8 Eylül 2021 Çarşamba

Nampalys Mendy & Galatasaray, şu dakika böyle isimler


Son 24 saatin içine girdik ve isimler peşi sıra düşüyor. Elneny ile başladık, Diawara ile devam ettik ve şu dakika Mendy'i konuşuyoruz. Fırsatın dibini kazıdığımız zamanlar. Hatta buna fırsat da demeyelim, mecbur kalmak. Ya alacaksın, ya almayacaksın, orta yol yok. Şu dakikaya kaldığın an, gündemine düşecek isimler böyle. Türlü menajer önerileri kapında olacak ve birini seçmek durumunda kalacaksın. Tabii eğer bir ters köşe yapılmayacaksa. Hala o noktada inancımı koruyorum.

Mendy ismi ortaya atılınca, doğal olarak beğenilmedi. Çünkü son güne kalmanın getirisi bu olmamalı diye düşünüldü. Şunu diyeyim, son güne kaldığın an isim bu. Kaynakların belli, daha ötesi zor. Son günlere ya da Gedson'a bu kadar takılı kalmayı eleştirmek lazım. Şu şartlar adına, Mendy gibi bir transfere "yapacak bir şey yok" diye bakarım. Ortada Etebo durumu yok. Nedense Etebo ile denk tutuluyor da, aralarında ciddi anlamda seviye farkı var.

Mendy ile de geriden iyi oyun kuramazsın. Başka bir oyuna dönmen lazım. Hücumu biraz çılgın tutar (Cicaldau / Morutan ikilisi), arkasını Mendy ile süpürebilirsin. Mendy'nin çok iyi bir ayağı olmasa da, o kadar da kötü değil. En azından basit oynar, işini yapar. Görev adamı, takım oyuncusu diye düşünelim. Orta sahada tempo yapar, arkayı süpürür, iyi top kazanır ve hücumcularına rahat nefes aldırır. "Fakir Kante" diyelim, o da tarz benzerliği anlamında.

Sakatlık deniyor da, şu an Milli Takım'da. Sakatlığı olduğunu sanmıyorum. Sakatlık geçmişinde de öyle kronik bir etki yok. Uzun zamandır Leicester City forması giyiyor. Leicester City'nin, Kante sonrası için hazırlığıydı. Genellikle rotasyonda yer aldı ve güvendikleri isimlerden biriydi. Bu sezon ise pek düşünmüyorlar. Haliyle de iş "fırsat" noktasına geliyor. Dibini kazıyoruz artık, isimler bunlar. Elneny'de maliyet yüksek, Diawara da gelmeye pek niyetli değil.

8 yorum:

  1. Adamlar geçen yıl biten sözleşmesini uzattılar nasıl kronik oksun Allah aşkına

    YanıtlaSil
  2. Güzel ozetlemissin ama koskoca Galatasaray'in son gun acikladigi profil bu olmamaliydi diye düsünüyorum bence Etebo benzetmeleri transfer sekli icin dogru zira tam bir panik transferi ayni Etebo gibi.
    Az önce Kadir Cetincali yalanladi bu transferi umarim dogrudur gundemimizde yoktur zira biz transferi Mendy ile kapatiyorsak simdiden Anadolu Takimi edasinda bir sezon gecirecegimizi soylemek yanlis olmaz, Dieng'i istemeyen bir taraftar olarak Dieng bile daha iyi transfer olurdu bence ve rakipler cok net bizden daha guclu bu sene, Halil ve Morutan mucizeler yaratmazsa bu kadroyla ilk 3 zor olur diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru olabilir bu isim. Etebo tarzı görmüyorum ben, daha doğru iş gibi ama panik hamlesi tabii. Son gün böyle :(

      Sil
    2. Abi defansif etkisi elbette olur Mendy'nin ama en buyuk sorunumuz olan atak kestikten sonra pas ile cikma konusunda katkisi pek olacak bir oyuncu degil, o profile en uygun isim ElNeny ama hem pahali hem de Arsenal genis planlamamizda yer aliyor demis tok satici rolündeler su an.

      Sil
    3. O profile uygun ismi aldık işte :)

      Sil
  3. Mendy'nin yapacaklarını Berkan da yapar bence gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmen yapar tabii. Birbirlerinin tam muadili değiller.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir