13 Eylül 2021 Pazartesi

Gençleşmeden mutluyum da, kenar hamleleriyle bundan ödün vermek?


Galatasaray'ın gençleşmesinden, geleceğe yönelik verdiği mesajlardan dolayı mutluyum. Transferler gayet iyi ve geleceği kazanacağımızı düşünüyorum. Oyun olarak da umut veriyoruz. Sabretmek lazım ve genç futbolcu grubunu asla eleştirmiyorum. Takımdan ayrılması gereken isimler var maalesef, bu temizlik sonlanmadı. Hoca da ısrarla bu isimlere dönmekten geri durmuyor. Haliyle de, kenar hamleleri bizi aşağı çekiyor. Son 2 maçı, 2-0 öne geçip de kazanamadık. Bu büyük bir sorun.

Takımın saha içi bir lider aradığı doğru. Takımı biraz daha sakin kılacak, yönlendirecek isme ihtiyacı var. Yine de bu gençler birlikte büyüyecekler ve gelişimlerini izleyeceğiz. Heyecanlı ve hareketliyiz, tempomuz yüksek. Bundan ödün vermeyelim, farklı oyunlar denemeyelim artık. Hız ve hareketlilik olmazsa olmazımız. Bu oyuncu grubu da başka bir oyunu oynayamaz gibi. Morutan çıkmasın 45. dakikada, verme o ödünü. Basit bir örnek.

Halil Dervişoğlu'nun dönüşü de değerli. Galatasaray'ın oynadığı futbola en uyan forvet kendisi. Hoca da bu tarz bir forveti istiyor ki elindeki isimleri böyle oynattı. Halil Dervişoğlu dönünce, direkt olarak onu sahaya sürmesindeki amaç bu. Hatası ise, onu oyundan almak. Düşmemişti çünkü, aklıyla da 2. yarıda girdiğin 2 pozisyonda onun imzası var. Oradaki akıl kendisi, pas akışını, hücumu yönlendiriyor. Oyundan alırsan, döndüğün oyun doğaçlama oluyor.

Mostafa Mohamed hala ayakta kalamıyor çünkü. Mostafa Mohamed oyuna girerken, Halil Dervişoğlu biraz daha onun arkasına geçti ve kanatlara deplase olmaya başladı. Oğulcan Çağlayan ise direkt olarak kanat olarak girdi. Mücadelesi, hareketliliği tamam da, işi tamamen beraberliğe yıktık gibi. Kontrolü kaybederek, 1 puanları çok verdik. Bu da gelişim aslında, kazanamıyorsan kaybetme. Yine de, kazanacağın, elinde olan maçlarda da puan verme.

10 yorum:

  1. Geçen sene 1-0dan çok maç dönüyordu bu sene de 2-0dan dönüyor. İlk yarının son 5 dakikasında gol yedik 2 maçta da buda rakibi maça ortak etti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşılacak artık bu problem. En azından kaybetmiyoruz :)

      Sil
  2. Hocanın değişikliklerine asla anlam veremiyorum. İki maç net şekilde hocaya yazar. İlk yarı müthiş futbol oynatıp ikinci yarı bu oyunu mahvediyor. Aytaç ve Mohammed bu maçta kazanılacak oyuncular değil. Diagne gibi formda ve kaos yaratan bir forvetin var, almıyorsun oyuna. Yedlin yerine Alpaslan'ı alıp Nwakaeme tarafını kuvvetlendirmiyorsun.

    YanıtlaSil
  3. Babelin sözleşmesi bitmeden rahat yok bize

    YanıtlaSil
  4. Hoca 45’te emre kılınç-taylan ikinci yarınbaşladıktan sonra 55-60 gibi kerem-diagne değişikliklerini yapsa halili kanada atıp diagne santrafor. Halil yorulunca 80-85 gibi oğulcanı alsa iddaa ediyorum kesin kazanırdık. Şu değişiklikleri ve kurguyu abdullah hoca yapmazdı anlaşılır benim yaptığım ayıp olur diye.

    YanıtlaSil
  5. Saha içi lider konusuna kesinlikle katılıyorum hocam. Galatasaray'ın şampiyon olduğu zamanlara bakarsanız lider ruhlu oyuncuların fazlalığını göreceksiniz. mesela dün sahada lider ruhlu bir Soso'yu görmeyi çok isterdim. Oyunu domine eden ne yapması gerektiğini bilen bir Soso sana şampiyonluk kilididir adeta. Sakatlığına çok üzüldüm hakikaten tam form tutmaya başlamıştı. Emre Kılınç harikaydı dün hakkını yemeyelim belki sakatlanmasa onunla da tutardık oyunu ama bu sakatlıklarla başımız ne zaman belada olmadı ki? Ayrıca bugün Marcao_Luyi tandeminin lazio maçında olacağına dair bi haber okudum, kesinlikle desteklediğim bir karar. Taraftarımız duygusal davranıp Nelsson demiş ama luyindamanın aptalca hatalarına rağmen bu aralar daha formda olduğunu görmek gerek. Umarım soso ve boey de bir an önce döner onlara çok ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O lider olayı sabredersek yine giderilir. Lider özellikli gençler var. Birlikte oynayarak, zaman içinde aşılır o iş. Yine de şu an lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir