18 Eylül 2021 Cumartesi

Son 2 maçta, Diagne değil de Mostafa Mohamed tercih ediliyor


Halil Dervişoğlu, Diagne ve Mostafa Mohamed. Rotasyon olarak bakınca, ülkenin en iyi forvet rotasyonu. İsim olarak 3'ü de oldukça iyi. Galatasaray'ın oyun yapısına Halil Dervişoğlu daha net uyduğu için de, o forma giyiyor. Sezon sonuna kadar da bu durum böyle devam edecektir. Diagne / Mostafa Mohamed kıyasında da, Galatasaray'ın oyun yapısına Diagne biraz daha ayak uydurduğu için o forma giyiyordu.

Mostafa Mohamed'i satma planı vardı, gerçekleşmedi. O gerçekleşmiş olsa, belki de 3. forvet olarak, daha tecrübeli, yedek kalmayı sorun etmeyecek bir isim gelecekti. Adem Büyük'ü sever ve bu örneği çok veririm. 25 maç oynamaz, sahaya çıktığı 26. maçta ise, 25 maçtır oynuyormuş gibi katkı verir. Genç ismi 3. forvet olarak tutmak zor. Hele ki böyle denk güçleri diyeyim. Tek forvetle oynuyoruz ve 2. forvet olarak düşünülen isim bazen sorgulanıyor.

Son 2 maçta, Diagne değil de Mostafa Mohamed tercih ediliyor. Oysa sezona başlanılan ve daha iyi görüntüsü olan isim Diagne'ydi. Mostafa Mohamed'in bir de satış durumu vardı, son anda takımda kaldı. Mostafa Mohamed, sonradan da olsa bu şansları bulunca, acaba Diagne küstürülüyor mu gibi düşünceler oluştu. Ben ise olaya biraz daha "o anın ihtiyacı" gözüyle bakıyorum. Gol ararken Diagne, ön alanda pres isterken de Mostafa Mohamed kullanılıyor.

Tabii Mostafa Mohamed'e "sen bu takımın futbolcususun" mesajı da veriliyor. Takımda kaldıysa, kazanmaktan daha doğal bir şey yok. Yarın Halil Dervişoğlu oynamasın, ilk 11'de sahaya çıkacak isim Diagne olur. Gol ararken, yine oyuna o dahil olur. Mostafa Mohamed ise işin biraz daha enerji tarafına geçti ama gol katkısını hatırlamak zorunda. İyi olan oynasın, formda olan sahada kalsın. Halil Dervişoğlu ile birlikte oyunumuz yine yükseldi. Bu transferin olmazsa olmazlığı buradan geliyor.

11 yorum:

  1. gol lazımken nasıl diagne anlamadım ? bu üçlü arasında en iyi "golcü" açık ara mohamed'dir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldigi süre ve gol sayilarina bakarsak en golcü Diagne ama en iyi gol vurusunun Halil'de olmadigina katiliyorum ancak hoca ona bakmiyor Cicaldau, Kerem, Baris, Morutan gibi gole yakin orta sahalarla mucadeleci bir forveti net bir golcuye tercih ediyor.

      Sil
    2. oyunumuza en uygun oyuncunun halil olduğuna ben de katılıyorum. halil'i de çok beğeniyorum ama bitiricilik anlamında en iyisi mohamed. tam bi striker

      Sil
    3. Galatasaray forveti şu an bitiricilik değil, oyun içi katki arıyor. Forvet nedense sadece bitiricilik üzerinden algılanır oldu. Forvete göre oyun oynama lüksümüz yok. Forvet, bizim oyunumuza ayak uyduracak. Cicaldau, Morutan, Kerem gibi çok fazla gol ayağı var artık.

      Sil
    4. %100 katılıyorum söylediklerine. gol atma üzerinden mohamed'in iyi olduğunu söyledim.

      Sil
  2. Muhammed'in durumuna üzülmüyor değilim, en çok gol atmasını isteyenlerden biriyim. Trabzon maçında bir pozisyon vardı sırtı dönük ceza sahası içinde yerde kalıp penaltı bekledi. Ordaki amacını ben anladım, penaltıdan da olsa o golü bulup eski Muhammedi geri getirmek. Çabalıyor da gerçekten pres konusunda katılıyorum. Bu aralar forvette halilin oynaması kararını destekliyorum, mesela sırtı dönük harika işler çıkarıyor. lazio maçında dönüp attığı bir şut var orda mesela diagne kendini döndürüp vurmaya kalksa topu kaptırır öyle bir pozisyon. Bence bu gibi durumlar için özellikle halili koyuyor hoca, ani reaksiyon gösterip bir anda patlama yapabiliyor. Diagne duygusal adam bugün paylaşım yaptı kaldırdı falan diyorlardı, tuhaf bir adam. Alanya maçına ilk 11 olmasa bile sonradan gireceği düşüncesindeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim gol atsın, eski haline dönsün. İş onda bitiyor artık.

      Sil
  3. Abi diagneyi de olabildiğince hazır tutmak lazım çünkü yarı dönemde yine plden teklifler gelecektir düşme adayı her takımın aklına diagne geleceğini düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutalım da, onun da eli ayağı ayrı oynamasın artık.

      Sil
  4. Alanya maçında ilk 11 olmadığını gören diagnenin biz ne zaman oynatacağız halil yorgun gözden çıkartıldıkmı serzenişini haklı buluyorum yöntemi doğru bulmuyorum, bu adam bu maçtada oynamayacaksa ne zaman oynayacak. Kazanan 11 bozulmaz 3 güne birde olsa mantığı saçma bir mantıkdır ve puan kaybettirir ayrıca sakat verdirir, rotasyon futbolcusunuda küstürür bu kadar basit

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir