9 Eylül 2021 Perşembe

Ne olursa olsun bu plandan ödün vermemiş olmak çok değerliydi


Transfer dönemi iyisiyle, kötüsüyle geride kaldı. Galatasaray adına oldukça hareketli ve heyecanlı bir dönem oldu. İyi bir plan dahilinde takımı gençleştirdik. Bu gençleşme de olmazsa olmazdı. Sattığın kadar al sarmalı kaynaklı, günü kurtarmaya yönelik kadrolar kuruldu. Değer oluşturamadık ve satış olmayınca da, etiketli, maaşı yüksek isimlere yönelmek durumundaydık. Yaşı daha genç olan ve kiralanan isimlerin de opsiyonlarını karşılamak imkansız oldu. Kimi de opsiyonsuz geldi zaten.

Ödenen bonservisler çok görünse de, 2-3 yıla yayılan vadelerle bu yapıldı. Hem gençleştik, hem kalite yükseldi, hem de maaş yükünü oldukça azalttık. Bu değişim Ocak ayı ve yaz döneminde de devam edecektir. Takımdan ayrılması gereken isimler var. Babel ve Feghouli'nin sözleşmeleri sezon sonunda bitiyor. Yedlin'le de yollar bir şekilde ayrılacaktır. Muslera konusu ise yıllar içinde nasıl sonuçlanır bilmiyorum. O konuda da konuşmaya başlayacağız, yerli ağırlığı artarak devam edecek.

Galatasaray'ın yeni transferler sonrası olası 11'ini konuşacak olursak;

Muslera
Boey Nelsson Marcao Aanholt
Assunçao Cicaldau Berkan
Morutan Halil Kerem

En ideal kadro bu gibi görünüyor. Her 2 bek ve kaleci haricinde, çok iyi alternatiflere sahibiz. Luyindama / Alpaslan Öztürk gibi 2 stoper, Taylan Antalyalı / Emre Kılınç / Feghouli gibi orta sahalar, Diagne / Mostafa Mohamed gibi forvetler, Barış Alper Yılmaz gibi gençler de kenarda. Fatih Hoca'nın eli kadro derinliği noktasında oldukça güçlü. Şu yazdığım 11'in yaş ortalaması 24. Muslera 35, Aanholt 31 yaşında, diğer isimler genç. Takımın temposunu ve enerjisini de oldukça yukarı çektik.

Genel manada verimli bir transfer dönemiydi diyelim. Yapmak istediğimiz hamlelerin çoğu yapıldı. Genel kurul geç yapıldı, doğal olarak da transfer harekatı gecikti ama gün sonunda iyi bir noktadayız. Plan olması ve ne olursa olsun bu plandan ödün vermemiş olmak çok değerliydi. Son gün dahi bu plandan ödün vermedik. Eskiden olsa menajer eline düşer, en az 2.5 milyon avro'dan bir sözleşme imzalardın. Bugün bunlar yok.

23 yorum:

  1. Takımın ortalama yaşı da ciddi manada aşağı düştü. Bu da çok önemli bir kazanım bence.

    YanıtlaSil
  2. Artık taraftar sabır etmeli genç bir takımız bu takıma değer katarak ilerlemek hedef olmalı :)

    YanıtlaSil
  3. İlk dönem için kusursuz bir transfer dönemi. Beklediğimden çok transfer yaptık. Ocak'ta da sağ bek ve kaleye yerli, sol beke de scout transferi yaparsak tadından yenmez. Niğde Anadolu'yu da satın almışız sanırım, mümkün mertebede en hızlı şekilde 1.lige çıkardığımızda yerli ve yabancı oyuncu kiralamamız açısından çok iyi bir adres olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 bek ve bir yerli kaleci kaldı. Yaz dönemi de Feghouli, Babel gibi isimler gidince çok daha rahat nefes alacağız.

      Sil
  4. Bu yapılanmayla ilk sene şampiyonluk gelse tadından yenmez. Ancak şampiyonluktan ziyade o gümbür gümbür gelen, ilk yarıyı 2-0 geride bile kapatsak biz bu maçı çeviririz dedirten fatih terim takımının geri gelmesini özlemle ve hasretle istiyoruz. hatırlayanlar olacaktır ordu ve mersin idman yurdu maçlarını, o muhteşem geri dönüşler rakiplere bile inanılmaz gözdağı verirdi. İnşallah geri döneriz o coşkulu günlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Keyifli futbol, geleceğe yönelik gelişim belirtisi. Beklentim bu.

      Sil
  5. Önceki yazında sanırım bir yoruma ceavbını çok hoş buldum.
    "Birlikte büyüyecekler" bu ifade 2 anlama geliyor aslında biri beraber birbirlerini yükseltecekler evet ama diğer yandan bizim de bu yenilikte o birliği taraftar olarak hissettirmemiz çok elzem Birlik ile büyütelim yeni yapımızı inşallah.
    Oyuncu ayırt etmeksizin destek verelim mevcut kadromuza ve teknik heyetimize boynumuzun borcu bu hatta Birliğimiz kavi ve daim olsun. Selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır lazım onun için de. Avrupa Ligi grubu güçlü mesela. Bu gençler adına büyük tecrübe ve vitrin olacak.

      Sil
  6. Mükemmel ya da çok iyi olmasa da iyi bir yaz transfer sezonu geçirdiğimizi düşünüyorum. Özellikle bahsi geçen transfer stratejisine uymak çok önemliydi ve yönetim ve teknik ekip bu söylemlerinin arkasında durdular. Sadece PVA, Aytaç ve Alpaslan bu transfer stratejisine uymuyor ama onlar da serbest statüdelerdi ve bonservis bedeli olmadan transfer edildi.

    Burada taraftara düşen oyuncuların iyice birbirine alışana ve takım oyunu tam olarak oturana kadar sabretmek olacak. Çok genç, dinamik ve potansiyelli bir kadro kurulduğunu ve başarının muhakkak geleceğini düşünüyorum.

    Ben de genel olarak bu yaz transfer dönemi hakkındaki görüşlerimi şu sayfada belirttim. Okuyup yorum yazan olursa sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün isimler genç olmaz zaten, arada fırsatlar olacak, yaş hadleri olabilir. Önemli nokta maaş.

      Sil
  7. Yeni başkan is bitirici çıktı ve sağlam vizyon koydu ortaya. Zaten geçilmesi gereken modelin bu olduğu herkesçe biliniyordu ama hem ilk yıllar kadro olarak geri düşme durumu olduğu hem de genç oyuncu transferinin fazla riskli olmasından ötürü Ali Koç örneğindeki gibi kimse tam olarak cesaret edemiyordu.
    İlklerin takımı olarak yine bu modelde öncülük ettik bir kaç seneye diğerleri de peşimizden gelecek ama biz o zamana kadar kadro ve sistemi oturtmuş, fersah fersah önlerine geçmiş olacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İmzalık harika bir yorum.
      Bende bizi mecbur takip edecekler diye düşünüyorum. Öncü vizyon konusunda marka biziz zaten inşallah güzel keyifli bir oyuna da evrileceğiz.
      Saçma sapan standartsızlıklarla yaralanmazsak eğer önümüz açık.

      Sil
    2. İster istemez herkes bu yola girmek zorunda artık. Günü kurtararak hareket etmek günü dahi kurtarmıyor.

      Sil
  8. Çok olumlu transferler yapıldı bu sezon.Ancak elimizdeki potansiyeli yüksek oyuncuları da değerlendirmemiz gerekiyor.Bartuğ Elmaz gibi 6 numarada büyük potansiyeli olan oyuncu ile henüz sözleşme imzalanmadı.Kadro dışı olduğu söyleniyor.Umarım sözleşme imzalar ve şans bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bartuğ Elmaz menajer oyuncağı oldu, kendisi bilecek artık :(

      Sil
    2. Aynen öyle. Burada bu vizyon ile yükselmek isteyenler akıllı davranıp doğtu tercihi edinen edinebilen oyuncular da olmalı aynı zamanda. Kimseye plan dışı ayrıcalık vermek istemeyen belirli ekonomik koşullarda en önce Galatasaray diyen vr imkan dahilinde gençlere şans vermeye niyetli atmosferi anlayamadıysa anlasın ve motive olsun inşallah.

      Sil
    3. Gençlere şans verilir de, o gelişimi göreceğiz, menajer elinde savrulup gitmeyecekler, olmadık istekleri olmayacak.

      Sil
  9. Oğulcan'ın adını anmamışsın bile ideal ve yedek kadroda. O derece kadro genişliği var Fatih Hoca'nın elinde :)

    YanıtlaSil
  10. Bu takımın çok iyi olacağını düşünüyorum.Sadece sabır gerek.Tabi Fatih Hoca nin oyuna yanlış müdahalelerini düzeltmesi de lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde imkanlar gelişirse, hamleler de düzelir diye ümit ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir