25 Eylül 2021 Cumartesi

Marcao yokken, Marcao varmış gibi oynamaya çalışmak


Cimbom Facts (@CimbomFacts) 'ın, Marcao için paylaşmış olduğu grafik, bizler adına her şeyi özetler nitelikte. Geçen sezonun, Galatasaray adına en iyi ve istikrarlı ismi bana göre Marcao'ydu. Herkes düşüşe geçti, istikrarsız görüntüler verdi, sakatlandığı oldu ama Marcao çizgisini korumuştu. Galatasaray'a geldiği günden bu yana da, ciddi katkısı var. Oynamaya çalıştığımız "pas oyununun" temel direği desek yanlış olmaz.

Normalde bir orta saha için bu yorumu yapardık ama Galatasaray'da o isim Marcao. Sorun şu. Marcao yokken, Marcao varmış gibi oynamaya çalışmak. Luyindama'yı da, Alpaslan Öztürk'ü de Marcao gibi kullanmaya çalışıyoruz. Marcao, sol ayaklı, topla çıkabilen ve oyunu geriden iyi kuran bir stoper. Lazio maçı da çok şeyi açıklar. Nelsson / Marcao tandemi mükemmeldi. Marcao sahada yokken ise, yaşadığımız sorunlar herkesin malumu.

Tablo ortada zaten. Oynamadığı 21 maç var ve 6 mağlubiyet, 8 beraberlik yazmışız. Bu denli bir pasör stoper alternatifimiz yok. Haliyle de Marcao yokken, b planı oluşturmak ve geriden daha farklı çıkmak gerekir. Bunu yapmıyor, ısrarlı şekilde kısa paslarla çıkmaya çalışıyor. Marcao'nun yokluğunda bu oyun ümit vermiyor işte. Ümit verse ısrar et, zamanla alışılır diyeceğim de, olmaz. Marcao döndükten sonra böyle oynarız.

Boey de önemli bu noktada. Boey / Marcao dönmeden de, Galatasaray savunmasında bir şeyler yerine oturmaz. Bu 2'li döndükten sonra, pas oyunu üzerine daha olumlu konuşabiliriz. Assunçao da eklenecek ki, geriden çok daha iyi oyun kuran Galatasaray olacak. İşin özü, Marcao'nun değeri, yokluğunda daha net anlaşıldı. Malum hadisenin ardından, satılmalı diyen de bendim. Hem de olmadık rakamlara. O paralara, böyle bir isim bulamazdık. Marcao da cezayı yememiş olsa, şu an konumumuz çok daha iyiydi. En azından, 2-0'dan o maçlar 2-2'ye gelmeyecekti.

10 yorum:

  1. Bana göre bu yine teknik ekibe yazar. Bjk batsuayi altındaki yedek de nasıl bir uçurum varsa bizde de marcao nün yedeği konusunda aynısı var gibi. Burada bunlar düşünülerek ya transfer planlaması ona gire yapılacaktı yada sistemin bu gibi kritik oyuncular olmadığı zaman ne yapılır diye alternatiflendirilmesi lazımdı. Ama bizde ikisinde yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik ekibe bu konu yazmaz. Luyindama gitmeden, o dediğin stoperi alamazdın.

      Sil
  2. Tamam da koskocaman bir takım sadece bir oyuncunun yokluğu ile bu hale mi geliyor yani? Paslarla da çıkacağız tabi ki kim olursa olsun savunma da büyük takım pas yaparak çıkacak asıl sorun şu;fb de bjk de hatta ts de ben hiç böyle pas hataları görmüyorum çıkarken, bu takımların stoperlerinin ayakları da luyindama kadar falan bir de. Biz oldukça temposuz bir takım olduğumuz için stoperlerin oyun kurmasına ihtiyacımız oluyor yani hareketsiz bir şekilde oynarsanız stoperlerinizin zor pasları atması gerekiyor eğer atamazsa top kaybı olup pozisyon veriyorsunuz.Hareket varsa pas açısı da var. Bizim sorunumuz hareketsiz olmak ve böyle hareketsiz ve temposuz olmaya devam edersek daha çok stoper yeriz. Bjk de fb de marcao kadar ayağa iyi olan adam yok ama niye bu top kayıpları olmuyor işte bu yüzden,biz en hareketsiz takımlardan biriyiz. Sadece marcao nun olmamasına bağlayamayız koskocaman sorunları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef geliyor, gelmemesi lazım. B planı gerekir, bu yok. Eleştirim de buna. Trabzonspor'un Galatasaray karşısında düştüğü aciz durumu görmedin sanırım, nasıl hatalar görmüyorsun. Fenerbahçe 3 stoperle oynuyor, Beşiktaş daha direkt bir oyun oynuyor.

      Sil
  3. Donk kalsa yararlı olurdu diye düşünüyorum.Donk topu iyi kullanan bir oyuncu.En azından yedek alternatif olarak kalabilirdi.Ayrıca hava toplarında hem savunma hem de hücumda çok etkiliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalabilirdi tabii de, hem yaş haddi, hem başka sıkıntılar belki de.

      Sil
  4. Alternatif oyunumuz olmadigi icin haklisin zira bu düzende devam edilecekse Marcao sart ve Marcao o sacma hareketi yapmamis olsaydi su an eksi averajda olmazdik kendisine kizginim iyi bir profesyonel degil ne yazik ki.

    YanıtlaSil
  5. İyi ki kaza bela gitmemiş transferin son günlerinde. Yoksa mahvolurduk.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir