya ihtiyacın var demektir.

      Sil
    4. Cok dogru yorum, 6 numara gerekli degil diyenler bir Melo'lu bir de Fernando'lu 2 tane mac ozeti izleseler anlayacaklar ama ezbere yorum yapiyorlar ve hatta gecen sene Besiktas aman aman olmayan bir orta sahayi Joseph ile ayakta tutarak oyle ya da boyle sampiyon oldu bu sene onun ustune buyuk transferler yaptilar sen bu rakiplere karsi Taylan ile cikamazsin kardesim bir cuval inciri berbat etmek uzereyiz.

      Sil
    5. Melo / Fernando da üst düzey tabii. Her zaman öyle isimler elde olmaz :)

      Sil
  7. auta giden şutun top kaybından daha iyi olduğunu öğrenemediler hala..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir