25 Eylül 2021 Cumartesi

Pas bağlantısı olmadan, pas oyunu oynamaya çalışmak


Row-Z Report (@RowzReport) 'un grafikleri üzerinden konuşmak istenince de, konuşabileceğimiz çok fazla bir şey yok aslında. Kayserispor'un bariz üstünlüğü tablodan da belli. Müthiş bir dizilim, Galatasaray'a göre çok daha net pas bağlantıları ve onlar adına çalışılmış bir maç. Galatasaray'a baktığımızda ise, doğaçlamanın, daha doğrusu "nasıl olsa kazanırız" düşüncesinin bir örneği daha. Bireysel performanslar da kötü olunca, sonuç kaçınılmaz.

Alpaslan Öztürk ve Nelsson, üst üste binmiş mesela. İlk kez böyle bir stoper yerleşimi görüyorum. Muslera'dan da bir hayli uzaklar. Savunmayı önde kurarsın da, bu şekilde dizilmezsin. Assunçao da onlara yakın derken, 3 isim birbirinin üstüne binmiş. Taylan Antalyalı ve Feghouli de onlara yakın. İşin kötüsü, yine merkezde kümelenmişler. 5 isim üst üste, kim ne yaptığını, hangi rolde oynadığını bilmiyor bile.

van Aanholt, açık oyuncu edasıyla hücumda ama onun da hücumda verimliliği düşük. Arkası boş, haliyle de orası koridor. Aynı durum Yedlin için de geçerli. O biraz daha gerisinde belki ama yine orta sahanın önünde. Emre Kılınç da yardım etmeyince, orası da koridor. Oğulcan Çağlayan, Mostafa Mohamed de çift forvet edasıyla dizilmiş gibi dursa da, pas bağlantılarında yoklar. Ne kadar arayışta olursan ol, pas bağlantın yok, pas oyunu oynamaya çalışıyorsun.


19 şut atmışız, bakınca fazla bir sayı ama pozisyon kalitesine bakınca, ortada pozisyon yok. Uzaktan anlamsız şutlar bu istatistiği arttıran. İlk yarıda, soldan Oğulcan Çağlayan'ın vurduğu şut dışında etki göremedik. 2. yarıda, rakip ceza sahası içinde Mostafa Mohamed / Diagne 2'lisi sadece 1 kez topla buluştu. Rekor korner, duran top kullanıyorsun, yine etki yok. 19 değil, 39 şut atsan ne olacak ki? Alanyaspor maçı da böyleydi. Fatih Hoca da maalesef bu istatistiğe çok aldanıyor.

10 yorum:

  1. Ilk grafigi yabanci birisine gostersen Kayserispor'un hocasi cok daha iyi hoca der zira bizim grafikte senin de soyledigin gibi dogaclama ne yaptigini bilmeyen hicbir düzene ve dizilise uymayan bir takim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haliyle de ezildin, varlık dahi gösteremedin.

      Sil
  2. Grafik de gösteriyor birbiri ile alakası olmayan 11 adam vardı sahada. Ne pas var ne yoğunluk ne de enerji. Umarım dip budur ve burdan yukarı doğru ivmeleniriz.

    YanıtlaSil
  3. Uyum sorunudur umarım, sistem sorunluysa vay halimize..

    YanıtlaSil
  4. Bana Anholt orta saha da 8 numara oynasa çok daha verimli olur kanatindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol stoper olur da, 8 denenmez. Hücuma çıktığında eli ayağı birbirine giriyor, sorun orada.

      Sil
  5. İlk 6 hafta takımı ligde ve avrupada izledikten sonra kesinlikle emin oldum bu takım pozisyon pas futbolu oynamaz artık buna eminim oynar ama orta seviye takım olur, bu takım top kendisindeyken geçiş oyunu top rakipteyken pres ve rakip hatası ile pozisyon bulma oyunu oynar attığımız hemen hemen tüm goller oynamaya çalıştığımız pas futbolu eseri değil tam tersi bahsettiğim şekilde dolayı atıldı. Dolayısıyla fatih hocanın pas futbolundan vazgeçeceğini düşünmediğim için bu takım yanlış taktik ve organizasyon ile oynamaya devam edecek malesef geçiş futboluna uygun bir teknik direktörle devam etmemizin takımımızın potansiyeli için daha doğru olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha direkt, hızlı, tempolu bir oyun oynamalıyız. Takım yapısı da buna uyuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir