21 Eylül 2021 Salı

Ne yaptı ki yerine, şu tabloda ne yapabilir ki demeli


Row-Z Report (@RowzReport) 'un paylaşmış olduğu haritalar üzerine konuşalım. Saha içi yerleşim haritası yine ilgi çekici. Maç yazısında da demiştim ya, merkezde bir kümelenme oldu diye. Bu biraz da sol kanada yakındı tabii. Oraya öyle kümelendik ki, sağ kanat unutuldu ve Morutan hem yalnız kaldı, hem kötü göründü. Bu yüzden mi bilmiyorum da, 2. 45 dakikaya çıkamadı işte. Sonra da "ne yaptı ki" deniyor. Şu tabloda "ne yapabilir ki" denmeli. 

van Aanholt, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu ikilisinin dahi önünde. Sol iç orta saha tadında bir yerleşimi var. "Sahte bek" deniyor, hücumda istenilen bu aslında da, arkayı tamamen bırakmış. Sol stoper Luyindama oynadı ve orada tek başına. Geriden oyun kurabilmek sorun, etrafında, yakınında kimse yok. Cicaldau en ileri uçta gibi ama tüm maç boyu tüm sahayı dolaştı. Kerem Aktürkoğlu da onların yakınında olunca, aksiyon içinde görünüyor.

Halil Dervişoğlu dahi, sola yakın. Bu da dengesizlik oluşturdu işte, bence yerleşim çok kötü. Sağ taraf bomboş, her şey sola yıkılmış, takım boyu da uzamış. Bir de Alanyaspor'a bakın. Topa çok hakim olmasalar da, birbirlerine yakınlar, özellikle hücumda iyi bir yerleşimleri var. Bu dengesizliği çözmek lazım. Bunun yolu da Cicaldau yanı, merkeze Morutan'ı çekmek olabilirdi. Feghouli ile istediğimizi yapamadık çünkü. Hoca da bunu görmüş olabilir ama tercihi yanlış oldu.


Gol beklentisi de çok düşül. 17 şut görünse de, hemen hemen hepsi etkisiz ve uzaktan. İlk yarı özellikle, rakip ceza sahası içinde hiç var olamadık ve uzaktan şutlar atmak zorunda kaldık. 2. yarıda, biraz daha Mostafa Mohamed etkisi olsa da, 1 vuruş haricinde net bir imkan var diyemem. Mostafa Mohamed'i kanatlardan biraz daha beslemek önemliydi ama bek katkısı yoktu. Sonrasında beklerin de fişini çektik zaten.Alanyaspor'un daha az şutu var ama etkili atak sayıları çok daha fazlaydı. Kenardan gelip, kimsenin dokunamadığı toplar bu istatistiğe dahil değil.

2 yorum:

  1. Oyunu daha dar oynuyoruz takım yoğunluğu açısından da bu güzel fakat sorun sağa sol diye ikiye ayrılmış gibi merkez bu darlığa rağmen yine boş kalmış

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçta oldu aslında böyle bir sorun. Sola çok kümelendik. Marcao da olmayınca, takım boyu uzuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir