11 Eylül 2021 Cumartesi

O yola ise henüz girebildik


Galatasaray'ın futbolcu satabilmesi gerektiğini herkes düşünüyor. O yola ise henüz girebildik. Genç, geleceğe dönük, parlaması halinde ciddi rakamlar kazanabileceğimiz isimleri transfer ettik. Gelecek yaz döneminden itibaren de, o satışları yavaş yavaş görebileceğimizi düşünüyorum. Çark gibi düşünün. X satılır, yerine alınacak y de aynı mantıkla transfer edilir. Böyle böyle o çark dönmeye başlar ve ekonomik anlamda nefes almaya başlarsınız. 

İddialı isimleri al, yaşlı kadrolar kur dönemi bitti. Geçtiğimiz sezonlarda, özellikle de "sattığın kadar al" kuralı yüzünden bu yola girmiştik. Ne zaman elimize bonservis bedeli geçti, Marcao / Luyindama gibi isimler geldi işte. Diagne diyenler olacaktır da, Ocak ayının son gününde yapabileceğin hamle bu. Dursun Özbek döneminde yaşanan o değişimde, takımın başında Fatih Hoca olsa, eminim ki bambaşka bir kadro izliyor olurduk.

Sattığın kadar al kuralı, günü kurtarma düşünceleri, kadroda ister istemez sirkülasyon yarattı. Haliyle de elinde satabileceğin bir değer kalmadı. Maaşlar da yüksek derken, işin bir de enkaz boyutu var. Bu sezon kiralık gönderdiklerimiz hariç, takımdan ayrılan isimleri sayayım. Donk, Linnes, Şener Özbayraklı, Saracchi, Onyekuru, Gedson Fernandes, Etebo, Falcao ve Jimmy Durmaz. Genç olanlar kiraladığımız, günü kurtarmaya çalıştığımız isimler. Diğer isimler de yaş haddi, maliyeti olan futbolcular. 

Belki şu isimlerden kazanılan bonservis 0 da, maaş bütçesine bakınca elde edilen kazanç büyük. Sattığın kadar al olmayınca, bonservisle transfer yapabilmenin önünde engel yoktu. Maaş bütçesini açman dahi, limitlerde nefes almanı sağladı. İşin sırrı bu biraz da. Şu an prangalarımızdan kurtulduk ve transferde iyi iş çıkardık. Bundan sonrası sabretmek ve futbolcuların gelişimini beklemek. Bu hareketin devam edeceğini düşünüyorum.

Okan Kocuk, Emre Akbaba, Emre Taşdemir, Ozornwafor, Sekidika, Ali Yavuz Kol ve Yunus Akgün gibi isimleri de çeşitli takımlara kiraladık. Buradan da 400 bin avroluk kira bedeli elde etmişiz. Sekidika'nın kiralanma şartları çok iyi, opsiyonun da karşılanmasını bekliyorum. Tabii arada anlam veremediğim işler de var. Okan Kocuk neden gitti, Emre Akbaba ve Emre Taşdemir ile sözleşme yenilendi de, neden kiralandılar. Emre Akbaba'nın kiralanması, yine limitte nefes almak demek de, öncesinde kendi kendini neden zora soktun?

4 yorum:

  1. Falcao Vallacano'daki ilk macini sakatlik nedeniyle kacirmis bakalim orada kac mac oynayacak.
    Benim anlamadigim bu Uefa anlasmalari Fenerbahce'ye neden etki etmiyor bu sene Avrupa'da da varlar eskiden Avrupa'da olmadiklari icin etkilemiyor deniyordu yine nereden bakarsan bak Sosa, Mesut, Gustavo vs. Gibi cok yuklu maas alan oyunculari var kimseyi de satamadilar, bizim bilmedigimiz seyler mi var Galatasaray ile ilgili nereden hesap yapsam bizim daha iyi durumda olmamiz lazim ama degiliz hala en cok hesap kitap yapan kadro degeri en dusuk olan Galatasaray Besiktas ve Fenerbahce bayagi yuksek bize göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az oynayacak, düzelmez artık. Yaş var, durum kronik.

      Sil
  2. Gençleşme operasyonumuz kesinlikle çok yerinde falcao yıllık 7 milyon alacağına genç oyuncuya gitsin illaki tutan olacaktır. Ancak ligimiz fazla izlenen bi lig değil, şampiyonluklar halinde belki genç takım dikkat çeker. Burda da şampiyon olmamız zor gibi görünüyor çok güçlü bir bjk ile karşı karşıyayız. Onlar ekonomik olarak çöküşe geçecekler illai ama bu zamana kadar da şampiyonluklarda en büyük adaylar. Şampiyonluk gelmeyince de hemn medyada hem de taraftarda isyanlar başlar. Bir de hep bizi konuşuyoruz da Fener de genç oyuncular aldı ve bildiğim kadarıyla maliyet olarak daha düşük bu da beni kendime acaba fener bizden daha doğru bi strateji içinde mi sorusunu sormaya itiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da da vitrin maçlara çıkacağız, gençler adına büyük avantaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir