1 Eylül 2021 Çarşamba

Geriden, ısrarlı şekilde kısa pasla çıkma sevdası


Geriden, ısrarlı şekilde kısa pasla çıkma sevdası. Bunu sağlamak elbette önemli de, elindeki malzemeye göre hareket etmek en önemlisi. Basitçe yazayım, Muslera / Luyindama / Taylan Antalyalı üçgeninde, geriden kısa paslarla, sağlıklı bir şekilde çıkma şansın yok. Muslera ve Luyindama'nın ayakları zaten iyi değil, hataya müsaitler. Taylan Antalyalı ise sırtı dönük top aldığı an, yediği baskı sonrası çabuk dağılır oldu. Yaşanan top kayıpları da, Galatasaray'ın kalesinde pozisyon demek.

İlla böyle çıkmak zorunda değilsin. Böyle çıkacaksan da, elindeki isimleri değiştireceksin. Elindeki isimleri değiştirmek lüks olabilir, o vakit oyun değişmeli. Baskı mı yedin, sıkıştın mı, geriden uzun vur. Ayıp değil, yeri geliyor Guardiola'nın takımı da böyle çıkıyor. Bakmayın Ederson'un zorlamalarına, onun yaptıkları biraz şov. Marcao da yok şu an ve geriden kısa paslarla oyun kurabilmek daha da zorlaştı. Böyle devam edeceksen, iyi bir 6 numara alacaksın, kalecin değişecek ve sağ stoperde daha pasör birini kullanacaksın.

Kaleci işini bilmem de, sağ stoper için mutlaka arayış vardır. Ozan Kabak hayallerde, belki yeni bir Kaan Ayhan zorlaması. Gelen ismin bir de yerli olması önemli. Yabancı olacaksa, kadro içinde farklı ayarlamalar gerekecek. 6 numara konusunda ise, benim de fikrim değişmeye başladı. Hocanın, 3 tane 8 numara kullanmayı sevdiğini düşünüyordum. Bu yüzden de 6 yerine, 8 numara transferlerine daha çok kafa yordum.

Oysa bir 6 lazım. Seni geriden topla çıkartabilecek, sertlik ve tempo katacak. Seri'yi düşünmem, işin savunma tarafında katkısı olmaz. Elneny gibi bir ismi ise çok isterim, cuk diye oturur. Hem seri geriden çıkartabilecek, hem orada sertlik katacak, hem de 2 yönlü katkı verebilecek bir 6 numara. Başka opsiyonlar da vardır mutlaka. Şu an aklıma ilk olarak gelen isim. Scout hamlesi yapmam oraya, bu tarz bir tecrübeli ismi kiralarım. Takım yeterince genç, o hamle tecrübeli olabilir. Bakalım transfer döneminin içinde bulunduğumuz son günleri neler gösterecek.

12 yorum:

  1. İllaki de taylanı merkezden oyun kurmaya zorlamamak bir seçenek olabilir. Sağ stoperin sağından derine inip daha rahat kurabilir

    YanıtlaSil
  2. Her ne kadar istemesemde, Marcao affedilirse bu pas organizasyonu çözülür gibi. Çünkü rakibin bize karşı tek stratejisi alan kapatıp topun luyindamaya atılmasını sağlamak, sonra baskıyla hataya zorlamak.

    YanıtlaSil
  3. Uzun süredir bu sıkıntıyı çekiyor Galatasaray ve Galatasaraylılar. Maç içinde şu pasları (özellikle muslera luyindama) diken üstünde seyretmeyen kaç Galatasaraylı var merak ediyorum. Marcaoya geldiğinde o da bazen saçmalıyordu ama diğerlerine göre güven veriyordu. Maalesef şimdi bunlara Taylan da eklendi. İnanılmaz hatalar top kayıpları yapıyor, inanılmaz kötü son zamanlarda. Ben kasımpaşa maçını taylana yazdım orda o topu kaptırmasa o maç öyle bitmezdi arkadaş! Çünkü çok maç kazandık böyle, ama yeri geldi baskı varken tak diye 3 ü atıp bitirdiğimiz maçlar oldu. Son maçta 2-2 tüm takımın direncini kırdı. Sırtı dönük ayağı düzgün ve güçlü bir 6 numaraya kesinlikle ihtiyacımız var hem de en acilinden. Yoksa kevgire döneriz bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 numara transferini acil şekilde bekliyorum. Bugün, yarın bir şey çıkmalı diyeyim.

      Sil
  4. Maalesef Fatih Hoca sürekli kısa pas ile çıkmak için ısrar ediyor.Bu da bizi çok zorluyor.Oyuncu yapın ve kaliten çok önemli.Umarım en kısa sürede bundan vazgeçer ve biz de rahat maç izleriz.

    YanıtlaSil
  5. Sorun kesinlikle 6 numarada değil fatih hocanın defanstan çıkış planında bakın planlarında demiyorum çünkü tek planı var, bekler ortasaha çizgisinin ilerisine konumlanır 2 stoper açılır taylanla üçgen kurulur ortasahada tamamen plansız bir şekilde berak cica bazen diagne topa kendini göstermeye çabalar gibi olur bakın çabalar demiyorum ya zamanlaması tutmaz yada pas hatası olur dolayısıyla sorunda 6 numarada aranır bakın baskıyı bırakın top taylana gelsin o halde çıkarken bile sorun yaşıyoruz. Bu çıkış senaryoları defalarca çalışılmalı planlar setler oluşturulmalı. Bazen bekler biraz daha geride konumlandırılıp sonra ileriye çıkmalı bazen beki hals space konumlandırıp ona oyun kurdurmalı vs 6 numaraya jorginho gelmeyecek, emin olun taylan kadar ayağı düzgün olsun şükredelim hadi jorginho geldi rakip başına diker birisini planın olmazsa yine olmaz daha önce bahaetmiştim bu konulara meraklı olduğum için söylüyorum shaktarın defanstan çıkış videosunu izlemiştim setler üçgen dörtgen beşgen konumlanmalar herkes ezberlemiş planları o kadar belli ki, sorun plansızlık kesinlikle 6 numara değil asıl ihtiyaç boz to box çok koşan çok top çalan sahipsiz top toplayan rakibi bozan 8 numara arkası dinamik 6 (taylan,berkan) yanında yine koşan bağlantı oyuncusu aynı zamanda skorer cica ile harika ve uyumlu bir ortasaha olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 6 numara transferi bekliyorum. Diğer türlü, özellikle Avrupa sorun olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  6. artık körler bile biliyor savunmadan topla çıkmak isterken yaptığımız hataları. o yüzden pres yapıyorlar, bizde veriyoruz topu. Ya iki yönlü bir 6 numara alacak, marcao yu da affedip takıma yerleştireceksin tekrar, yada uzun toplarla çıkmaya çalışacaksın. ama böyle devam etmekte inat edersek, daha cok böyle goller yeriz orası net.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gibi Marcao dönecek o işte, sonrasına bakacağız gibi. Bence 6 numara hamlesi şarttı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir