1 Eylül 2021 Çarşamba

Galatasaray'dan koca bir Falcao geçti


Koca bir Falcao mu geçti diyeceğiz? 2 yıl önce, bugünlerde ne konuşuyorduk. Nasıl heyecanlanmıştık, aylar süren o nöbetleri kim unutur. Çoğumuz bu transferin rüzgarına öyle kapıldık ki, başka hiçbir şey düşünmez olmuştuk. 2 yılda ise öyle bir hayal kırıklığı yaşadık ki, gidişi, daha doğrusu gidişini beklemek çok daha büyük heyecan oldu. Bu ayrılık kaçınılmazdı ve son günlere denk gelse de, ciddi anlamda nefes almamızı sağlayacak.

Hayal kırıklığı, başka açıklaması yok. Kimse çıkıp bana, "Fenerbahçe deplasmanında attığı penaltının" hatırı falan demesin. Zaten o penaltıyı atmak için sahada, bu yüzden transfer edildi. Mesele sahada kalması. 2 yılda kaç kez sahada kaldı? Sakatlıklarını şanssızlıkla mı açıklayacağız. Elbette teşekkür edeceğim, yaptığı iyi işler de var. 43 maçta 20 gol atmış, kritik golleri de var. Beklentimiz bambaşkaydı, istediğimizi ise alamadık.

Büyük maaş. Geldiğinde de öyleydi ama geçen 2 yılda ülke ekonomisi öyle bir noktaya geldi ki, külfet çok daha arttı. Katkı alamayacağın belli, önü olabildiğince tıkalı. Öyle bir maaşı vardı ki, x kulübün bunu karşılaması zor. Sana zararı yine oldu, fesih bedeli olacak. Yine de kazanç, çünkü her anlamda ferahlama oldu. Limitin açıldı mesela, hamle imkanı verdi sana. Mostafa Mohamed de gidebilmiş olsa, çok daha rahat aksiyon alabilirdin. Hala da gidebilen isimler olabilir, bekleyeceğiz.

Falcao'ya dönersek. Kendisine hayatta başarılar dileyelim. Galatasaray formasını giyen, birçok Dünya yıldızı izledik. Falcao da onlardan biriydi. İstediğimizi alamamış olsak da bu böyleydi. Uçuk beklentilerim vardı, 2 sezon boyunca bekledim. Sahada olduğunda iş yapmadı da değil, golleri var işte. Olay sahada olabilmesiydi ki olamadı maalesef. Ders olsun, bu tarz "etiketli" işlere bir son vermeliyiz. Devir, yaş haddi yükselmiş Dünya yıldızlarına büyük paralar vermeni istemiyor. Olay yaş da değil bu arada, maliyet. 

18 yorum:

  1. 1 musibet 1000 nasihatten iyidir lafının sözleşmeye dökülmüş hali oldu falcaonun sözleşmesi :)

    YanıtlaSil
  2. Anlaşır. Demek ki Dünya Kupası'nda yer almayı gerçekten istiyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu transfer taraftara ders olmalı.Artık hedefsiz ve emeklilik hesabı yapan futbolcu transferinden vazgeçmemiz gerektiğinin kanıtı oldu.Tamamen taraftar ve medya baskısı ile transfer edilmişti.Yeni yonetimimizin transfer politikası oldukça başarılı.Umarım bu şekilde devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yüksek maaşlı etiketlere bakmamak gerekiyor.

      Sil
  4. Bol bol bedavadan maç izledi tribünde onların parasını verse zararı azaltırız belki biraz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynamadığı maç sayısı, oynadıklarından fazla :)

      Sil
  5. iyi yönden bakarsak; etiket isimlerden sıyrılıp, gençlere yönelen bu yeni plan ve vizyonumuzda bize çok büyük bi ders olarak doğru yolu gösteren en önemli etkenlerden oldu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders oldu mutlaka da, 2 yıl sonra aynı kafa yapısına dönebiliriz de. Ülkenin kaderi bu :)

      Sil
  6. Burak Elmas yönetimi resmen önceli yönetimin yediği bokları temizlemekle uğraşıyor hala ve bu konuda başarılı olduklarını herkesin kabul etmesi gerek. Falcao nun gitmesi ve Halil in gelmesi ile yaş ortalaması iyice düştü takımın. Babel den de kurtulabilirsek sadece Arda ve Muslera kalacak 35+. Bu da gayet makul bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay da değil o enkazı kaldırmak. Belki 2 yıl sürecek ama başarılacak.

      Sil
  7. Herşeye rağmen iyi hatırlamak istiyorum ben falcao'yu... O penaltıyı gole çevirip binlerce fenerlinin melül bakışları arasında havaya zıplayıp yumruk şovunu yapışını alzheimer olsam unutmam... bir fenerli gözünden baktım olaya; tamam sakat makat rakip çok para verdi ama kadıköyde sana ettiği zulmü ve 20 yıllık serüvenin bitişini sende alzheimer olsan unutamassın fenerli kardeşim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyi hatırlayayım da, düşününce imkansız geliyor :)

      Sil
  8. ders olmaz. taraftar kitlemiz malum. benzer isimlere ilgi olacaktır her zaman.

    her şeye rağmen şunu unutamam. kadıköy'de inanılmaz kritik bir penaltı attı. belki de sadece o atardı :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FM'de dahi, akıllıca hareket ederiz, işler iyi gider. Can sıkılmaya başlar, yıldızları almayı deneriz. Ülkede de olan bu :)

      Sil
  9. Maç başı dakika başı gol oranı iyi aslında ama istikrarlı katkı alamadık tabi. Feghouli ve Babel i de bi sekilde elden çıkarabilseydik keşke.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir