17 Eylül 2021 Cuma

Lazio karşısında, gelecek için ne vaat ettiğimiz net şekilde gösterdik


Grup aşamasına çıkabilmek ayrı sıkıntıydı. Eskiden, Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde dahi kaybetmezdi bu takım. Sonrasında, Avrupa Ligi'ne çıkabilmek adına ön elemeleri geçemediğimiz oldu. Seviye yükseliyor da, Galatasaray da o noktayı hak etmiyordu. Olay "makas" değil bence. Makasın açıldığı doğru da, mevcut seviyemizin kötü olduğunu söylemek lazım. Biraz da sattığın kadar al kaynaklı, günü kurtarmaya yönelik yaşlı ve maliyetli kadroların sonucu.

Kalite farkın varsa, tempon ve mücadelenle bunu kapatmaya çalışırsın. Çok fazla örnek var. Makas açıldı diye baktığımız takımların, bazı maçlarda, tahmin etmediğimiz rakipler karşısında zorlanabildiğini görüyorduk. Galatasaray'ın acilen bu girdaptan çıkması lazımdı ve "3 yıllık plan" diyerek, gençleşme hareketine başladığını gördük. Bunu da, Galatasaray'da Fatih Hoca'dan başkası yapamazdı. X teknik adam, kendi geleceğini düşünür, takımın geleceğini değil. 

Lazio karşısında mükemmel bir futbolla kazandık. Bu galibiyete de su gibi ihtiyaç duyuyorduk. Eylül 2018'de, kendi sahamızda Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendiğimizden bu yana, grup aşamasında galibiyet göremedik. Hatta yeri geldi, grup aşamasını bile göremedik. Lazio büyük bir takım ve "yeniden Avrupa" diyebilmek adına da, böyle bir galibiyet gerekliydi. Öz güveni kaybettik Avrupa'da, bunu kazanmalıyız. Galatasaray'ın kimliği Avrupa derken, bu yıllar içinde erozyona uğramıştı.

Marsilya deplasmanında mağlubiyet alabiliriz, kötü bir futbol da gelebilir. Günü değil, geleceği kurtarmaya oynuyoruz. Lazio karşısında, gelecek için ne vaat ettiğimiz net şekilde gösterdik. Gruplar belli olduğunda ne demiştik, takımdaki gençler adına çok büyük tecrübe. Bu seviyede büyümeleri çok daha sağlıklı. İyi başladılar, gelecek bizim dediler. Bizler de heyecanla bu geleceği takip edeceğiz. Temponun yanında, kaliteyi de yükselttik. Bu da Lazio gibi bir takım karşısında, üstün futbol oynayabilmeni sağladı.

13 yorum:

  1. zaman bizim lehimize işliyor. bu takımın devamlı maç yapması ve birbirine alışması lazım. 3 günde bir maç bizim gibi genç takımlar için sorun değil bilakis avantaj.
    1 yıl içinde gidecek oyuncularla birlikte bambaşka bir seviyeye ulaşacağız. hele de işin satma boyutunu da becerirsek eminim ki scout ekibine çok daha fantastik hamleler yapma imkanı da verebileceğiz.
    sattıkça yenileri gelecek, bir yandan da başarı.
    bu çarka girmek artık mecburiydi.
    sadece biraz sabır ve zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Maç ritmi yükseliyor, bu da uyumu güçlendiriyor. Bu tarz sıkışık fikstürlerden çıkabilecek durumdayız.

      Sil
  2. Birçok oyuncumuz iyi performansına devam ederse yakın zamanda Avrupa kulüplerinin takibine girmeye başlar. istikrar, iyi bir oyun ve sahada ne yaptığını bilen bir kadro çok değerli bizim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Ligi grubu o anlamda önemli. Lazio galibiyeti ile dikkatleri çektik :)

      Sil
  3. her zaman söylediğimiz şey, arkadaş çevresinde de sıkça konuşulur. senin ligini takip eden sayısı az aga, zaten oynanan kötü futbola hakemler de tuz biber ekiyor, adam neyi takip etsin? top sahada 50 dk aktif kalabiliyor hele anadolu takımı büyük takıma karşı öndeyse geçmiş olsun. bu sebeple senin vitrinin avrupa, şuan gs-lazio maçı dolayısıyla kaç transfer ekibi kaç scout ekibinin dikkatini çekmiştir berkanın nelsonun marcaonun morutanın cicanın performansı. Çok önemli bir olay avrupa, yıllardır bunu savunduk ama başarı gelmiyordu bir türlü. Artık inşallah başarı da gelecek ve o vitrine koyacağımız bir sürü genç futbolcumuz olacak, en çok mutlu eden taraflarından biri de bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hakemler büyük sıkıntı. kondisyonları yetersiz maçı kesip duruyorlar. bunu bizzat itiraf eden hakemler bile var. bunu gündeme getiren yok maalesef.

      Sil
    2. Avrupa vitrin, orada yer almak zorundayız. Avrupa Ligi grubu da zorlu görünse de, gençler açısından büyük bir sahne.

      Sil
  4. grup aşamasında da İtalya, Fransa ve Rusyadan önemli takımların gelmesi hem gençlerin buraları tecrübe etmesi hem de market değerlerini hızlıca arttırmaları açısından çok kıymetli. gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.
    sanırım ilk hafta maçlarında ilk 11ler itibariyle 25 küsur yaş ortalamasıyla en genç takımdık. muslerayı çıkarsak rakam daha da çarpıcı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyleri düşünüyoruz. Gençler açısından kıymetli, sahne almış oldular.

      Sil
  5. Şu takıma gedson, potansiyel kanat wonderkid ve 2 bekide yedekleyebilecek bir genç ile 4-5 yıl avrupada bile kafa tutabilecek bir yapı oluşturmuş oluruz, şuanda bile çok ümitliyim. Babel feg gireceğine wonderkid kanat, ortasahaya kenardan gedaon yada taylan gelse, anholtu dinlendirdiğimiz zaman boey tarzı birisi olsa hayal gibi ama yönetim scout ekibi ve fatih hocam bence bunlarıda gerçekleştirecek seneye yazın feg babelden çıkıp bu adımlarıda bekliyorum. Feg babel gidene kadarda onları kullanmaya çalışıyoruz bunuda anlıyorum ve babeli böyle 15-20 dk kullanmanında daha doğru olduğunu düşünüyorum kalibresi yüksek maçlarda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson gerekli mi ben hala emin değilim. Cicaldau aldı o rolü çünkü :)

      Sil
    2. Lig, avrupa ligi hatta türkiye kupası derken çok maç var assuncao, taylan, berkan, cicaldau, gedson 5lisinden 3ü rotasyonla oynar sakatlık ceza vb durumda şuan ortasaha yedeği olarak seviyeyi çok düşüyoruz. Ayrıca bazen bunlardan biri gününde olmaz hemen benzer seviyede birisi girer aytaç vs gireceğine morutan ve emre kılınç hep kanatta değerlendirilir böylece ki 2side kanatta daha kıymetli

      Sil
    3. Bence eldeki rotasyon net yeterli. Fazlası da transfer obezligi oluyor :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir