22 Eylül 2021 Çarşamba

Kayserispor 3-0 Galatasaray, Lazio maçından bugüne ne değişti?


Lazio maçından bugüne ne değişti? Mükemmel oynayan, yıllardır süren Avrupa enkazını üzerinden atmış bir Galatasaray izliyorduk. Peki Alanyaspor ve Kayserispor maçlarında ne izledik? Olay odak mı yoksa işlerin iyi gidip gitmemesi mi? Kenar hamleleri kötü diyoruz ya, 5 değişiklik hakkından mı bilmem, çok fazla kestirip atıyoruz. Hamleler seni geriye götürüyor. Maç planın iyiyse işler yolunda, diğer türlü sıkıntı çok büyük. Alanyaspor ve Kayserispor maçlarının özeti bu.

Rotasyonu Alanyaspor maçında uygulaman gerekiyordu. Orada uygulamadığın için, Kayserispor maçında mecbur kaldın. Ayrıca böyle, 6 kişinin değiştiği bir rotasyon olmaz. Alanyaspor maçında 2-3 isim dinlenir, bu maçta yine 2-3 isim dinlenir. Aynı anda Berkan Kutlu ve Cicaldau'yu kesmezsin en basitinden. Kesersen, faturayı da sana maç içinde keserler ve orta sahan elek olur. Attamah, Mensah'la süpürürler orta sahanı.

Büyük takım geriden kısa paslarla çıksın da, tek planı bu mu? Bir de elindeki tüm isimler bu oyuna uymuyor ki? Assunçao'yu da ekledin ama bir şey değişmedi. Kayserispor, 35. dakikadan sonra öyle bir ön alan baskısı yaptı ki, nefes dahi alamadın. Bu ilk 11'le zaten üretmen zordu, üstüne tutamadın da. Orta sahanda dirençli, tempo yapacak kim var? Feghouli'yi "yaratıcı" rolüyle sahaya sürdün, oysa adamın yürüyecek halinin olmadığı Alanyaspor maçında belli değil miydi?

Morutan bu takımın olmazsa olmazı, hücumda en yeteneklisi. Alanyaspor karşısında 45. dakikada çıktı, bu maç 2. yarının başında oyuna girdi. Herkes de onu arıyor, çünkü hücum işlemiyor, organizasyon yok. Fatih Hoca da peşi sıra forvetleri oyuna sokuyor ve tüm hücum yükünü Ömer Bayram'ın üzerine yıkıyor. Ortalasın bol bol, belki ceza sahası içinde biri vurur. Bu mu Galatasaray'ın geri dönme planı? Bu kadar doğaçlama görüntüde bir şey elde edememenden daha doğal ne var?

Hızlı oynayacaksın bu oyunu. Pas oyunu oyna ama hareketli ol. Topu alan her Galatasaraylı, yakınına bir arkadaşını çağırıyor. Hatlar kopuk, kimsenin birbiri ile alakası yok. Taylan Antalyalı'yla bağlantı arıyorsun, orada ne verebilir ki sana? 80. dakikada Atalay Babacan'ı oyuna almak da büyük şov. 21 yaşında ve ilk Süper Lig maçı. O değişikliğin hikayesini de daha detaylıca anlatacağım. Ne düşünüyor Fatih Hoca? Bir teknik adam ipleri ancak bu kadar elinden kaçırabilirdi. Sabır derken, sabrı Morutan'a gösterirsin, Feghouli'ye değil.

61 yorum:

  1. 3 maçtır ısınmaya bile gönderilmeyen diagne kurtarıcı olarak sahaya atılıyor ne kadar acınası bir hareket, maalesef bazı şeyler sonuna geldik..

    YanıtlaSil
  2. dünkü soruyu tekrar sorayım. hoca sezonu tamamlar mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikmet KESKİN23 Eylül, 2021 10:15

      Fatih Terim sezonu tamamlamamalı. Kendisinin Galatasaray'a kazandırdıklarını anlatmaya hiç gerek yok. Ama dönem değişti. Şu anda bırakması kendisinin büyüklüğünden ve öneminden hiçbir şey götürmeyecektir. Daha yönetsel pozisyonlarda kendisinden hala büyük fayda sağlanacaktır ama saha içinde artık verebileceği birşey yok. Hatta çok şey götürecektir.

      Bakın çalıştığım kurumda 50+ yaşında abilerimiz var. Zamanında kurumun IT altyapısını kurmuş, yönetmiş ve şirkette hem bilgi hemde tecrübe bakımından tanrı gibi görülen abiler. Ama dönemin bilgi akışına yetişemedikleri için daha danışmanvari pozisyonlara kendi istekler ile geçtiler. Bu geçiş kendilerinin saygınlığından hiçbirşey götürmedi. Bilakis insanların kendilerine karşı saygı ve sevgisi daha da arttı. Aslında bu durum tüm alanlar için geçerli olmalı. Fatih Terim 97 - 2000 yılları arasında gerçekten bir ekol yarattı. Avrupa'da dahi oynanmamış bir futbol oynattı. Ama ne yazık ki bu dönem kapandı. 2000 yılının mükemmel çocuklar yetiştiren babaları, anneleri ve öğretmenleri dönemin çocukları ile eski yöntemleri uygulayamıyor. Kimisi başedemeyip pes ediyor, kimisi binbir zorlukla kendilerini değiştirmeye, dönemin psikolojisini anlamaya çalışıyor. Fatih Terim'de yaş itibariyle bu eski babalar, anneler ve öğretmenlerden bir tanesi. Döneme ayak uydurması zor ki bu durum Fatih Terim'in suçu veya eksikliği değil. Şu anda 40 yaşında olan bir insan bile değişime ayak uydurmakta zorlanıyor. Dolayısıyla kendisi ile devam etmek Galatasaray'a zarar vermeye devam edecek her daim.

      Anlatmaya çalıştığımı kale ve muhafız analojisi ile netleştirmeye çalışayım. Bir muhafız düşünün bir kaleyi koruyan. Sayısız saldırıya karşı kaleyi korumuş ve düşman eline geçmesine izin vermemiş. Bir efsane ama yaşı artık 80. Ne kılıcını eskisi gibi sallayabiliyor, ne de eskisi kadar çevik. Artık kılıçlar bile kullanılmıyor neredeyse. Toplar ve tüfekler uzaktan kaleyi yıkmaya çalışıyor. Kale savunmasını hala bu efsane muhafıza bırakmak hatadır artık. Bu durum muhafızın beceriksizliği olmadığı gibi eski başarılarını gölgelemez. Ama ne yazık ki dönem farklı ve top ve tüfek savunmasını bilen muhafızlara görevi vermeniz gerekir. Eski muhafıza bu eğitimi veremezsiniz çünkü yaş ve eğitim tarzı gibi çok ciddi dezavantajı var kendisinin. Burada artık yapılması gereken bu muhafızın heykelini dikmek ve kendisine kralın sağ kolu olarak danışman rolü vermektir.

      Şu anda Avrupa'da takımların neredeyse tamamı 50 yaşın altında antrenörlerle çalışıyor. Bu durum kesinlikle tesadüf değil. Bayern Münih takımı 34 yaşındaki Nagelsmann'a emanet etti. Emin olun bir kumar oynamıyorlar. Dönemi analiz edip bu kararları alıyorlar. Galatasaray'ın da yapması gereken Fatih Terim'i danışman veya yönetici pozisyonuna geçirip takımı döneme daha kolay adapte olabilecek birisine takımı emanet etmektir. Yoksa şimdiki kaptanın dönemindeki fırtınalar yok artık denizde ve tayfalarda eski tayfalar değil.

      Biraz uzunca bir yazı oldu, kusura bakmayın. Keşke sizlerle bu konular üzerinde sohbet edebilseydik ve fikir alışverişinde bulabilseydik. Daha güzel anlatabilirdik birbirimize düşüncelerimizi.

      Saygı ve sevgilerimle...

      Sil
    2. Ancelotti kaç yaşında peki, Real Madrid şaha kalktı? Olay yaş değil, olay başka. Onu da yazılarda yazıyorum zaten.

      Sil
  3. İstediğimiz genci alalım,bu kadar çabuk ve acımasızca kesip atan bir td ile oyuncu gelişmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada bahsettiğim şu:şimdi bu mağlubiyetleri geçelim mesele oyunculardan alınacak verim. Hoca diyor ki biz doğru yoldayız evet doğru yoldayız gençleşmek olması gerekiyor her türlü ama bu gençleri tek bir hata da kulubüye mahküm ederseniz hiçbir oyuncu gelişmez çünkü mutsuzluğun olduğu huzursuzluğun olduğu yerde herhangi bir performans alamazsınız, iş hayatında da böyledir bu aynı şey.4 yıldır aynı şeyler; bir oyuncu gol kaçırır hop haftaya kesik, top kaybı yapar gol yedirir hop kesik,formsuz görüntü verir anında oyundan alınır ya da bazı kötü oyunculara ısrarla gösterilen sabır.Böyle oyuncu gelişmez böyle oyuncu kazanılmaz maalesef hoca dediğini hiçbirini yapmıyor, söyledikleri ile eylemleri aynı değil üzgünüm hoca ile çok zor artık..

      Sil
    2. Fevri hareket ettiğimiz doğru. Hoca ediyor daha doğrusu. 5 oyuncu değişikliği dengesini çok bozdu, fevriliğin temelinde bu var. Hele ki işler kötü gidiyorsa.

      Sil
  4. En büyük sıkıntı hocanın maç seçmesi ve forma adaletini sağlamamış olması bence. Genç kadroyla doğru zamanda gerekeni yapmazsanız cezası büyük olur. Alanya maçında birkaç kişi rotasyon olup bu maçta da farklı kişiler belirli sürelerle dinlendirilmeliydi. Futbol artık çok büyük bir kısmı fizik güç ve planlamaya dayalı bir oyun. Herşeyi kurgulamak gerekiyor. Ama hocaya bakıyorum geçen sene de rotasyonla ilgili aynı bir demeci vardı ama bu sene de aynı şeyi yaptı. Hatalarını görüyor yada düzeltiyor mu hiç sanmıyorum. O da kendince haklı 30 senelik alışkanlıkları değiştirmek kolay değil. Hele bir de başarılı olduysanız. Ancak futbol sürekli değişken ve nankör bir oyun, belki de çekiciliği burada ne dersiniz. Görünen o ki hocayla vedaya çok yaklaşmışız. Belki tercihleri, belki inadı, belki yardımcıları, belki de yaşı, hepsinin çorbada tuzu var ama aslolan Galatasaray.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adalet kısmını bilmem de, maç seçmek doğru. Lazio maçına büyük odak, sonraki 2 lig maçına olmayan odak. Bu kabul edilemez.

      Sil
  5. Büyük takım hafif bir baskı yediğinde bu kadar sendelemez... Bir gol yediğinde de asla bu kadar dağılmaz. Herkes rotasyon diyor da bu takımın daha hiçbir oyunu yok. Oyunu olmayan takımin en verimli iki orta sahası olmayinca böyle dağılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşler kötü gitmediğinde, hocanın da hamleleriyle birlikte biz dağılıyoruz.

      Sil
  6. Herşeyi geçtim bu kadar kötü kadro mühendisliği yapılmaz. Şu takımda yedek bek yok yedek kaleci yok ( zaten gerek yok (!). ) Oyuna sertlik katacak bir tane adam yok , guvenebilecegin stoper yok.

    Takım çok genç olacak dendi tamam ama değişen ney. Demekki neymiş takım ne kadar genç , ne kadar dinamik olursa olsun bir sistemin bir düzenin bir ADALET'in yoksa naparsan yap ...

    Bu sezon ve gelecek sezonlarin heba olmaması için gerekenin yapılacağına inanmıyorum. Fatih Terim yine masallar anlatacak yine gaz verecek ama sonuç değişmeyecek umarım kendisi hak ettiği saygıyı görerek takımdan ayrılmak zorunda kalır aksi durumda herkez gibi bende çok üzülürüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler bence en büyük problem. Takımın ayakta kalan tek beki Boey :(

      Sil
  7. kadrodaki oyunculardan önce, bizzati hocanın form tutması lazım, lig treni kaçtık kaçacak, ana planda olmayan bir şeyler olduğu aşikar, daha da kötüsü ana plan işlemediğinde denen alternatifler ana plandan da beter. acilen silkinmeli ve eldeki gençlerin potansiyelinden nasıl faydalanabiliriz ona odaklanmamız lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Form nasıl tutar onu da bilmiyorum artık :( Hedef maç seçer oldu.

      Sil
  8. Fatih Hoca maç sonu ocak ayını işaret etti yine.Hep bahanesi var maalesef.Eskiden daha cesurdu.Genç takım ve şampiyonluk beklemiyordum bu sezon için ama takım herhafta geri gidiyor.Bunun açıklaması olamaz.Hep transfer hep transfer nereye kadar.Elindeki oyuncuları değerlendir yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayını transfer için işaret etmedi, lig konumu anlamında söyledi.

      Sil
  9. Kenar zaten iyi değilken 7 oyuncu ile rotasyon... Burak elmas in gelirken en büyük kozu fatih terim idi ama en büyük yanlışı da olabilir. Fatih hocayı severim. 47 yaşındayım Fatih hoca 100 yıllık Beşiktaş mazisinden daha fazla kupa sevinci yaşatmıştır bana. Ama hoca geliştirmiyor kendini. Daha önce yazdım şampiyon olmak zor. Ama takım gelişime açık ve keyifliydi. İlk onbiri geliştirmeye ve oturtmaya ugradmaliyiz. Kulübede rotasyona oturtacak adam sayısı fazla değil. Devre arası kulübe de oluşturulabilir. Lazio maçı çok gereksiz bir havaya soktu bizi. İyi oynadık ama orda bitti. Gelişerek devam etmmlemiz lazım. Şampiyonluk tan ziyade yapıya odaklanmak eldeki potansiyeli açığa çıkarmak lazım. Hem takım için, hemde transfer pazarı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon böyle yapılmaz. Bu kadar köklü rotasyonu zaten kimse kaldıramaz.

      Sil
  10. 2 sağ bek 2 sol bek 2 kaleci transferiyle yine zirveye oynarız sıkıntı yok bir de hoca oyunculara takmayi bırakırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada hızımi anlamamışım maç husraniyla pardon :) 1 sağ bek olacak. Bu Yedlin ve PVA scout transferleri mi nereden çıktı bilginiz var mı?

      Şu anda bile yetersiz ve savruk yaşlı adama 3 senelik Babel kontratı verdik, sonra da "Ghezzal'e o paralar verilmez" diyoruz, hiç olmazsa ne vereceği belli adamın.

      Sil
    2. Ghezzal'ın rakamları fazlaydı cidden. Bonservis de vardı. Aanholt imza ücreti almayınca, ibre ona döndü ama haklısın.

      Sil
  11. Son 3 senede nadiren iyi oynadığımız periyotlar olmasına rağmen, ne oynamaya çalıştığımızı anlayan var mı? Pas oyunu demode olmak üzereyken biz hala mıy mıy sağa sola geriye pas atıyoruz. Gençlik operasyonu diyoruz, altyapından bir oyuncu yok, ama Babel, Feghouli, Ömer ve Diagne oynuyor. Böyle genç ve maliyetli kadroyu hocanın mahvetmeye hakkı yok. Kan değişikliği şart, mümkünse genç, yabancı ve takımı direkt oynatan birisi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pas oyunu ısrarı var ve uygulayamıyoruz. Ne zaman daha direkt oyuna dönsek, o nadiren dediğin haftalar ortaya çıkıyor. Şu an tempo yapmaya, daha hızlı oynamaya uygun bir yapı var. Marcao yok, sen yerine oynattığın stoperi Marcao gibi kullanmaya çalışıyorsun.

      Sil
    2. Bu şekilde pas oyunu oynayan bir tek Barcelona vardı geçen sene, onların hali de belli. Elinde iki tane geriden iyi oyun kuran pasör olunca, pas oyunu oynamak zorunda değilsin. Fatih hocanın özünde pas oyunu yok bir de, direkt oyun var. Ya özüne dönmeli, ya da, üzülerek söylüyorum, daha çok acı çekip çektirmeden yollar ayrılmalı.

      Sil
    3. Fatih Hoca ki, daha direkt oyunun en iyi isimlerinden biriydi. Neden vazgeçti bilmiyorum.

      Sil
  12. Burada yazan arkadaşlar bilir fatih hocaya sevgim çok büyüktür ama sadece bu maç değil geçmiş yıllar, tercihleri, oyuna müdaheleleri ve organizasyon eksikliklerimiz ile benim inancım takımı geliştireceğini düşünsemde birçok konuda eksik kalmaya devam edeceğimizi ve başka bir hoca ile daha iyi bir duruma gelebileceğimize inanıyorum. 1. Duran top kullanma konusunda atıcılarımız bence iyi olmasına rağmen plansızlıktan atamıyoruz yeterli/doğru çalışılmadığı o kadar belliki büyük eksiklik 2. Bunu hep yazdım pres yerken takımın hücuma çıkış planları çok yetersiz bu direkt fatih hocayı bağlar 3. Futbolcuları idare edemiyoruz, küstürüyoruz, yanlış zamanda unutup sahaya atıyoruz 4. Yazında yqzdım feg babel 2lisini kadro dışı bütün senede oynatmam kararlığını gösterebilsek 5 milyon civarı bütçe ile taksitli alım düşük maaş ile 2 futbolcu alabilirdik ki 2 tarafı yedekleyebilen 1 bek ve box to box ortasaha elzemdi, ama fatih hoca onları kullanma adına kadroya aldı ve adamlarda kaldı 5. Takım bu sezon yanlış oyuncu değişiklerive rotasyon ile 4 maç verdi doğru hamleler yapılsa 3-4 tanesi lehimize biterdi. 6. Fatih hocanın takımı buradan ayağa kaldıracağını ama takım potansiyelini başka bir hocanın daha yüksek bir seviyeye çıkartacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duran top konusunu şimdi yazacaktım, apayrı mevzu. Bu kadar korner içinde nasıl tehlike oluşmaz :(

      Sil
  13. Bu maç özelinde sıkıntı yanlış rotasyon uygulaması. Halil Berkan Cica dinlenecekse yerlerine yine olabildiğince hareketli isimler konup kalanı aynı kalmalıydı. Fizikman geride Soso, ilk kez sahaya çıkan Asuncao ile orta saha olmaz, ileride de doğru düzgün maç yapmamış Oğulcan. Istenen oyunu oynaması mümkün olmayan kopuk bir kadro. Bir iki isim haric ideal 11le çık, skoru bul, sonra ikinci yarı kalanı dinlendir mümkünse. Böyle hem oyuncular yine dinlenemedi hem de leş gibi puan ve moral kaybı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ogulcan zaten bu seviyede oynamasin abi ayaginda top tutamiyor ilk yarida 2 3 kere net pozisyon olacak ceza sahasi toplarini ya kontrol edemedi ya da ezdi sadece cılız bir sutu var. Adamlar bizim kötü zamanimizda kadroya giremeyen Emrah ile bizi ezdiler kadro bu kadar geriye gitti ne yazik ki.

      Sil
    2. aylardır top oynamayan oğulcan'ın bir top sürerek ilerleyip vurduğu şutu kaleci kurtardı diğeri de yandan auta gitti. top kontrolü konusunda eksikleri olduğu bence de doğru ama kariyeriyle uğraşılmış aylardır maç eksiği olan bir adama bu sözler haksızlık. top kontrolü süper olan emekli feghouli'den iyidir.

      Sil
    3. Kardesim yanlis anlama Ogulcan'a sahip cikma konusunda seninle ayni fikirdeyim ama vasata alistirdilar bizi artik Feghouli'den iyidir diyerek kendimizi avutursak PSV'den 5 Kayseriden 3 yemeye devam ederiz. Ogulcan direkt rakiplerimiz Besiktas ya da Trabzon'da kimin yerine kadroya girebilir soruyorum, bizim seviyemiz gercekten bu mu Gütschow, Kosecki, Jardel, Dean Saunders, Drogba, Falcao gibi efsanelerin cogunu canli da izledim simdi ekrana bakarken topu tutamayan Ogulcan mi bizi kurtaracak diyorum ben yakistiramiyorum...

      Sil
    4. larin nasıl arka direkte gol atıyorsa oğulcan da hemen hemen hepsi kendisinden çok daha kısa olan sol beklerin üstünden golleri atar emin ol. trabzon'da da sık sık rotasyonda şans bulur. önemli olan fayda almayı bilmek, yıkıcı değil yapıcı olmak ve kafayı sahaya vermek.
      o günler geride kaldı artık. falcao zaten yanlıştı.
      drogba melo eboue sneijderli zamanlar geride kaldı aşın artık.
      jardel ve gütschow zamanı yerliler nerelerden geldi? anadolu'dan geldi. oğulcan gibiydi çoğu.
      önemli olan çalışmak, gelişmek.

      Sil
    5. Bizi bu etiket sevdası bitirdi, hala o sevdanın baki olması da beni üzüyor. Oğulcan Çağlayan iyi rotasyon, mücadele eder. Yüklediğin anlama göre değişir bakış açın. Drogba, Sneijder kıyasları ne alaka. Bu mantıkla her transfer kötü. Cicaldau, Morutan falan da kesmez :(

      Sil
  14. Fatih Terim'den buraya kadar.
    Kabul etmekte zorlansakta malesef gerçek bu.

    YanıtlaSil
  15. 60'dan sonra alpaslan sağa, nelsson sola geçti. hoca harika hamleler yapmaya devam ediyor.

    YanıtlaSil
  16. Cok net teknik ekip sorunumuz var PSV'den 7 gol yedin, döndün Trabzon ve Kasimpasa'ya 2-0 dan oyunlari verdin sonra da birisi kendi evinde 2 tane maglubiyet aldin, yendigin takimlar hazir olmayan Hatay ve ligin en kötü takimi Giresun, kisacasi Lazio maci haric iyi oynadigin mac yok ve hep degisikliklerle maclari vermissin bunlarin istatistiklerini yazan arkadaslar mutlaka cikacaktir ama hocanin bu sezon oyuna müdahale ederek cevirdigi oyun yok acikca görülüyor zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lazio maçı da büyük odaktı. O odak neden her maç yok, bunu sorguluyorum.

      Sil
  17. Fatih Hoca ve yönetim bu genç ve dinamik takımın bu sezon şampiyonluk hedefinin öncelik hedef olmadığını ve kadronun tecrübe kazanması gerektiğini açıkça soylemeliler.Takimda potansiyeli yüksek oyuncular var ama bu oyuncuların tamamına yakını ilk defa Galatasaray seviyesinde bir takımda oynuyor.Kendimizi kandırmaya gerek yok.Lazio maçı gibi bu sezon bazı maçlarımız olacaktır.Ama Alanya ,Kayseri gibi de çok maçımız olacak maalesef.Genç takım birlikte oynayarak tecrübe kazanacak.Babel ,Feghouli ve Yedlin gibi hedefsiz oyunculardan birsey beklememek gerekiyor.Onlara şans vermek bu genleşme operasyonumuza sekte vuruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu söylemediler, şu an söylemen de bir şey ifade etmez. Geçti o iş.

      Sil
    2. Şampiyon olup olamamak değil sorun. Takımın sorunu takım olamaması ve her hafta bu görüntüden gittikçe uzaklasilmasi. İstikrarlı bir kadro oyunda haftalar geçtikçe görülebilen iyileşme. Geçen sezonlardan beri devam eden organizasyon sorunlarının çözüleceğine dair umut. Gençlere önem vermek derken hiç bir işe yaramayan adamların kurtarıcı olarak sahaya sürülmesi. Hala bir oyun planının olmaması. Savunma ve hücumda gereken organizasyonların hala olmaması. Duran topların inat ve ısrarla kötü kullanılmaya devam edilmesi. Oyuncu değişikliklerinin hala ezbere yapılıyor olması... kaç sezondur aynı sorunları konuşuyoruz ve düzeleceğine dair hiç bir ışık yok bunların. Fatih hoca ile olmuyor bunu kabul etmek bu kadar da zor olmasa gerek. Çünkü geldiğinden beri bu sorunları çözmek adına hiç bir şey yapmadı.

      Sil
    3. Doğru. Lazio maçından sonra, 2 maçta bu denli geriye gidilmez. Lazio maçındaki kurguyu oluşturan da hoca, sonrasında da hoca.

      Sil
  18. Gene başladık Ocak -temmuz- ocak temmuz'a.
    hakkaten biz de yorulduk, camia da yoruldu, taraftar da yoruldu!
    ama hoca ne bıktı ne yoruldu. Felakete doğru gidiyoruz. gitmeden de son kez batırıp öyle gidecek belli oldu.

    Ama artık maalesef ve üzülere söylüyorum ki kredisi 0. Hatta bence artık sıfırın altına indi. Hafta sonu kötü bir sonuçta ıslıklanacak. Çünkü kimse artık dediklerine itibar etmiyor. Herkes çok kızgın. Hele de Ocak vs dediğinde oluşan infiale çıksın şöyle bir baksın ya. ayıptır ne Ocak'ı ne Temmuz'u hocam. Etme eyleme...

    4 senedir ortada bir oyun yok. 50 tane adam alındı. Alınan tek bir oyuncu bile satılamadı. Hala Ocak diyor temmuz diyor. Hocam bu kulübün kaynaklarını sınırsız mı sanırsın? 25 milyon € bonservis parası harcadı bu yoklukta Galatasaray. Borç bilmem kaç milyar TL iken. Sen bu sene şampiyon yapmasan bile bu takıma iyi futbol oynatıp bu takımdan en az 3-4 oyuncuyu satılabilir hale getirmek zorundasın.
    Kafana göre her maç 6-7 oyuncu değiştirerek nasıl bir istikrarlı yapı kurmayı düşünüyorsun. Bu yap boz tahtası mıdır?
    45. dakikalarda 3 oyuncu, 2 oyuncu değiştirmekten bıkmadın mı hocam?
    Alanya'da maç 0-0 iken neden 3 kişi birden aldın. Dün gene 3 kişi. Trabzonda yine 3 kişi.
    Oyuna dokunmadığın, 78. dakikaya kadar kimseyi ellemediğin tek maç Lazio maçı. Onu da yendik. Yenmek değil burda zaten mesele, bir plan, bir taktik, bir kurguya göre oynayabilmek. Yenmek yenilmek meselesi değil. Bunu bu blogdaki, veya aklı başındaki tüm GS taraftarı biliyor. Bizim derdimiz sonuç, şampiyonluk değil. Artık biz geleceğe umutla bakabileceğimiz, planlı, istikrarlı, belli bir sistemi taktiği ve kadro istikrarı olan Galatasaray istiyoruz. 20'li yaşlardaki çocuklar da 3 maç oynayınca yorulacaksa o zaman bu çocuklar nasıl gelişecek. Max. 2 kişi ile rotasyon yapılır. En çok yorulan Kerem veya Berkan'ı alırsın kenara bir maç. Ama en azından yanında oturtursun. Belki sokman gerekir diye. Kayseri'ye 3 as adamını götürmedi bile. Bu nasıl bir kibirdir!!! Bu neyin mesajıdır.

    Feghouli, Babel vs konularını artık konuşmak dahi istemiyorum. 10. dakikadan sonra yok olan, imha olan biri. Ama bu maçta ilk 11 başlatma gafletinde bulunan bir hoca.
    Pes vallahi pes!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tribünde direkt kendisine dönecek tepki artık. Bu beni çok üzecek..

      Sil
  19. hoca suçu kendinde değil de hep başka yerde arıyor. e tabi bu yüzden çözümü de bulamıyor. yani biz böyle devam.

    YanıtlaSil
  20. Yazdığım yorumu okudum biraz ağır kaçmış ama eleştiri sınırları içinde kalmaya çalışarak yazdım. Başaramamamış olabilirim. Yine de yayınladığın için teşekkür ederim Burak kardeşim. Az çok beni tanıdığın niyetimi bildiğin için yayınladın sanırım. Hocayı çok seviyorum ve o kadar üzülüyorum ki... Onun hakkında böyle yorumlar yapmak beni 2 kat üzüyor. Ama inan ki ben 41 yaşındaki bir Galatasaraylı olarak onu tanıyamıyorum. Bir amacı, planı var mı bilmiyorum?
    Bakın, bu projenin batmaması lazım. Bu proje batarsa veya bir sebepten bu takım dağılırsa bunun sonuçları olur. Sadece bizim için değil Türk futbolu için olur. Galatasaray büyük takımlar içinde, belki bugüne kadar denenmemiş ve yapılmamış bir şey yapmayı deniyor. Hep söylenen konuşulan gençlere yatırımı ilk defa bir büyük kulüp, rekabetçi bir kulüp, her sene ''şampiyon'' olmak zorunda olan bir kulüp yapıyor bunu. Ve bu projeye, bunu herkes bilmeli ki Fatih Hoca dışında hiç kimse cesaret edemezdi. 30 milyon €'luk kaynağı pekala BJK gibi 5-6 direk oyuncuya yatırmasını hoca da bilirdi. Garanti sonuç da alırdı. Ama yapmadı ve yapmadık. Çünkü o yolun artık bir yol olmadığını ve çıkmaz sokak olduğunu acı acı bilançolarda görüyoruz. Milyarlarca TL borç böyle böyle oldu. Hala kurtulamadığımız Feghouli, Babel gibi nice kontratlar böyle oldu.
    Uzun ve zorlu yol seçildi. Şartlar öyle gerektirdi, mecbur kaldık vs bunlar bahane değildir. Bu strateji, sebebi her ne olursa olsun, Türkiye gibi günlük yaşanılan bir Ortadoğu ülkesinde takdir edilmesi gereken bir adımdır.
    Amma, hocanın artık bu strateji ve planlamaya uygun hareket etmesi gerekir. Artık arkasına bakmaması gerekir. Artık geçmişin enkazları üzerinden gelecek inşa edilmeyeceğini kabullenmesi gerekir. Artık bir öyle bir böyle yapmaması gerekir İlla ki tecrübe katkısı lazımsa; eldekilerden bir halt olmayacağına idrak etmesi gerekir.
    Herkese sabırlı olmayı telkin ederken, geminin kaptanının bu denli sabırsız, fevri, acele ve hatta panik kararlar vermesi hepimizin umudunu kırmaktadır.
    Fatih Hoca'dan sadece Galatasaray için değil Türk futbolunun bundan sonrası için silkelenmesini ve kendine gelmesini rica ediyorum. Çünkü rotadan sapmayacağız. Burak Elmas, yola Fatih Hoca ile veya onsuz devam edecek. Başka çaresi yok. 2. bir yol kalmadı. Para bitti. Borç boğazda.
    Takım, futbol oynayabildiğini göstermek zorunda. Oyuncular seviye atlamak zorunda. Ve Galatasaray oyuncu satmak zorunda ki proje devam etsin. Proje güven kazansın, kredi kazansın. Ve hatta proje taklit edilsin BJK ve Fener tarafından. Ligin kalitesi artmadan Avrupa'da bir cacık yapılamayacağı da ortadadır.
    Projenin başarısı eşittir şampiyonluk değildir. Sahada kazanılan anlık maçlar değildir. Fatih Hocam, senin 1. KPI'ın artık takımı şampiyon yapmak değil. 1. KPI'ın bu takıma top oynatmak ve bu çocuklara seviye atlatmak. Kulüp senden bunu bekliyor.
    Ha iyi futbol, sistem, plan zaten uzun vadede başarı da getirir. Bu sene olamazsın seneye veya ondan sonraki sene olursun. 2 yıl yanlışları yaparak olamadın. Hala burdasın. 2 sezon da doğruları yap ama yine olma. Ama gelecek bizim olsun.
    Anlık, palyatif, fevri, acele, panik kararlar bize vakit, sana kredi/güven kaybettirir.
    Galatasaray'da bir daha oynamaması gerekenleri oynatırsan bizim proje sekteye uğrar, zaman kaybederiz. Ama yola devam ederiz.
    Galatasaray'da bir daha oynamaması gerekenkenleri ısrarla oynatırsan; o zaman yola sensiz devam ederiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kimliğin belli, tanıyorum. Her yorumun yayınlanır bu yüzden. Yorumu yayınlanmayan, troll yapanlar. Ad değiştirip, yorumlarım yayınlanır diye düşündüler ama işaretlendikleri için, çöp kutusuna otomatik gidiyor yorumları :)

      Sil
  21. İlk önce bunu demekde fayda var:
    Bizim 14 gün içinde 4 oyunumuz var(biri oynandı)
    Hoca Alanyada elemediyi rotasyonu bu maç elediki mene göre düz olanı etdi.
    Elimizde atsan atılmaz sarsan ümumiyyetle satılmaz bir Feghouli vardı bir onun yerine
    Morutanla başlaya bilerdi.
    Ömer Bayramı qurtarıcı olaraq deyil de ilk 11 olaraq başlada bilerdi(mecbur ) Aanholt çox yorulub belli olur.
    Bizim kadro kalitesi hele de aşağı seviyyededir. Kaleci forvet kanat sol bek orta saha olaraq eksikliklerimiz göze çarpır xüsusen de bele dar fiksturde. Cicaldau yoxdursa başqa birisi olmalıydı.
    En az 1 orta sahaya daha ehtiyacımız vardı.
    Hoca 3 il eldekilerle idare etdi ilk defedir ki istediyi transferler olur
    En son 11/12 sezonunda istediyi transferler olmuşdu.
    Onda da yeni qurulan bir kadroyla başarı sağlamışdı. Ancaq ilk 10 hefte bira sancılı keçmişdi.
    Deyeceyim odur ki men hocaya da takıma da guvenirem. Allahın izniyle bu işin içinden yene başı dik üzü ağ şekilde çıxacaq.
    Xetaları var her dönem olub ve xetasız da mümkün deyil.
    Önemli olan sıxıntılı günde fedtek olmaq.
    Meselen Göztepe oyununda Yedlin möhtemelen yene ilk 11 olacaq olası bir top itkisinde yuhlamaq yerine destek vermek ıazımdır.
    Hoca sehvlerınin ferqindedir bezi sehvlerin üstüne mecburen gedir o da bele bir insan ne etsin.örnek Feghouli. Ancaq dünen açıq mesajı verdi bezi oyuncuların üstünden xett çekdi
    Bu takımdan olacaq in şe Allah men inanıram

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon konusu bizi büyük oranda bozdu. Daha doğrusu, Fatih Hoca bu işi olabildiğince yanlış yaptı.

      Sil
  22. Sezon başından beri toplam 13 resmi maç oynadık bi içerideki randers maçı var 2.yarı o da, bir de lazio maçı var yani toplam 1.5 iyi oynadık diyebileceğimiz maçımız var. Taraftar ikiye ayrıldı mevzusu falan boş işler, ts de fb de bjk de kötü gitse hocayı savunanlar ve hocayı eleştirenler olarak ikiye ayrılırlar zaten bu iş böyledir, ne yapalım hoca mı eleştirmeyelim yani? Bu arada şampiyonluk falan da beklemiyorduk zaten genç kadro kurdun sonuçta, gelişerek devam edecek bu kadro ama umutsuz vakalar oynarsa takımın geleceği dediğimiz adamlar hemen kesip atılacaksa bu hedeflenen şeyler olmaz. Mesele doğruları yaparak gelişmek, sürekli ısrarla aynı yanlışlar yapılırsa doğru şeyleri bulamayız, o sabrı babele yedlin e feghouliye gösterme gibi bir şey söz konusu olamaz yani.He bir de her seferinde ocak ayında bahsedersiniz kimse sizi ciddiye almaz kimsenin size bir inancı olmaz ki benim de artık inancım kalmadı zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oyun beklemek hak. Lazio maçı da kadronun potansiyelini ortaya koydu ama ertesi bu kadar kötü geçince karamsarlık doğal.

      Sil
  23. benim sosyal medyaya bakasım bile yok, sen iyi yazıyosun başkan. Memleket kayseri benim, dün maçı canlı izledim Kayserililerle birlikte. Tam anlamıyla hezimet, tam anlamıyla. Kayseri sahadan sildi Galatasarayı. Geçen sene biraz da olsa umudum vardı bu sene dünkü maçla tamamen bitti... (admine not: sinirlerime hakim olamadığım, çok dolu ve de çok üzgün olduğum için bu aralar bloguna fazla yorum yazamayacağım hocam şimdiden özür dilerim) . Olan yine bize oldu.

    YanıtlaSil
  24. Ligin en cok korner kullanan ve en cok isabetsiz korner kullanan takimiyiz sürekli oyuncular diyoruz ama hicbir organizasyon yok bence Fatih hocanin ekibi cok yetersiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir