23 Eylül 2021 Perşembe

Performansı olarak değil o da, takımın görüntüsü anlamında


Assunçao adına olabilecek en talihsiz başlangıç. Performansı olarak değil o da, takımın görüntüsü anlamında. Assunçao'nun bireysel anlamda kötü bir maç çıkardığını düşünmüyorum. En azından takımın geneline oranla diyeyim. Bu adamın temeli "pas" ve sahada öyle organizasyonsuzluk var ki, özelliğinden faydalanamıyorsunuz. Seni geriden çıkaracak, iyi pas yapacak, opsiyonları değerlendirecek bir isim. Herkes birbirinden o kadar kopuk ki, pas yapsan da bir faydası yok.

Çünkü kim topu alsa, yanına arkadaşını çağırıyor. Uzun, ters toplar işi de biraz organizasyonda bitiyor. Assunçao'nun temposu beklediğimden yüksek mesela. Ben daha ağır, hareketsiz bir isim bekliyordum. Fiziğine göre sert, tempolu, oyunun hücum tarafına da katkı vermeye çalışıyor. İlk yarıyı baz alalım, kaç kez rakip ceza sahası çevresindeydi. Ön alanda basıyor, geri koşuyor. Yaşı henüz 21 ve ilk kez ülke dışına çıktı. Kolay değil.

Zamanla daha iyi olur. Takımın organizasyonu biraz daha otursa, etrafında daha iyi isimlerle iş yapar. Marcao ve Boey bu takımın yüzde 80'i olmuş. Bu isimlerle birlikte geriden çıkabilmek daha rahat. Boey'ın temposu, hücum adına da büyük opsiyon. Berkan Kutlu ve Cicaldau da orta sahanın olmazsa olmazları. Taylan Antalyalı ve Feghouli'nin arkasında oynamakla, Berkan Kutlu ve Cicaldau'nun arkasında oynamak aynı olmaz.

Assunçao için ısrar edilecektir. Israr edildikçe de yükselir. Umarım Morutan gibi, sürekli kenara gelen, vazgeçilen bir isim olmaz. 3-0 kaybetmene rağmen, potansiyeli gösterdi çünkü. Sabır böyle isimlere gösterilir işte, gençleşme böyle olur. Bu isimler için ısrar edip, sahada tutacaksın. Rotasyonun belli oranda değişir, Feghouli ve Babel gibi isimlere dönmezsin artık. İyi de futbol oynarsın ve o ışığı alan da, gün sonunda ne olacağına bakmaz. Süreç sonunda ne olacağına bakar.

8 yorum:

  1. Suat' da ufak tefekti ama pire gibi idi

    YanıtlaSil
  2. Assunçao 'yu umarım Berkan ve Cicaldau ile birlikte Göztepe maçında dener hoca.Kazanabilirsek büyük iş yapmış oluruz.Taylan'da dinlenmiş olur.

    YanıtlaSil
  3. Maçın başında iyiydi top ayağına yakıştı güzel çıktı paslarla fakat daha sonra takımın kötü performansı onu da durdurdu. Berkan ve Cicaldau ile çok daha farklı oynar gibi orta sahada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım kötü olunca, sen de ayak uyduruyorsun bir şekilde.

      Sil
  4. Çok beğendim.Zaman onun lehine olacak gibi duruyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk maçı bir de. Eleştiren neye dayanarak eleştiri yapar bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir