18 Eylül 2021 Cumartesi

Şu günleri yaşıyor olmaktan ötürü çok mutluyum


Galatasaray'ın "kap bildirimlerinde", belli bir rakamın altında kalan ücretleri açıklamama kararını eleştirenler olmuştu. Şeffaflık mühim, ben de katılıyorum buna. Şeffaf olmak, bilgi vermek gerekiyor. Bir yandan da, "Avrupa'da kim bu rakamları, şeffaf şekilde açıklıyor ki" durumu var. Ülkemizde de açıklamayan takımlar var ve bu da rekabeti sağlıklı kalmıyor. Elini zayıflatıyor en azından. O an adına doğru karar verildi ama şeffaflıktan da ödün vermemek gerekiyor.

Burak Elmas da söz verdiği üzere, tüm rakamları, transfer döneminin sonuyla birlikte açıkladı. Sözünü unutmamasından ötürü, Burak Elmas'ı kutlamak lazım. Doğru olan bu. Geçmiş yıllardaki yönetiliş şeklimizi düşününce, şu günleri yaşıyor olmaktan ötürü çok mutluyum. Açıklanan rakamlara gelince de, büyük sürprizler yok, aslında bildiğimiz rakamlar. Mustafa Cengiz döneminde yapılan hamlelerin rakamları zaten açıklanıyordu. Diğerleri de az çok biliniyordu.

Arda Turan'ın zam alması dışında bir şeye takılmadım. Geçen sezon belli bir maç dilimini çekse, ufak bir zam alacaktı. Şu anki görüntüde ise 2 kat zam var. Yerlilere kıyasla, bu rakam bence fazla. Diğer rakamlar ise uygun, eleştirilecek bir şey yok. İddialı bonservisler verilse de, yıllık ücretler düşük tutuldu ve yeniden yapılandık. Satışlarla birlikte çark dönmeye başladığında ise, bugün atılan temelin önemi daha net anlaşılacak.

Emre Akbaba'nın yıllık ücreti o kadar yüksek ki, kendisinden kira bedeli alamıyoruz. Tek temenni, toparlaması ve özüne dönebilmesi. Yoksa rakamı çok fazla. Okan Kocuk ve Emre Taşdemir'den de her şeye rağmen kira bedeli elde edilmesi güzel. Jimmy Durmaz'a 200 bin, Falcao'ya ise 3 milyon avro fesih bedeli verilmiş. Orada da zararın neresinden dönsen durumu geçerli. Jimmy Durmaz'ın da 8 milyon TL gibi bir yıllık ücreti olacaktı. Bunun dışında elde edilen büyük bir gelir yok maalesef. O temeli yeni attık, bundan sonrasına bakacağız.

Futbolcuları parlatıp, iyi rakamlara satabilmek önemli. Sonrasında da x genci, sattığın rakamın daha aşağısında alman, onu da parlatman ve satman lazım. Çarktan kastım bu. Çarkı döndürürsek, ekonomi daha rahat nefes alacak ve Galatasaray'ın "doğru şekilde" büyümesine şahit olacağız. Mevcut yıllık ücretler de, sezon sonunda Feghouli ve Babel'in gidişiyle birlikte daha da aşağı çekilecek. Hem güçleniyor, hem ödediğin rakamları düşürüyorsun. 

Artık rutinimiz oldu diyelim.
Blog'daki tanıtımlara da 1-2 tık atmanızı bekliyorum.
Bu anlamda vereceğiniz destek de çok kıymetli..

18 yorum:

  1. bundan sonra 30yaş üstü transfer sadece porto&benfica scout ekibinden olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsat olursa girilir o ise, yaşa bakmaz. Gençleşmek, sadece yaşı küçük isim almak değil. Etrafı tecrübe ile de süslemek lazım. Doğru tecrübe ile ama.

      Sil
    2. Kardesim 30 yas uzerini elestiriyoruz da Marek Hamsik örnegi var adam 34 yasinda %94 pas isabeti ile oynadi bize karsi adamin paslarinin %80'i dikine oynanmis, bizim macta Bakasetas'in asistini de ona sayarsak 2 asisti var mükemmel bir oyuncu 3 tane Taylan eder, bu tarz oyuncu bulabiliyorsan alacaksin 30 yas üzeri deyip genelleme yapmakla olmaz.

      Sil
    3. Fırsat bulursan alırsın, yaşa da bakmadan. Gençleşmek, fırsatları kaçırmak değil. Önemli nokta maliyet.

      Sil
  2. Belki normal gibi geliyor ama şu planlamayı fm de yapamazsın, cidden hem mali hemde sportif açıdan çok büyük iş her transfer kendi içinde başarı hilayesi. Cicaldau bence bu sezon içinde dahi 15 civarı teklif alabilcek bir potansiyel, morutan bu fiyata yine inanılmaz bir wonderkid ve hem ortasaha hemde kanat oynayan birisi, barış alper 3.ligden bizim seviyemize layık görülen kerem gibi bir keşif, nelson yaşına göre bir 190 maçı olan olgun, ayağı iyi konsantre ve pozisyon bilgisi iyi bir defans, berkan modern ortasaha olmuş hali 20-25 eder ki bence zamanla gelişecek, boey transferi tam sassoula tarzı transfer scout ekibine madalya galan takılmalı, assuncao pek medyada geçmedi 50 milyon serbest kalma bedelli birisiydi izlemedik ama önemli bir wonderkid, halili zaten biliyoruz ve bunları olabileceğinde altında taraftar baskısına gelmeden morutan transferi gibi süreç inanılmaz yönetildi ve ben bunda aslan payını yönetime veriyorum çünkü hoca sanki larsen ghezzal rosier transferlerini onaylamıştı ama yönetim ısrarla gençleştirme peşindeydi ayrıca scout ekibi tebrikler sportif açıdan hiç ıskalamadılar bu çok önemli gurur duyuyorum gs ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. FM'de, direkt ilk senende yapman gerçekten de imkansız :)

      Sil
    2. FM 2022de ilk transfer dönemini sen gibi transfersiz geçiyoruz :) Burak başkan sağolsun :)

      Sil
  3. Geçen kerem Övet başkanla konuştum bida açıklamayacağız dediğini söyledi üyeler ve ortaklar gelip inceleyebilir dedi abi bu konuda ne düşünüyorsun? Ben tek tek açıklanmasına karşıyım çünkü biz de linç kültürü var o yüzden toplu açıklanmalı bu sezon ki toplam transfere şu kadar harcandı toplam maaşlar şu kadar diye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üyeler gördükten sonra o rakamları, biz de bir şekilde öğrenebiliriz :)

      Sil
    2. Tamam da abi biz de potansiyel yatırımcıyız bi nevi :) Keşke her kulüp şeffaf şekilde açıklasa da bu sorun ortadan kalksa :)

      Sil
    3. Bu konuda çok ayrışma var. Ben düşünmüyorum bu yüzden :)

      Sil
  4. Ben olsam bu detayda açıklamazdım. Buna gerek yok. Toplamda bütçeyi şurdan şuraya indirdik, seneye de misal 30 milyon € bandına çekmek hedefimizdir der geçersin. Kimse bir başasının ne ücret aldığını bilmemeli. Bu, hem takım içi dengeler açısından önemlidir, hem de transfer görüşmesi yaparken yönetimlerin elini güçlendirir. Şimdi pazarlığa oturduğun oyuncu da takımdakilerin aldığı paraları bileceği için ona göre talep edecek. Bu da senin pazarlık gücünü negatif etkiler.
    İfratla tefrit arasında gitmemek lazım. Yöneticilik her doğruyu her zaman ve her yerde söylemek değildir. Ben bir daha açıklanacağını sanmıyorum.
    Öte yandan da ortada ciddi bir yöneticilik başarısı olduğunu da kabul etmek lazım. Hep istediğimiz, özlemini çektiğimiz dönüşümün sözde kalmamış olduğunu görmek de geleceğe daha umutla bakmamız sağlıyor.

    1 sene sonra da elde kalan son enkaz sözleşmeler sona erince çok daha güzel hamleler göreceğimize eminim. İşin alma kısmında; aklın, rasyonalitenin ve ekonomik realitenin emrettiği gerçeklere uygun davranmayı bildik. Şimdi sırada satmayı becermek var.

    İyi tüccar, bir malı doğru zamanda ve ederinde elden çıkartmasını bilen tüccardır. Malını parlatmayı bilen tüccardır. Umarım işin 2. ayağını da başarırız. Hiçbir futbolcu ile duygusal bağ kurmaya gerek yoktur; bu iş bir iştir. Business is business. Saçma sapan arabesk işlere, vefa mefa gibi abukluklara, bu bizim vazgeçilmezimiz gibi Ortadoğululuklara gerek yoktur. Hemen ve acımadan satıp devam edeceksiniz. Amaç kurumu ayakta tutmaktır.
    Bu çocukları bulabilen akıl, başka çocukları da pekala bulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söz verildiği için açıkladılar artık. Bir daha açıklanmayabilir, bilmiyorum. Şeffaflık bence önemli. Bir yandan da, bence de kimse bilmemeli, çünkü eli zayıflatıyor.

      Sil
  5. Aanholt'a o parayı vermek yerine, takımın genel yapısına uygun, genç, scout işi bi isim bulunabilirdi. ve çok daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o tercih çok enteresan.. ne adamlar bulduk aldık.. sol bek bulamadık. ilginç. yok muydu şöyle bi portekizli falan :)

      Sil
    2. Aanholt fırsat işi. Bonservis ve imza ücreti yok.

      Sil
  6. Harika bir strateji izlendi, bana göre burak elmasın tek hatası transferi 10 günde bitiririz cümlesiydi. Bu yüzden eleştirilere de maruz kaldı. İyiki de acele edip sözümü tutacağım diye saçma transferler olmamış, iyiki de bu süreç böyle işlenmiş. Başta eleştiriler olsa da sonunda herkes teşekkür edip hak vermiştir. Transfer hakikaten çok dinamik bir süreç ve 1 saat sonrası bile belli değil. Hatırlarsanız diagne Anderleth sanırım söz vermişti sonrasında gidip Brugge ile imzalamıştı. Tuhaf futbolcular, çakal menejerlerle dolu bir dünya adeta. Bu savaştan müthiş işlerle çıktı Burak Elmas ve yönetim. Takdire şayan işler yaptı, artık Fatih hocam önderliğinde maç maç takır takır gidip hedefimize ulaşacağız inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada öyle bir şey dedi ama gün sonuna bakınca, sorun yok dedim. Mutlaka anlaştıkları isimler olmuştur. Hocayla görüşünce, böyle bir yapılanmaya gidilmiştir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir