24 Eylül 2021 Cuma

Lazio maçından sonra öyle 2 maç oynadık ki, geleceğe dönük bütün ümitlerim söndü


Lazio maçını oynayalı çok fazla zaman olmadı. Mükemmel bir maçtı, yılların hasretini giderdik. Bizim için mühim nokta "Avrupa" diyorduk. Galatasaray'ın kimliği bu çünkü. O kimliğe yıllar içinde büyük zarar vermiştik. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı ve iyi de futbolla kazanmak gelecek adına da umutları arttırdı. Genç yapının potansiyelini gördük bir anlamda. Benim için mühim nokta bu sezon kazanılacak başarıdan öte, geleceğe dönük verilecek mesajlardı. 

Yapılması gereken, Lazio maçı performansının üzerine ne koyulacağıydı. Biz ise Lazio maçından sonra öyle 2 maç oynadık ki, geleceğe dönük bütün ümitlerim söndü. Hocanın açıklamaları, odağı, bu sezon oynanan bazı maçlardaki görüntü de bunu perçinledi. 2-0'dan verilen maçları, gençler böyle böyle büyüyecek diye açıkladık da, Alanyaspor ve Kayserispor mağlubiyetlerinin açıklaması yok. Kötü futbol bir yana, takıntılarla, yanlış hamle ve kadro seçimleriyle geçen maçlar.

Maç sonu, Hikmet Karaman'a göndermesi vardı mesela. Aynı şovu, sen de Lazio'yu yendikten sonra, haklı olarak yaptın. Lazio maçına belli ki müthiş odaklanıldı, çalışıldı ve her anı kusursuz oynandı. Fatih Hoca da İtalya'ya mesajını verdi. İtalya'yı seviyor. Ayrıca, hoca istediği sürece yapamayacağı bir şey yok. Lakin, Alanyaspor ve Kayserispor maçlarına "nasıl olsa kazanırdık" gözüyle bakıldı ki, ortada bir çalışma göremedim.

Hoca da yaşlandı, her maça aynı odakta bakamamasını anlarım. Enerji işi sonuçta, doğaldır. Bu noktada ekip girer devreye, ekibin çalışır, odaklanır, hazırlığını yapar. Teknik ekip de çok zayıf olduğundan, sonuç bu oluyor. Duran top istatistiği var mesela. Ligin en çok korner kullanan ama en başarısız takımıyız. Çalışma ürünü bunlar, çalışmazsan olmaz. Ekip zayıf, hoca da her maça aynı odakta değil. İşler kötü gittikçe de, hırs içinde daha da sarpa sarmasından korkuyorum.

17 yorum:

  1. Yılda bir kaç kez oynadığımız güzel oyun Lazio maçına denk geldi olabilirdi. Fatih hoca sene başı görevi kabul etmeyip direkt futbolun başına geçip Okan buruk u ikna etmesi hem kendi hemde takım için çok şık ve mükemmel olurdu. Ama kişisel hırs yüzünden şuan kendisine çok zarar veriyor bence ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçı da 2 0 a kadar çok iyiydi. İyi görüntüler var, son 2 maç felaket.

      Sil
  2. Bu sezon büyük maçlarda iyi sonuçlar alıp, daha zayıf rakiplere karşı sıkıntı yaşamamız muhtemel.Trabzonspor ve Lazio maçları buna örnek.Takımın tecrübe kazanmasını beklemek ve belki olursa takıma bir lider oyuncu almamız şart gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bizi şampiyon yapmaz :(

      Sil
    2. Bu bir geçiş dönemi ve büyük çoğunluk şampiyonluk beklemiyor emin ol. Sadece güzel oyun bekliyorum kendi adıma en azından. Organize hücum savunmada sert koşan pres yapan pozisyon üreten takım izlemek istiyorum. Bunlar da olmadıktan sonra ne kalıyor geriye?

      Sil
    3. Abi gecis donemi de boyle yapilanmalar istatistiksel olarak 4 ila 5 yil goturuyor seni ondan sonra yine bir genclesme gerekiyor, 1 seneyi zaten kaybetmis gibiyiz geriye ortalama 4 sene kaliyor hocanin da 3 seneyi hedef gosterdigini dusunursek onumuzdeki sene sampiyon olmak zorundasin e Besiktas yine sampiyon olursa ki en buyuk aday maddi makasi iyice acacak zira bankalar anlasmasi devreye girmeden bile maddi anlamda mucadele edemedik Besiktas ile sampiyon olursa ezer gecer o bakimdan bu sene kadro istikrari en azindan iskeleti kurmak sart ama hocanin 3 oyuncu birden degistirmeleri forma adaleti o yapilanma isigini bana vermiyor ne yazik ki.

      Sil
    4. Öyle de, insan futbol olarak ileriyi görmek istiyor. Son 2 maçta olanlar hayal kırıklığı oldu.

      Sil
  3. Buyuk hocalarin buyuk ekipleri olur hoca her sey ile ilgileneyim derken odagi kaciriyor, Lazio maci basarisi aslinda olan potansiyeli net gosterirken hemen herkesin mac sectigini de bize gostermesi acisindan kiymetli. Umarim gerekli dersler cikartilir bu durumdan zira bu takimla sampiyonluk rakiplere bakinca zor en azindan seneye iddiali olmak adina yatirim olsun bu sezon hocayi kaybetmek istemeyiz cunku bu yapiyi o kurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da teknik ekip devreye girmeli işte, o yetersizlik ortaya çıkıyor. Her maç aynı odağı beklemesem de, ekip devreye girmeli.

      Sil
    2. En basitinden Mancini'yi hatirlayalim bize gelirken teknik ekibin cok kalabalik biraz kesinti yapalim demisti bizim yönetim, Mancini kendi ucretinden kesmisti ve teknik ekipteki eleman sayisi ayni kalmisti o dönem spor gazetelerinde ekibin kalabalikligi konu olmustu o Mancini zaten daha da yükseldi kupalar aldi, her sey ortada aslinda. Selcuk belki ilerde cok gelisecek ama su an yeterli degil ve hocaya mudahale edecek otoritede degil ki bu degisiklikleri ve teknik hatalari sacma puan kayiplarini yasiyoruz.

      Sil
    3. Tugay Kerimoğlu'nu verdiler yanına ya da. İstemiş miydi sence :)

      Sil
  4. Şampiyon olmayalım.Yeter ki ilerisine umutlu bakabilecegimiz bir takım olalım.

    YanıtlaSil
  5. Hikmet Hoca saygısızca bı açıklama yapmadı. Fatih Hoca'nin böyle bir sallama yapması gerçekten utandırdı beni. Kötüydük daha iyi olacağız demek neden bu kadar zor anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Dün Sergen Yalçın 'in yarıtakım ile Altay karşısında oynattığı oyunu izledim.Neredeyse kazanacaktı.Biz de o kadar eksik olsa en az 3-4 yerdik.Hoca dokunuşu farklı bir olay gerçekten.Fatih Hoca'da bunu daha önce çok kez başardı.Artık Fatih Hocanın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir.Bence hocanın hataları ile yüzleşme ve kabul etme zamanı geldi.Türkiye'de hiçbir hocaya Fatih Hoca kadar kredi verilmiyor.Bunun değerini anlaması ve başka yerde suçlu aramaması gerek.Gerekiyorsa teknik ekibe takviyeler de yapmalı.Aynı şekilde devam ederse durum daha da kötüye gidecek maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerdik tabii. Onca eksiğe, az bitirici forvetleri olsa o maçı kazanacaklardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir