8 Eylül 2021 Çarşamba

Gustavo Assunção Galatasaray'da


Hızlı ilerleyen süreçlerin hastasıyız. Gece isim çıkıyor, sabahı bitmiş oluyor. Gerçi zaman yok, son gün o isim başka ne zaman çıkacaktı da diyebiliriz. Yine de, Elneny, Diawara ve Mendy gibi isimleri konuşurken, Assunçao ile ters köşe yapmanın değeri büyük. Plana sadık kaldın, daha ötesi var mı. Gençleşip, geleceğe oynamak senin en büyük isteğindi. Neredeyse tüm transferler de bu doğrultuda gerçekleşti. 6 numara için tecrübeli bir isim olabilir derken, Assunçao gibi bir potansiyeli transfer etmiş olman, tüm parçaları oturtmuş oldu.

6 numara transferi yapmamak, tüm taşları yerinden oynatabilirdi. Eksik parça çünkü, senkron bozuluyor. Hücumda / savunmada yetenekli isimlerin var da, 6 numara işi bağlayan taraf. Geriden oyun kurmakla alakalı büyük problemin var. Bir yandan da 6 numaran kesici olsun, savunma direncini yüksek tutsun istiyorsun. Assunçao ile bunları sağlamış oldun. Fırsat işi bu işte. Bu yaz dönemi transferi olmayınca, kulübüyle sorun yaşadı ve ayrılık ihtimali doğdu.

Bordeaux teklif yapmıştı mesela, 6.5 - 7 milyon avro gibi rakamları kabul etmemişlerdi. Avrupa'da transfer bitti, futbolcu da sorun yaşayınca, Galatasaray ihtimali belirmiş oldu. Şu eleştirilebilir, neden bu iş Uefa listesine yetişmedi? Neden Gedson Fernandes konusunda son saniyeye kadar ısrar oldu ve bekledik. Bu bekleyiş çok daha kötü sonuçlara yol açabilirdi. Elneny için o maliyetleri kabul etmek zorunda kalabilirdin mesela. Neyse ki Burak Elmas var işte, girmiyor bu maliyetlere.

Portekiz Ligi'ne transfer olduğu 2019 / 2020 sezonundan bu yana, en fazla isabetli pas veren, 2'li mücadele kazanan ve top kapan Famalicao futbolcusu. Opta'nın vermiş olduğu istatistikler değerli. Tarz olarak bakınca da, aranan profil. Teknik kapasitesi yüksek, iyi pas yapan ve kesici bir 6 numara. Genç, plana uygun ve son gün için olabilecek en iyi transfer. İşin mali boyutları ortaya çıkınca, üstüne tekrar konuşuruz.

32 yorum:

  1. Iyi bir fırsat transferi.Umarım bizde kendini geliştirir.Ayrıca yine ters köşe yapıldı ::)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de o ters köşe için mutlu oldum zaten :)

      Sil
  2. Bu çocuk 20 yaşında ama famalicaonun kaptanlığını yaptı nelsson da böyleydi bence bu da transfer de isteğimizi arttırdı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaptanlık yapması yaşına göre sakin kalabildiğini, liderlik özelliği olduğunu ve karakterine de bakıldığını gösterir. Maalesef son 2 senedir hoca kenarda sakin değil, oyuncular sahada. Hiç izlemedim ama bu profil oyuncuların hastasıyız...

      Sil
    2. Lider özelliği bence de değerli, takımın karakter yapısı yükselecek. Yaşlar genç olsa da, olgun futbolcular.

      Sil
  3. Fırsat transferi işte budur, umarım resmiyete kavuşur. Bence listeye yetiştirme imkanımız yoktu, sorun yaşanmasa alamazdık. Atletico ve Sao Paolo altyapısı olan uç bir potansiyel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciddi bir yatırım daha. Kutluyorum bu transferi gerçekleştirenleri.

      Sil
  4. Satın alma opsiyonlu ise çok değerli bir transfer olur, opsiyon yuksekse bile avrupada göstereceği performans ile direkt para bile kazanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa ‘da performans gösteremeyebilir malesef. UEFA maçları için oyuncu kaydı kapandı. Ancak gruptan çıkarsak ara transfer sezonu sonrasında, grup aşamaları sonrası için kaydettirebiliriz.

      Sil
    2. Kastım oydu zaten. Iyi bir yerde noktalarsak iyi bir vitrin yakalamış olacaz

      Sil
    3. Satın alma opsiyonu var, hatta futbolcu ile de 2025'e kadar sözleşme yapıldı. Makul seviyelerdedir diye düşünüyorum. Ya da opsiyon zorunlu.

      Sil
    4. Zorunlu olmayan opsiyon 4 milyon Avro diye 2 ayri kaynaktan duydum, Burhan Can Terzi de benzerini soyledi ve genelde verdigi haberlerde bu sene pek yanilmadi, tutarsa cok iyi transfer ama beni dusunduren kadrodaki tecrube eksikligi saniyorum bu sene takim iskeletini ve teknik sablonu oturtmakla gececek.
      Taraftarin sabirli olmasi lazim zira bu kadroyla mevcut yönetim, TFF ve kurullariyla sampiyonluk cok zor görünüyor.

      Sil
    5. Sabredeceksin işte, gençlerin gelişimine bakacaksın.

      Sil
  5. ligdeki 3 yabancı kim olacak ? yerli kaleci şart

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem halil berkan(taylan), daha düşük takımlar karşısında stopere alparslan

      Sil
    2. Halil - Berkan - Kerem olabilir bence

      Sil
    3. Ligte kerem halil ve berkan(taylan) 3 yerli kontenjanını doldurur. Nispeten daha basitaclarda alparslan stopere çekilir

      Sil
    4. Berkan, Kerem, Halil oynayacak gibi görünüyor.

      Sil
  6. bir de İrfan Can gibi kaliteli bir yerli kaleci patlatsalar keşke transferin son gününde ama zor. kale en zayıf noktamız olmaz umarım bu sezon :(

    YanıtlaSil
  7. Brezilyalı ön liberolar bizde hep tutmuştur. Son 5 şampiyonlukta Melo ve Fernando vardı.

    YanıtlaSil
  8. (Emre)
    Abi biliyorsundur belki, ama bilmeyen arkadaslar varsa: eski Atletico Madrid ve Porto'nun oyuncusu Paulo Assunção'nun oglu. Yanilmiyorsam Arda'yla 1-2 sene oynadi. Simdi Arda ogluyla oynayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum tabii ki, teşekkürler paylaşım için. Ben eklemeyi unuttum.

      Sil
  9. Mantıklı bir transfer kesinlikle. 30 yaş civarı bir oyuncuya geçmişte yaptıklarından dolayı para gommektense gelecekte yapacakları için böyle bir yatırım çok mantıklıydi. Galatasaray iyi bir transfer dönemi geçirdi. Bundan sonra iş artık hocada bitiyor.

    YanıtlaSil
  10. Şu yönetimin yaptığı transferlerin hastasıyım. Oyuncuları daha önce izlememiş olsak dahi profillerine baktığımızda, belli bir planlama dahilinde yapılan ve gerçekten üzerinde düşünülmüş isimler olduğunu anlıyorsun. Menajer önermesi veya bir anda gelişen plansız programsız isimler alınmadı. Böylece takım kimyasının tutması da daha olası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plandan şaşmamak çok iyi hareketti. O açıdan tebriki hak ediyorlar.

      Sil
  11. Burak Baskan ve ekibi ElNeny icin 16 milyon avroluk yükün altina girmedi gayet iyi hamle yalniz bize biraz daha tecrubeli pismis bir 6 numara daha gerekiyor sanki su an takimda yildiz oyuncu diyebilecegimiz kimse yok. Kerem, Morutan gibi yildiz adaylari var sadece uzun vadede cok iyi hamleler kisa vadede taraftar sabrederse yine ilk 3 gelir kanaatindeyim bu takimla Avrupa maclari keyifle izlenir.
    Son transferlerle bir ideal kadro yazisi gelir mi Hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkası olsa girerdi. Plan dahilinde hareket etmek güzeldi. İdeal kadro için yazdım, yarın yayında olur.

      Sil
  12. Eveleyip gevelemeden eğer satın alma opsiyonu ile alındıysa tertemiz ihtiyaca yönelik net güzel transfer. Portekiz pazarını daha fazla zorlayabiliriz ilerleyen dönemlerde Marcao gibi Gustavo'dan da bekleneni alabilirsek.

    hem top kapan hem pas yapabilen ön libero çok net ve elzem bir ihtiyaçtı. gustavo, berkan ve cica ortasaha üçlüsünün hem genç hem de yüksek potansiyeli ile insanı heyecanlandırmaması mümkün değil hatta bunların önüne kerem halil ve morutan gibi yine genç bir üçlünün konabilmesi çok değerli.

    bu sene kadronun potansiyeli son yıllarda hiç olmadığı kadar yükseltilmiş oldu, eldeki malzemeye uygun bir oyun yapısı benimsenir ve bu gençleri hem yarıştırıp hem de geliştirebilirsek geleceğimiz çok parlak diyebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satın alma opsiyonu var, üstelik çok makul şartlarda. Bu açıdan bakınca da çok iyi bir transfer.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir