26 Eylül 2021 Pazar

Galatasaray 2-1 Göztepe, geri dönüş neticede reaksiyon da, ya oyun?


Geri dönüş neticede reaksiyon da, oyun iyi sinyaller vermiyor. Nereye kadar böyle gideriz, bir şeyler değişir mi bilmiyorum. Israrla yazıyorum, Diagne 11 oynamalı, Halil Dervişoğlu'yla da birlikte kullanmanın yolu bulunmalı. Duran top için yazıyoruz da, hücumun geneli adına organizasyon yok. Yeteneklere bakan, doğaçlama düzen. 2. yarıda da, müthiş bir Galatasaray baskısı yoktu mesela. Daha önde oynadık, biraz daha orada kaldık. Nedeni de Diagne, seni orada tuttu. Halil Dervişoğlu da o oyuna girince nefes aldı ve rakip yarı sahada kalmayı başardın.

İlk yarı için konuşabileceğimiz çok şey yok. İlk 10 dakika ön alan baskısı rakibi hatalara zorladı ve etkili göründün. Yine de bu sana pozisyon olarak dönmedi. 10. dakikadan sonra ise hatlar o kadar kopuktu ki, hücum ediyor görünsen de, kimsenin birbiriyle alakası yok. Halil Dervişoğlu'nun bağlantı oyunu bu tarz maçlarda işe yaramıyor, senin rakip yarı sahasında kalman gerekir. Kerem Aktürkoğlu yaldır yaldır rakibin üstüne gidip top kaybediyor. Morutan bir sağda, bir merkezde ne olduğunu anlamadı.

Feghouli'yle başlamayacaksın maça. Ödül verir gibi, bu maçta da 11. Hoca, 11 için "tecrübe" faktörüne takıldı sanırım, kazanmak için ısrar ediyor da gerek yok. Luyindama - Yedlin - Muslera üçgeninde de hataya müsait olunca, golü yiyorsun. Göztepe'nin taktiği, rakip savunma arkasına nasıl sarkarım üzerine. Galatasaray o boşluğu veriyor ve sağ tarafı zayıf karnı. Luyindama'nın hatasıyla başlayan, Muslera'nın da ağır tabir olacak ama "sıvamasıyla" biten bir pozisyon. Ya çık, ya kalende kal. Sıkıldım bu hatalardan.

Bu sefer 45'de gelen değişiklikler doğruydu. Alpaslan Öztürk'ün Galatasaray'ın oyununa daha yatkın bir stoper olduğunu söylüyordum. En azından biraz daha orayı tuttuk ve boşluk vermedik. Diagne'yle birlikte de, daha 4-4-2 gibi oynamaya başladık ve 2 bağlantı forvetiyle birlikte rakip ceza sahasında kaldık. Orada topu tutarsan, Morutan da boşluk bulur, Kerem Aktürkoğlu da. Cicaldau müthiş pasörlüğünü, Morutan da yeteneğini konuşturunca golü bulursun. Kerem Aktürkoğlu'nun ısrarla kendi bitirme isteği olmasa, 3. golü de bulurdun. 2. yarıda pozisyon vermemek de iyi noktalardan biri.

4-3-3'den sıyrılıp, 4-4-2'ye dönebiliriz. Diagne / Halil Dervişoğlu'nu bir arada kullanmak olmazsa olmaz. Sağda Morutan zaten orta sahanın merkezi gibi. Kerem Aktürkoğlu da hareketliliğiyle destek olur. Orta sahanın merkezinde de Cicaldau ve Berkan Kutlu'yla tempolu kalırsın. Galatasaray'ın hücum organizasyonu oturur mu bilmiyorum. Bu yüzden, orada kalabalık kalmak ve topu tutmak daha önemli gibi. Gol adına da Diagne'den vazgeçemeyiz.

24 yorum:

  1. Morutan ilk yarida cok iyi degildi mesela ama ikinci yari etkisini gösterdi bu tip oyuncular böyledir tek hareketiyle maci cevirebilir bence hoca gectigimiz maclarda Morutan'i cikarmasa su an bulundudugumuz durumdan kesinlikle daha iyi durumda olurduk.
    Herkes Yedlin'e salliyor ama Yedlin kötü degildi bugün, Nelsson mukemmeldi.
    Cicaldau hem ofans hem defanstaydi bu sezon Galatasaray'in basına gelmis en iyi şey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Sahada kalmalı, kötü anında da. Seni ipten alıyor işte, böyle çok fazla futbolcun yok.

      Sil
  2. Günü kurtardık. Zaman ne gösterecek bakmak lazım. En önemlisi Fatih hoca eski günlerindeki gibi kendini gelişime değişime açacak mi. Yoksa potansiyelli bir kadro heba mi edilecek.

    YanıtlaSil
  3. Şöyle bir takımımın maçına bakıyorum,
    Mücadele yok
    Pozisyon üstünlüğü yok
    Herhangi bir sistem yok
    Seyir zevki yok

    Ama 1-0 dan geri dönüş deniliyor. Galatasaray'ın futbolu vasat ve sıkıcı.

    Hocada maç sonları aklımızla alay eder gibi açıklamalar.

    Şu hayatta zaten mutlu olmak lüks , sağolsun Galatasaray'da hiç destek olmuyor o konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, 2. yarıdaki geri dönüş, orada oynanan oyun da çok mutlu etmedi.

      Sil
  4. Diagne tarzı forvetin varsa kullanacaksın.Gerekirse 4-4-2,4-2-3-1 veya 3-5-2 ye dönmeliyiz.Halil 10 numara veya kanata yakın oynayabilir.Diagne rakip savunmayı çok yıpratan ve gole yatkın bir oyuncu.Onun bu özelliği Türkiye liginde çok iş yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin Pas dagitmasi da güzel orta sahanin ilerisinde bugün baski altinda verdigi cok iyi paslar vardi geriye de geldi böyle bir adami neden oynatmiyoruz anlamiyorum.

      Sil
    2. Kapalı savunmaları Halil ile acamayız.Diagne tarzı yıpratıcı oyuncu şart.Diagne diğer oyunculara da çok yer açıyor.Iyi oynarken yedek bırakıldı ve tepki gösterdi.Halil-Diagne oynaması için formül bulunabilir.Halil i kanat veya 10 numara olarak oynatabiliriz.

      Sil
    3. Diagne koşuyor, mücadelede de var. Diagne de belki bu tarz savunmalar karşısında kaybolabilir ama seni orada tutar. Bence Diagne / Halil bir arada oynamalı.

      Sil
    4. diagne gol atamasa bile önemi yok. rakip savunmalar çok konsantre oluyor ona. diğerleri alan buluyor.

      Sil
    5. Halil o alanlari buldu mesela bence de Diagne Halil beraber oynamali kesinlikle belki de eldeki kadronun en guclu yani bu ilerideki üclü.

      Sil
    6. Maçın zorluk derecesine göre Diagne -Halil oyunu degişebilir düşüncesindeyim.Lazio,Marsilya ve Derbi maçları tarzı zor maçlarda Halil ile tek forvet başlamak, zorluk derecesi daha düşük ve bize karşı kapanan savunmaları ise Diagne ve Halil ile başlamak çok mantıklı.Kapanan savunmalarda Halil savunmanın arasında kalıp çok etkili olamıyor.Diagne ise kapanan savunmalarda fizik gücü ile daha etkili oluyor.

      Sil
    7. Birlikte oynamaları çok daha doğru. Halil Dervişoğlu biraz daha kanada ya da 10 numaraya kayabilir. O bağlantıyı iyi kurar.

      Sil
  5. Kötü olanlarda inatla ısrar ediyoruz. İyi olanı ise ilk fırsatta kenara alıyoruz. Biraz daha diri bir takım olsa karşımızda o reaksiyonu verdirmezdi bize. Gidişatı iyi görmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse ki Marcao 2 mac sonra dönüyor o ilk goldekine benzer hatalar Marcao dönünce pek yapilmaz diye umuyorum.

      Sil
    2. Marcao ve Boey sonrası mutlaka bir şeyler değişir.

      Sil
  6. kendi yarı sahanda üç defans oyuncun birbirine pas atıyor digerleri rakip sahada... hızlı oyuncuların var ama uzun top oynamak günah nerdeyse...iki forvet üc forvet ancak gol yenince akla geliyor.. takımda bütünlük haftalar gecti sağlanamadı..genclesme denildi feguli 11 de...yine ocak ayı filan lafları... göztepeyi zorla yenmişiz sanki uefa da tur atlamış gibi aciklamalar...iki ihtimal var: ya bu takımın kapasitesi terime yetmiyor, ya da terim bu takıma uygun sistem bulamıyor...bence ikincisi geçerli..kilit oyuncu alıp arkana yaslanma devri kapanıyor..bkz.2020 fransa ligi.. takım olarak bir arada sahanın her yerine ayak basmazsaniz işiniz zor...bu görüntüyle gs icin cok cok cok zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru yorum ve Zaten ilk dogru uzun topta Cicaldau'nun Morutan'i görmesiyle tehlike yarattin.
      Bu oyunu her ne kadar kesiciligini ilk macta begenmemis olsam da Assuncao da gelistirebilir zira uzun ve dogru top kullanmayi iyi biliyor Feghouli yerine Assuncao ile baslansaydi bundan kötü olmazdi muhtemelen daha iyi olurdu.

      Sil
    2. Ocak ayı transfer için değil yalnız, orada yanlış anlaşılma var.

      Sil
  7. Bu maç şu haliyle bize çok fazla bir şey anlatmadı. Kazanmak önemli. birazcık nefes aldık. Morutan'ın attığı gol büyük topçu golü. bu çocuğun bacağında bu var dedik. Bu çocuk kaleye yakın olmak zorunda. bunun kaybettiği toplara, defansa yardım etmemesine falan bakmaksızın kaleye yakın oynamak zorunda. Özgüveni arttıkça bunları daha çok yapacak. Uzaktan bazuka şeklinde de çıkartabiliyor.
    Onun dışında taktik değişiklik yoktu.
    Hoca belli ki; Marcao ve Boey'in de gelmesi ile ideal 11 düzenine kavuşunca toparlayacağımızı düşünüyor.
    Umalım öyle olsun. Ön alanda bir şeyler denenebilir. Halil sol kanat, Cagne önde tek gibi.
    Marsilya ve Rize maçları çok zor geçecek, inşallah güzel sonuçlar çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru düşünce, oyun ister istemez eksikler dönünce biraz daha toparlar. Sağ kanat değer kazanır, geriden daha iyi çıkarsın.

      Sil
  8. Bir ezber bir sistem oluşursa zaten bu oyuncuların hepsi gerçek potansiyelini gösterecek. Cicaldau mesela görüyoruz yeteneklerini keza morutan da neler vaat ettiğini önceki maçlarda zaten gösteriyordu, bu gol de bir özeti oldu. Berkan da yine mükemmel bir maç çıkardı, ilk golde topu presle kapıp Halil e aktaran oydu. Nelsson lazio maçında gördük bu maçta da çok iyi oynadı yani herkes potansiyelini bir maç veya iki maç sonra gösteriyor. Yeter ki bu oyuncular bir arada oynasın araya çer çöp veteran sıkıştırmadan bir arada oynasınlar+tabiki antrenman sahasında doğru çalışma ile çok acayip keyif veren bir takım çıkacak. Hocadan beklentim oyuncuları hemen kesip atmaması, eğer bir şeyler olacaksa sabır göstererek olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o düzen oluşur mu, oluşursa ne zaman oluşur. Bekliyoruz bunları.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir