20 Eylül 2021 Pazartesi

Sahada üzüldüğüm biri varsa, o da Cicaldau


Sahada üzüldüğüm biri varsa, o da Cicaldau. Bu futbolcu daha fazla ne yapabilir sorusunu düşünüyorum. Sezon başından bu yana müthiş, istikrarı hiç bozulmuyor. Maçlar üst üste geliyor, arada zorluk dereceleri yükseliyor ama Cicaldau'nun çizgisi değişmiyor. Alanyaspor karşısında da, ayakta kalan, müthiş mücadele eden yegane isimlerden. Yorgunluk deniyor ya, Cicaldau ve Berkan Kutlu neden yorulmuyor? Gerçi o kadar yük bindiriyoruz ki, bu isimleri kaybetmekten de korkuyorum.

Savunma diyorsun, 5 kez ile maçın en çok top kapan futbolcusu. 7 tane sahipsiz top kazanması var ve 9 tane de 2'lü mücadele kazanmış. Hücuma baksan, 2 şutu var, yine gole en yakın isimlerden. Bir sağ kanatta, bir sol kanatta, bazen yay çizgisinde arıyor adam. Durmadı yani, 90 dakika boyunca çalıştı durdu. Feghouli de oyuna girdi, savunma yükü daha fazla arttı ama hücumdan asla ödün vermedi. Bir futbolcu daha fazla ne yapabilir?

Gedson Fernandes'i ligin 2. yarısındaki performansıyla övüyorduk ya, Cicaldau'nun şu an verdiği performansın altta kalır tarafı yok. İlk dokunuşlar harika, arıyor adam, gole yaklaşmak istiyor. Bir yandan da mücadele ediyor, takımı savunmada ayakta tutuyor. Berkan Kutlu'nun savunma aksiyonu ve temposunu da eklersek, takımın olmazsa olmazları. Bu tarz mağlubiyet ve kötü futbolun ardından, böyle performanslar için üzülüyorum.

Morutan / Cicaldau ikilisiyle gidelim bu arada. O 2li de oyunun merkezinde oldukça iyiydi. Morutan da hücumu zorladığı kadar, 2'li mücadele de kazanıyordu. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu'lu düzen de güzel ama bu tarz maçlar hücum istiyor ve Cicaldau'yu merkezde tek başına bırakıyoruz. Çok iyi performans verirken, yalnız kalıyor olması biraz görüntüyü "yazık" ediyor. Yine yazıyorum, zaman geçtikçe gol etkisi daha da artacak. 

9 yorum:

  1. Babel e feg e gösterilen sabır 22 lik morutan a gösterilmiyor, ben buna kızıyorum bu beni hayal kırıklığına uğratıyor. Savunma yardımı yapmıyor diye eleştiriyor hoca morutan ı ts maçı sonrası ama babel rakibini kovalamadığı için gol yiyoruz.Adam sosyal medyada dalga geçer gibi paylaşımlar yapıyor ama diagneye gelince hemen kesik,peki nerede bu adalet? Eğer bir gelecek var ise morutan ile var 35 yaşında adamlar ile değil !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'ye sabır gösterilmedi aslında, sürekli kadro dışında kalıyordu. Geçen sezon gibi. Ama Morutan konusunda haklısın.

      Sil
  2. Çok güzel yazı, böyle devam ederse kulüp tarihine geçer. En soru işareti transferlerimizdendi safi fayda çıktı, oyun aklımız 3 tik yükseliyor sahada olunca. Tek korkum Belhanda gibi taraftar nezdinde underrated kalması tabela yapmadığında. Ondan önce almaya çalıştığımız Stanciu dağınık başlamış gibi düzenli oynamıyor bilmem fark ettin mi, onu görünce daha da keyifleniyor insan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stanciu biraz daha skora yakin ama Cicaldau kadar katki vermesi hem de su elimizdeki yapiyla mumkun degil iyi ki Cica alinmis bence de.

      Sil
    2. Stanciu ne durumda hiç takip edemedim. Daha skorer, daha 10 numara bir tarz. Cicaldau ise bağlantı. Çok daha iyi iş oldu bizim adımıza.

      Sil
  3. muslera - fatih, yedlin - sacha, PVA - ömer, lyu - marcao, nelson - alpaslan, taylan - gustavo, berkan - aytaç, cica - emre kılınç, morutan - oğulcan, kerem - barış, halil - mustafa,

    22 kişilik bir ekip yaptım. Feghouli ve Babel'e bu kadroda gerek yok.
    Kenardan girebilecek; Mustafa, Barış, Oğulcan, Emre Kılınç, Gustavo, Alpaslan, Lyu, Ömer, Yedlin, Aytaç var. Sağ bek, sol bek, stoper ve kaleci yedekleri iç açıcı değil. Ama eminim ki yönetim de bunun farkında. Bu eksikleri de devre arasında ve seneye gidereceklerdir. ZAten ayrılan çok olacak.
    Kenardan ön alana sokulabilecek Mustafa, Barış, Oğulcan, Emre Kılınç, Gustavo 5 kişi var. Bunlardan sadece Barış sakat olduğu için şu an kadroda yok. Mustafa, Emre, Oğulcan ve hatta Gustavo ile sıkışmış oyunu değiştirebilirsin. Kendi sisteminden ödün vermeden, tempo ve baskı oyunundan taviz vermeden devam edersin. Gene olmazsa da yapacak bir şey yoktur der geçersin. Ama oyun Aytaç, Arda, ve ismini anmak istemediğim o ikisini aldığında başka bir şeye dönüşüyor işler. Hele de orta sahadan eksiltip santrafor soktuğunda daha da başka.
    Hoca şunu bilecek; benim elimde 5 kişi var (defans bölgesi hariç). 5 kişi var. Diğerleri yok. Kadro dışı bırakma ama oyuna da sokma sokma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atalay'ı falan da yazmamışsın mesela, bence rotasyonda düşünülebilir. Elde imkan var, gayet kullanılır.

      Sil
  4. Eksikliği oynamadığında hissedilir. Takıma ciddi fayda sağlıyor. Ya da stadda maç izleyenler daha iyi anlayabilir faydasını

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir