28 Eylül 2021 Salı

Sola yıkılan oyunda, sağ kanatta boşluklar oluyor ve atılan ters toplar değerli


Row-Z Report (@RowzReport), paylaşmış olduğu grafiklerle, maçın röntgenini çekti. Cicaldau ve Berkan Kutlu'nun dönüşü, oyunu direkt olarak etkiliyor. Galatasaray'ın 2 ciğeri diye konumlandırdığım isimler. Tabii beklemediğim, Feghouli'nin 11 başlaması. "Tecrübe" adı altında hoca kendisini kazanmak istiyor da, Feghouli bu tempoya cevap veremiyor. Morutan merkezde, Feghouli sağda başladı. İlk yarının ortasında da yer değiştirdiler. Grafikte üst üste binmiş görünmeleri bundan.

Kazandığımız diğer maçlarda da, oyunun biraz daha sola yıkıldığını görüyoruz. Kerem Aktürkoğlu biraz daha merkeze yaklaşıyor, Aanholt orta saha çizgisine geliyor, Cicaldau ve Halil Dervişoğlu da biraz daha oraya kayıyor derken, iyi bir pas hattı oluşuyor. Berkan Kutlu'nun savunma önündeki konumu değerli, enerjisiyle orayı süpürüyor zaten. Morutan'ın varlığı, sağdan da gelebilmene sebep olduğundan, oyun bir şekilde dengeleniyor.

Sola yıkılan oyunda, sağ kanatta boşluklar oluyor ve atılan ters toplar değerli. Cicaldau'nun pasında, Morutan'ın golü gibi. Yedlin yerine Boey'i yazınca, o toplar daha da değer kazanacak. Keşke 2. yarının grafiği olsa, onun üzerine de konuşurduk. Orada da 4-4-2 var mesela, Halil Dervişoğlu biraz daha 10 numara gibi oynamaya başlayıp, tam anlamıyla bağlantıyı sağlamıştı. Diagne'yle de hücumda kalmayı başardın.


Akan oyunda pozisyon vermediğimiz söylemi doğru. Galatasaray'ın savunmada 2 büyük problemi var. İlki bireysel hatalar ki, bunun önünü almak zor. Luyindama'yla oynuyorsun, ister istemez hataya davetiye. Diğeri de önde kaptırılan toplar ve rakibin kontraları. Orada da geriye koşmak problem oldu. Önde basıyoruz, o baskı yer yer iyi de, savunma arkasında büyük boşluklar var. Göztepe'nin hücum etkisi yok gibi bir şeydi. Galatasaray hücumu da etkili değil bu arada, şutlar bol görünse de, net pozisyona dönüşmez oldular. 1.3'lük gol beklentisi, böyle bir maç adına çok düşük.


Bu da, Cicaldau ve Berkan Kutlu etkisi işte. Berkan Kutlu'nun sahada basmadığı yer yok neredeyse. Özellikle de orta saha civarını müthiş süpürdü. Cicaldau da aynı şekilde, bu adam net bir 8 numara. Ofansı daha tatlı, gole de yakın ama asıl etkisi oyunun 2 tarafındaki etkisi. Şu 2 adamın temposu, tüm takımı yukarıda tutuyor diyelim. Yine sahanın en çok mesafe kat eden 2 futbolcusu onlar oldu. Morutan da sağ tarafta müthiş işler yaptı. O da merkeze kayıyor, orada da oldukça etkili.

4 yorum:

  1. Hocam çok güzel yazıyorsun ama her yazında mesela Luyindamaya sallıyorsun bence hakkını yiyorsun adamın. Evet doğru hata yapıyor ama sağında solunda marcao mariano önünde fernando Belhanda varken neden bu hataları yapmıyordu? Bazen top o kadar sıkışıyor o kadar çıkmıyor ki defanstan adam basit oynamak yerine bir şeyler yapmak istiyor. Çare bence Luyindamanın sorumluluk almak istemesine müsaade etmeden topu defanstan alıp oyuna sokabilmek. Umarım yetersiz oyuncularla (yetersizden kastım sakat, ceza, rotasyon vs sebebiyle ideal kadroyla sahaya çıkamamak) şu ille de pasla çıkışın saçmalığını Fatih hocam da görür artık. Canavar gibi stoperi çöp ettik gözümüzde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sallamıyorum, olanı yazıyorum. Sağda Mariano, önde Fernando olmayacak artık. Haliyle de bu isimler yokken, iş yapacak stoper oynamalı orada. Nelsson / Marcao asıl tandem, Marcao yokken de Alpaslan Öztürk. Luyindama için oyun düzeninden ödün veremezsin.

      Sil
  2. Berkan Cicaldau ikilisine eşlik edecek 3. Oyuncu net değil. Morutan orda oynarsa Sağ kanada Barış Alper eklenebilir. Ya da forvet özellikli bir oyuncu olarak Halil de orada oynayabilir içeriye kat ederek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net de, şu an kullanılmıyor diyelim. Assunçao bence o isim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir