30 Eylül 2021 Perşembe

Galatasaray'ın da eli güçlü ve yapısı alternatifli


Lazio maçının önemi ve odağı doğal olarak farklıydı. Marsilya karşısında da böyle olacağını düşünüyorum. İyi bir takım, zor deplasman ama rakibin de belli defoları var. Özellikle savunma tarafında. Boey oynayabilir mi bilmem de, Marcao'nun oynayabilmesi Galatasaray adına birçok şeyi değiştiriyor. Geriden daha iyi çıkabilen, kendi oyununu oynamakta zorlanmayan ve rakibi karşılarken de daha dengeli görüntü oluşuyor. Lazio karşısında Nelsson / Marcao uyumu oldukça iyiydi. Bunun devam etmesini bekliyorum.

Lazio karşısında Yedlin'le oynadık bir de. Hücumda sana bir şey vermiyor olsa da, en azından geriye iyi koştu ve savunma performansı vardı. Yanında Luyindama değil de Nelsson olunca, onu yönlendiren, daha güvenilir bir isimle oynuyor. Boey dönmüş olsa, çok daha iyisi olacak. Sakatlıktan yeni döndü tabii, durumunu bilmiyorum. Galatasaray'ın sağ kanadını da hücum olarak işletmek adına, Boey'in varlığı çok değerli.

Gençleşmek değerliydi, tempoyu oldukça yukarı çıkardı. Lazio karşısında bu anlamda oldukça üstündük. Marsilya karşısında da ayakta kalacağımız ve şansımız var. Kaybedebiliriz de, sorun etmiyorum. Grup belli olduktan sonra demiştik ki, gençler açısından müthiş bir tecrübe. Birlikte oynayarak büyüyecekler ve bir yerlere gelecekler. Lazio karşısında oynanan iyi oyun ve alınan galibiyet, bu takımın potansiyelini gösterdi. Temel o olmalı işte, üzerine ne ekleriz bunu konuşalım.

Muslera
Yedlin Nelsson Marcao Aanholt
Taylan Berkan Cicaldau
Morutan Halil Kerem

Morutan'la da alakalı, merkez mi yoksa sağ kanat mı oynamalı tartışmaları yapılıyor. Merkezde potansiyeli çok daha yüksek olsa da, şu yapıda kanatta oynamak zorunda. Lazio karşısındaki 11 pek bozulmaz, orta saha 3'^lüsü bu şekilde olur. Bu tarz maçlarda da bağlantı önemli olduğundan, Halil Dervişoğlu ile devam eder, Rizespor deplasmanında Diagne'ye döneriz. Barış Alper Yılmaz da döndü mesela, o da hamle şansıdır. Bizim de elimiz güçlü ve yapımız alternatifli.

8 yorum:

  1. Marsilya nın stoperleri sorunlu diye biliyorum diagne şart bu maçta bence, hem koşuculuğu hem de kurnazlığı lazım bu maçta bize. Halil son maçta iyi bir maç çıkarmadı ve en azından dinlenmeli bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurnazlığı değerli daha doğrusu. Hücumda biraz olsun kalabilmek adına iş görür.

      Sil
  2. Marsilya'nın 3 stoperi de çok fizikli. Ben olsam Diagne'yi forvet, Halil'i kanatta veya forvet arkasında değerlendirirdim. Bu maçın daha zorlu geçeceğini düşünüyorum, Sampaoli'nin dizilişi alışık olmadığımız bir diziliş. Güzel tecrübe olacak gençlerimiz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil gizli forvet olur, fırsatçılığı konuşturur. Ama rakip savunma arkasi maden, hızlı kanatlardan vazgeçemeyiz gibi.

      Sil
  3. İdeale yakın kadro ile oynayacağız umarım Fatih Hoca bu maça Feghouli ile çıkmak bir hata yapmaz.

    YanıtlaSil
  4. Emre kilinc sürprizi gelebilir bu maçta.Trabzon maçında olduğu gibi hızlı ayaklarda Emre kılıç 'ı kullanmak isteyebilir hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön alan baskısı adına denenebilir ama zannetmiyorum yine de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir