24 Eylül 2021 Cuma

Tam Falcao'luk ortam


Falcao'nun Rayo Vallecano formasıyla 2 maçta toplamda 33 dakikası var ve 17 dakikada 1 gol ortalaması ile, 2 gole ulaştı. Son atmış olduğu gol de, 90+6'da galibiyeti getirdi. Muhteşem bir kafa vuruşu. İyi bir hazırlık dönemi geçirdi, bunun ekmeğini mutlaka yiyecek. Tabii ne zaman sakatlanır, bacaklar ne zaman gitmemeye başlar bilinmez. Kulüp olarak daha düşük beklentiler, tam Falcao'luk ortam.

Şu anlaşılmasın. Bizde atamıyordu, neden gitti tarzında bir şey değil. Zararına da olsa elden çıkartmak lazımdı ki, transferin son günü bu iş gerçekleşti. 3 milyon avro zararımız var ama yapacak bir şey yok. Maaş bütçesinin nefes alması anlamında önemliydi. En kötü yaz dönemi, Feghouli ve Babel ayrılıklarıyla birlikte daha derin nefes alacağız. Yeter ki bu gençleşme, daha doğrusu maaş düşürme politikasından vazgeçmeyelim.

Falcao'ya kızgınlığım büyük bu arada. Geçen sezonun son dönemi biraz olsun ayakta kalmaya çalışsa ve oynayabilecek duruma gelse, şampiyon olurduk. Forvetsizlik bizi bitirdi diyelim. Mostafa Mohamed sakat sakat devam etti, Halil Dervişoğlu da tek başına elinden geleni yaptı. Gol atmamız gereken, averaj maçları oynuyorduk. Göztepe, Gençlerbirliği, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor maçlarında sahada olsaydı başka şeyler konuşurduk.

Falcao için gol atmak mesele değil. Galatasaray'da da 43 maçta 20 golü var yoksa. Dakika başına gol ortalaması bir hayli iyi. Sağlıklı kaldığında atıyordu bir şekilde. Mesele sağlıklı kalması. Oynamadığı maç sayısı, oynadığı maç sayısının önünde olan bir futbolcu. Bu sezon kalmış olsa, Feghouli ve Babel gibi "kullanmak zorundayız" düşüncesi ortaya çıkacaktı ki, bu düşünceye de anlamıyorum. Kullanmayacaksın.

8 yorum:

  1. bizdeyken sezon içinde İspanya'ya tedaviye gidip dinç dönmüştü sorun florya'da ama nerede. idmanda mı fizyoterapistte mi sağlık ekibinde mi bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt dışında da var büyük sakatlıkları.

      Sil
  2. hocam sen de her saatte garanti 1500avro(gece00-06 dahil)kazansan,çalıştığın ülkenin faizini,kurunu,kdv sini ötv sini düşünürmüsün?el tigre de o-hesap.adamın madridte 2villası,3apartı(biri şu meşhur dönel kavşaklı,heykelli havuzlu meydanda),birde kuzenlerinin çalıştırdığı galerisi vesaire filan var?raye vayecona de madrid el tigre,yeni ismi..bizde tatil yaptı,acarkentdeki villayı dekore ettirdi,hoş bir iki anı yaptı,kızı doğdu,el nusrette 3kilo mangal kuzu pirzola,2kilo ateşte pastırma yedi,eşi de baklavayı ve antep fıstıklı tahin helvasını çok sevdi,hep bu..

    YanıtlaSil
  3. Bizde de sakatlanana kadar atıyordu.Bu sezon sonu dünya kupası var ve Falcao kupada oynamak için ispanya ya gitti.Bizde forma şansı bulamazdı.Gitmesi çok iyi oldu.Yedek forvete o kadar vermek saçmalık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef gördü belli ki. Yolu açık olsun diyelim.

      Sil
  4. Türkiye'de bitik görünüp Avrupa'da golleri dizmek âdet oldu son dönemde. Slimani, Soldado da böyle olmuştu. Türkiye'de iyi oynayan da Avrupa'da yapamadı. Muriqi ve Sorloth örneği var. Falcao İsterse orda 150 gol atsın bize bir daha yaklasmasin da ne hali varsa görsün.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle düşünüyorum. Başka yerde çok gol atmasi bir şey ifade etmez.

      Sil
    2. Ben oyle dusunmuyorum ama Sampiyonlugun kaybedilmesinde yoklugunun etkisi oldu katiliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir