19 Eylül 2021 Pazar

Geçen 2 haftanın ders olması gerekiyor


8+3'le birlikte, büyükler ile Anadolu takımları arasındaki makasın açıldığını düşünüyorum. Tablo geçen sezon olduğu gibi olmayacak, bence şampiyon olacak takımın alacağı puan sayısı artacak. Hata yapmamak gerekiyor yani, puan kaybı minimum seviyede tutulmalı. Hele ki iç sahada diyelim, telafisi olmaz. Galatasaray'ın da Alanyaspor'u rahat geçmesi gerekiyor. Alanyaspor, Bülent Korkmaz'la birlikte yeniden ayağa kalkmaya çalışsa da, kadro kaliteleri geçtiğimiz sezonlardaki düzeyde değil.

Lazio karşısında, uzun zamandır hasret olduğumuz bir galibiyet aldık. Avrupa sahnesinde iddia oluşturmamız önemli. Genç ve tecrübe kazanmaya çalışan bir takımız. Bu genç yapı da, zaman içinde büyüyecek, gelişim gösterecek. Bu gelişim ne kadar hızlı olursa o kadar iyi diyelim. Lazio karşısında alınan galibiyet kadar, oynanan futbol da kıymetli. Daha alternatifli ve genç bir yapımız var. Tempo olarak yükseliyoruz ve bu yükselişin lige yansıması büyük olacak.

Ligde oynanan son 2 maçta, 2-0 öne geçmemize rağmen 2-2'lik skorlar gördük. Kasımpaşa maçını müthiş oynarken, 2-1 sonrası bir anda dağıldık. Trabzonspor karşısında ise müthiş bir maç planı vardı ve 2-0'ı erken bulduk. Sonrasındaki ayakta kalamayışı çözemedim. Her 2 maçın ortak noktası, hocanın oyuna yaptığı kötü müdahaleler diyelim. Lazio karşısında bu yoktu mesela, değişiklikler zamanında geldi. Bundan sonrasına bakacağız.

Alanyaspor karşısında, ciddi bir rotasyon beklemiyorum. Aslında bazı isimlere nefes aldırmak lazım. Hafta içi de lig maçı var çünkü. Hafta sonu yine, hafta içi ise yeniden Avrupa derken fikstür sıkıştı. İç sahada Alanyaspor'la oynarken de, bazı rotasyon dokunuşları olabilir. Berkan Kutlu ve van Aanholt'a çok yüklendik mesela, hiç dinlendiremedik. Rotasyon olacağını sanmıyorum da, bu anlamda bazı dokunuşlar olsun isterdim.

Muslera
Yedlin Nelsson Luyindama Aanholt
Taylan Berkan Cicaldau
Morutan Halil Kerem

Bana kalsa, orta sahaya Emre Kılınç ya da hazır ise Assunçao'yu kaydırabilirdim. Sol bekte de Ömer Bayram oynardı. Rotasyon geniş, elde imkanlar var. Bunu da kullanmak gerekir diyeyim. Alanyaspor karşısında çok büyük zorluklar yaşayacağımızı düşünmüyorum, yeter ki tempo düşmesin. Tempo düşmesi, maça başlangıç değil de, maçın gidişiyle de alakalı. 2-0'ı gördükten sonra vitesi düşürmenin yansıması kötü oluyor. Maçı bitirecek skor en az 3 gol, bunu atlamamalı. Geçen 2 haftanın ders olması gerekiyor.

6 yorum:

  1. bence morutan merkezde oynamalı. k.paşa ve ts maçlarında orada oynadı ve çok daha etkiliydi. lazio maçında sağ kanatta daha durgun göründü. merkezde daha özgür, daha yaratıcı. 360°'ye oynuyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de oynamalı, orada özgür kılmak lazım. Bu tarz maçlarda hücum ararken değeri de artardı.

      Sil
  2. Maalesef maç öncesi tutmayan bir yorum olmuş. Analizi bekliyoruz. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon demişim, gerekli işte. Neresi tutmamış. Boş bir yorum olmuş, klasik olduğu üzere. (Burak abin).

      Sil
    2. Burak %100 tutturmuş o kadar dolu bir yorumki. Ki eleştiri olarakda yazmış oda çok doğtu bir yorum. Ben kesin rotasyonla çıkar demiştim ama yanıldım. Şu maça rotasyonla çıksak diri olsak alırdık maçı malesef fatih hocanın son zamanlardaki ilk 11 ve değişiklik hataları ile yine maçı verdik. Ben yine şampiyon olacağımızı düşünüyorum ama hep stress hep saçmalamalar hep kaos hocanın göze batan büyük hatasız kaossuz sezonu yok hem çok iniş çıkış yaşıyoruz

      Sil
    3. Yazıyı okumuyor ki adam, ezberden sallıyor. Dediğim şu;

      "Alanyaspor karşısında, ciddi bir rotasyon beklemiyorum. Aslında bazı isimlere nefes aldırmak lazım. Hafta içi de lig maçı var çünkü. Hafta sonu yine, hafta içi ise yeniden Avrupa derken fikstür sıkıştı. İç sahada Alanyaspor'la oynarken de, bazı rotasyon dokunuşları olabilir. Berkan Kutlu ve van Aanholt'a çok yüklendik mesela, hiç dinlendiremedik. Rotasyon olacağını sanmıyorum da, bu anlamda bazı dokunuşlar olsun isterdim."

      Söylediğim nasıl tutmamış oluyor. Gerçi böyle bir iddiam da yok :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir