12 Eylül 2021 Pazar

Trabzonspor 2-2 Galatasaray, Babel'li ve Babel'siz futbol


2-0'a kadar işler iyi giderken, 2-0 sonrasını oynayamamanın anlamını bulamıyorum. Ya maçı bitir, ya tempoyu düşür. 2'sini de yapmayıp, arada kaldığında tablo bu. Savunamama başlıyor, rakip geliyor ve bunu seyrediyorsun. Trabzonspor'dan ilk 15 dakikada müthiş bir tempo beklenilse de, Galatasaray'ın hücumu çok daha aktif ve hareketliydi. Hakimiyeti ele aldık ve ön alan baskımızla da rakibi hataya zorladık. Galatasaray'ın hücumunun çok hafife alındığını söylemiştim. Yine de sorunlar benzer işte, savunmayla alakalı problemler var.

Emre Kılınç'ın sağ kanattaki sürpriz katkısı değerliydi ve 2 gol buldu. Ön alan baskısında da oldukça değerliydi. Onun da sakatlığı olumsuz etken oldu. Aytaç Kara / Babel 2'lisiyle 2. yarıya başladığın an, ana unsurun olan "hızdan" vazgeçmiş oluyorsun. Aytaç Kara'yı, orta sahadaki boy ortalamasını yükseltmek anlamında oyuna alabilirsin de (çünkü kısa kaldık), Babel ile neden hızdan ödün veriyoruz. Morutan'ın iyi bir ilk yarı geçirdiğini düşünüyordum. At kanada onu, Trabzonspor gelecek, açık alanlar var. Morutan çok daha büyük bir koz.

Hocanın bu 45. dakikalardaki "kestirip atma" değişikliklerine anlam veremiyorum. Morutan değişikliği tam da böyle. Hızdan ödün verdin, oyuna hücumda tutayım derken, tutamadın işte. Trabzonspor'un baskısı devam etti, yer yer alan buldun ve sen atak yapmaya başladın. Her 2 takım da pozisyonlar buldu ve maç 2-2 bitti. 2-0 sonrasını oynayamamak büyük problem. Bu şekilde hiçbir maçı bitiremeyiz. Bu takım tempo yapacak, hızlı oynayacak. Genç ve dinamik bir ekip ama sakin kalamıyor. Bunu da bir arada oynayarak başaracaklar. Tabii kenardan böyle hamleler gelmediği sürece.

İlk yarıyı övecektik yoksa. Morutan / Cicaldau merkeziyle etki bekliyorduk ki, o hücum katkısını aldık. Cicaldau bitirme noktasında zayıf kalsa da, bağlantıda çok iyi iş çıkarıyor. Emre Kılınç'ın da baskısıyla, ön alan hareketliliğimiz iyiydi. Halil Dervişoğlu aklı katıyor, Kerem Aktürkoğlu düşüş yaşasa da, bu hareketliliği seviyorum ben. Ödün vermeyelim işte, kestirip atma değişikliği ile, iyi olduğumuz noktalardan vazgeçmeyelim.

Nwakaeme'yi de durdurmakta zorlandık ki, bunu bekliyorduk zaten. Hamsik'in de orta sahadaki tecrübesi ve kalitesi büyük. Bakasetas'ı durdursak da, bu 2'li hücumda etkili oldular. Cornelius'un da Galatasaray stoperlerini her fırsatta dövmesi ile, özellikle 2-0 sonrası savunmasında alarm verdik. O taraf nasıl gelişir bilmiyorum. Assunçao devreye girince bir şeyler değişir mi, az daha sertlik gösterebilir miyiz göreceğiz. Tempo, hız tamam da, sakin kalabilmeyi ve atak sonlandırmayı da çözmemiz gerekiyor.

56 yorum:

  1. İyi ki Falcao ve Emre Akbaba gitmiş yoksa kesin onlar da oyuna girerlerdi. Babel 45 dakika boyunca ne verebilir bu takıma bu kondisyonla anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel konusunda da benzer düşünüyorum seninle.

      Sil
    2. adam her topu sağa çeker. bu defa bomboşken inat yapar gibi sağa çekip şut denemedi!! soluyla ciddiyetsiz bir vuruş yaptı döndü gol yedik.

      Sil
    3. Kötü vurmadı da, belki beklenmeyeni yapmak istedi :)

      Sil
  2. Eleştiriler hem ezber hem yüzeysel. babel'i topu hücumda tutsun diye aldı, muslera ona uzun vursun diye aldı ikisini de becerdi adam. barış olsa onu alacak ama yok. hızdan oduny vermek zorunda. mesela kerem berbattı ama varsa yoksa babel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin bizden en cok top kaybedenler:
      Halil Dervişoğlu: 16
      Kerem Aktürkoğlu: 15
      Mostafayi daha erken oyuna almaliydik Trabzon acik verdi ve Babel'in kendisinden beklenen manada katkisi olmadi eskiden isabetli sut cekerdi artik daglara taslara vuruyor.

      Sil
    2. Tutamadı işte, tutamıyor. Olay o, bile bile lades. Babel, topu önüne istiyor ve topa koşuyor. Sonra da topu sürüklemek yerine, geri çekiyor ya da basıyor. Bu da fren işte, rakibi savunmaya geçiriyor.

      Sil
    3. Tutamayacağı gün gibi ortada değil mi zaten? Oynadığı maçların neredeyse %90 nin da tutmadı şimdi mi tutacak? Bir maçta belki bir şey yapıyor sonraki 20 maç yine aynısını yaparsa diye oyuna alınıyor ama olmuyor. Hocanın bunu anlaması için daha ne olması gerekiyor? 2 haftadır 2 0 dan maç veriyorsun değişiklikler nedeniyle. 70. Dk olmuş takım fizik olarak düşmüş hala 80. Dk bekliyor oyuncu değiştirmek için. Hocam alsana 65 te taylan la ogulcan ı. Orta sahayı Aytaç la tutacağına at oraya Taylan emre yi çıkarıyorsun hadi sakatlandı diye alsana ogulcan ı. Babel ne alaka! Top tutacakmis ıleride. Kendine hayrı yok babel in! 2 haftadır Hocanın yüzünden puan kaybediyoruz. Bu kadar ezbere değişiklikler olur mu? Nasıl bir teknik yonetimdir bu? Abdullah Avcı aksayan yönleri görüp daha 36. Dk da değiştirdi oyuncuları. Oyunu okumak diye bir şey yok bizim hocada.

      Sil
    4. Geçen sezon tutmuştu. Şampiyonluk virajında Babel takımı sürükleyen isimdi. Gün gibi ortada durumu bu sezon için, genel değil. Düş bakalım o yüzde 90'ı aşağıya :) Bizim hocayı yeni tanıdığın belli maalesef. Yeni nesil böyle yorumlar yapabiliyor. En azından genel değil de, bugünü diye belirtseniz daha iyi olacak.

      Sil
  3. Marek Hamsik tek hatali top kullanmadi 2. golde bizden 3 kisiyi oyundan dusurerek mukemmel bir asist yapti 34 yasinda ama adam siir gibi oynuyor, su an Super Ligde pozisyonunun en iyisi iste bizim eksik oldugumuz nokta tam da burasi bu tarz bir oyunu yonlendirecek tecrube bizde yok.
    Ikinci olarak Morutan ile ilgili yazdiklarinda cok haklisin ilk yaridaki istatistikleri mukemmeldi ikinci yari oynayabilseydi bence galip de gelebilirdik zira Trabzon orada cok fazla acik verdi. Babel ve Halil'in yanlis sut tercihleri de bir cok atagi öldürdü. Yedlin bekledigimden iyi oynadi, Cika ve Nelson'u da begendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir tecrübe bize de iyi olabilirdi. Gençler, saha içi bir lider arıyor gibi.

      Sil
    2. Bizim macta Hamsik 12.5 km kosmus, %91 pas isabet orani, 5 sut pasi, 8 sahipsiz top kazanma ve bu adam bunlari 34 yasinda son 1.5 ayda 11. macina cikarak yapiyor, cok dogru transfer gercekten keske biz de bu tarz bir isimle anlasabilseydik.

      Sil
    3. Galatasaray'ın da şu an böyle istikrarlı bir tecrübeye ihtiyacı var. Hamsik yatmaya gelmemiş :(

      Sil
    4. Kesinlikle katiliyorum, biz bu tarz isimlere yonelince inanilmaz bir algi operasyonu yapiliyor surekli genclesmeden bahsediliyor ama dun geceden beri sen dahil, hatiri sayilir yorumcularin cogu genclerin yonlendirilmeye de ihtiyaci var tecrube eksik seklinde yorum yapiyorlar ki bunlarin aynilarini transfer sezonu basinda yazmistik, konusmustuk keske bir tecrubeli oyun kurucu alinsaydi su takima.

      Sil
    5. Alınmadı ama yine de telafisi var. O da beklemek, sabır :)

      Sil
  4. Maç 2-0 olduğunda bile ts yürüye yürüye geliyordu, atak sonlandıramama değil düşük pres gücü. Deli gibi geçiş yiyoruz, bunu düzeltmek teknik direktörün işidir.2. Yarı da yapılan her değişiklik - yazdı gs ye. Bir de Avrupa da hangi takım 3 santrfora dönüyor bana söyler misiniz? Evet 3 9 diyorum çünkü babel kanat değilllll artık!! Hoca ile ilgili herhangi bir beklentim artık kalmadı maalesef, iyi oynarken morutan ı çıkardı ya resmen son yıllarda böyle rezalet skandal bir değişiklik görmedim. Adam açık alanda Messiyi falan bağlayacaktı onun yerine el freni 50 yaşında babel aldı valla sinirimden güldüm evde maçı izlerken. Ayrıca takımın fizik durumu nedir böyle? gencecik adamlar bastonları eksik resmen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O an hızdan ödün verme işte, açık alanlar olacak, elde imkan var, değerlendir. Bir de tepeyi kaybeden okçular misali kontrolü kaybederek hücum etme. Atak sonlanmıyor, aynı açık alanı, önde olmana rağmen sen veriyorsun. Gençler ağırlıklı diyoruz da, bunu yapan en tecrübelilerden Aanholt olunca düşünüyor insan.

      Sil
  5. Morutan neden çıktı bilen var mı sakat falan mıydı? Halil ile birlikte en iyisiydi maçın neden çıktı mantıklı bir açıklama var mı??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşündüm, cevabı bulamadım. En kötü ihtimalle kanda atarsın, o da olmadı.

      Sil
  6. Yok, zaten 4 yerli vardı 11'de. Mantık arıyorum da, bulamadım.

    YanıtlaSil
  7. 4 büyüklerin bu sezon tüm maçlarını izlemiş birisi olarak fatih hoca kadar tartışılan ve oyunu müdahelesi berbat bakın kötü demiyorum berbat hoca yok, dalga geçtiğimiz abdullah hoca ilk yrı beklemeden yaptığı değişiklikler ile oyunua ortak oldu biz babel ve aytaç ile maçı verdik, yazık böyle saçma 2 değişiklik olmaz babelin takım oyunu ile alakası olmayan yapısı, 2 uzun topta ofsaytta kalışı ve kontraataklarda koşmaya mecali olmaması bu kadroya neden girmemesini anlatıyor zaten, hadi emre sakatlandı al oğulcanı yada morutanı kanada at al taylanı babel ne alaka, ayrıca aytaö hakkında görüşümü daha önce belirtmiştim fiziğine göre çok yumuşak ve defansif olarak yetersiz elinde ga takımının en iyi defansif ortasahası taylan var sokmayıp aytaçı sokuyosan buna fıkra denir şaka gibi haa taylan hata yaptı diye cezalandırıyosan ameliyat olmuş kamp görememiş taylanı dinlendirmeden sürekli oynatmadan düşünecektin bunu fatih hocam. Gelelim morutan meselesine yayıncı kuruluşa taktik olarak çıkardım dedi buda 2.nci fıkra maçtaki. Haliylede en fazla 1 puan alıyorsun ayrıca yedlin tarafı otoban olmuş ya hocam adam amerikadan gelmiş zaten mental olarak bitik maçtada rezaletti koy taylanı oraya oğulcanı bile bek oynatsa ancak bu kadar kötü oynardı yazık geçen hafta kasımpaşa bu hafta ts 2 maçtaki 4 puan kaybı teknik ekibe yazar yani fatih hocaya zaten başka bir antrönörde yok takımda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytaç değişikliği bence yanlış değil, yanlış olan Morutan'ın çıkması ve Babel'in girmesi.

      Sil
    2. Aytaç yerine taylan girmeliydi taylan varken aytaçın girmesi saçma ki fatih hocam uzun süre aytaçı oynatmaz çünkü çok kötü maç çıkardı

      Sil
    3. Aslan Krallar birbirine mi katılıyor, yoksa aynı kişi misiniz :)

      Sil
    4. :) :) :) aslankral kardeşliği olmuş

      Sil
  8. cornelius'un stoperleri dövdüğüne katılmıyorum. luyindama bi pozisyonda nwaekame'den bi çalım yedi, onun dışında çok iyiydi. eskiye dönüşü başladı, bunu kendisi de söylemişti zaten. tabi top ayağındayken kararsız kalınca top kaybı yapıyor, o yönünü geliştirmeli. ama yine de nellson ve marcao'dan iyi oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında stoperleri dövdü yorumu yanlış oldu, Nelsson'u dövdü. 2. yarıda Cornelius ile Luyindama eşleşti ve Luyindama ayakta kaldı. Bence de toparlıyor. Bir de umarım Luyindama sol stoper oynar, Nelsson sağa geçer.

      Sil
    2. Cok dogru yorum, Luyindama Cornellius'u delirtti bir ara fizigiyle ust uste cok temiz toplar alip ayakta kaldi ve fena olmayan toplar cikardi akabinde bence de toparliyor Marcao'nun gitmesi ona yaradi.

      Sil
    3. Keşke ilk yarıdan bu eşleştirmeyi yapsaydık diyeceğim de, Nwakaeme yüzünden, sağa kaymak durumundaydı Luyindama.

      Sil
  9. maç sonu hoca röportajda değişiklikleri neden yaptığını açıkladı. Emre sakat eyvallah, ama Morutan ? Hoca defansif anlayışı diri tutmaya çalıştım falan filan dedi. Hocam biz ne zaman öndeyken defansa gömüldük maç kazandık en son Allah aşkına? Fanatik fenerli arkadaşım bile ilk yarı sonunda sahanın en iyisi Morutan, müthiş oynuyor diye mesaj atmış. Onların gördüğünü sen nasıl görmedin hocam ya??? Hücum aksiyonlarında hep bi aksaklık hep bi ağırlık oldu Morutan çıkınca. Çıkmasa ben emindim 3'ü atacağıma. Bir iki satır da nelsona değinmek istiyorum. Ya kardeşim tamam gençsin daha tecrübe kazanacaksın ama inanılmaz sayıda maç yapmışsın iki golde de ofsaytı bozan adamsın, azıcık dikkat et şu defans çizgisine be kardeşim ya marcao yu mumla arattın bize yemin ediyorum. Lazio maçına kesinlikle ve kesinlikle Marcao Luyi tandemiyle çıkmalıyız, nelson acilen toparlanmalı. Yukarda bi arkadaş nelson u beğendim yazmış, aynı maçı mı izledik arkadaş? Ayrıca eline çarpan top var net penaltı. Kimse kusura bakmasın fatih terim ve nelsonun berbat oyunu bugün maçı hediye etmiştir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson toparlar, yeni yeni oynuyor. O isimler için beklerim de, kenar hamleleri işi ne olacak merak ediyorum :)

      Sil
  10. Beni üzen oyun, savunma nın rezaletliği değil hocanın maç sonrası açıklamaları..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beni üzen de bu maç değil kasımpaşa maçı. trabzon zor deplasman eksikler var 1 puan alırsın normal. kasımpaşa maçında kesinlikle 3 puan almalıydık! o tip rakipler affedilmez.

      Sil
    2. Yeni takım, gençler bir arada. Zamanla büyüyecekler, aşacağız buraları.

      Sil
  11. ikinci golü yedlin'in laubaliğinden yedik. sırf goygoy olsun diye kaymaya gitti. yoksa hamsik'in fake atacağı o kadar belliydi ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yedlin'den baska 3 kisiyi daha ekarte etti Hamsik ve Aytac Kara'nin bacaklarinin arasindan yapti o asisti, kisacasi Yedlin'e kesmek hatali olur, sen Marek Hamsik'i o sekilde oraya getirmeyeceksin ne yapar eder atar o topu ki ilk golde de asist onun sayilir Bakasetas sadece dokundu.

      Sil
    2. Yedlin'e ihaleyi bırakmam, fazlasını beklemiyordum çünkü.

      Sil
  12. (Emre)
    Hocanin baslangic plani dogruydu ve sonuc verdi. Ama oyunu okuma ve mudaheleri sinifta kalmaya devam ediyor.
    Ana planda hataya musait Edgar'a baski yap ve yabanci siniri sayesinde Trabzon'un ilk 11 solbeki olabilen Ismail'in kanadini kulan. Sonuc verdi. Tamam 2-1 oldu. Ama niye Babel? Neden Morutan cikiyor? 60'dan sonra Kerem yoruldu. Ogulcan girebilir. Neden 80'den sonra giriyor? 10 dakikada ne yapsin bu adam? Ve ustelik Halil neden cikiyor? 2-2 oldu ve hoca bekliyor. Abdullah Avci nasil oyuna mudahele etti hemen 2-0 geriye dusunce?
    Diagne'yi de Mohammed'in ønunde gøruyorum. Diagne girse Diagne-Halil ayni anda sahada 3.golu getirebilirdi. Diagne Edgar'i, hatta Hugo'yu ezerdi, ustunluk saglardi. Mohammed yapamiyor.. Diagne Hugo'yu pesine takip alan acardi. Bunu cok iyi beceriyor. Acilan alani iyi kulanacak hizli oyuncularimiz var. Berat disinda savunmaya yardim eden de yok Trabzon'da. Oyun devam ederken rakip analizimiz resmen sifir. Bunu Avci iyi yapti bugun.

    Ayrica rakibin iki golunde de rakip oyuncu bombos ceza sahamizda. Adam markaji yok. Ikisinde de rakibe en yakin oyuncu Van Aanholt.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarıdaki hamlelerin bir anlamı yoktu. Özellikle Babel için. Oyundan çabuk vazgeçiyoruz, bu yanlış.

      Sil
  13. Halil Dervisoglu'nun son vurus kalitesini de konusmamiz gerekiyor bence, Ciqaldau'nun asist yaptigi ikinci yarida cizgiden cikardiklari topa cok kotu vurus yapti Halil, maalesef gecen sene sac bas yolduran durumlar devam edecek gibi bitiremiyoruz ve aldigimiz skoru koruyamiyoruz. Iki hafta ust uste 3 4 olacak maclari elimizle verdik, yenilmemek Galatasaray icin basari degil vasata alismayalim Besiktas bu takimlarin hepsinden 2 gömlek üstün maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son vuruş kalitesinde kötü bir taraf yok. Milli maçta attığı gol ortada. Saç baş yolduran durumlara giren, saçlarından sıkılmış demektir :(

      Sil
  14. Maç hocaya yazar ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  15. Galatasaraylı eski oyunculardan doğru dürüst genç tek teknik adam vardı Okan Buruk o da gitti milli takıma hiddink lucescu şenol güneş okan hoca kim o sıra gündemse başa getirildi ekol yok ama ...

    Neyse Fatih hocayla 3 yıl devam alternatif kalmadı hocanın kendini yenilemesini umacağız başka bir yol yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takım umut veriyor, büyüyeceklerdir bir arada. Erken asıp kesiliyor bir de taksit taksit yoruma gerek yok :(

      Sil
  16. Millet gedson gedson derken yedek sağ bek lazım diyorduk burada, ah işte yedlin denen şarlatan yüzünden daha çok başımız ağıracak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben 6 numara lazım diyordum, sağ beke de alternatif alınabilir diyordum.

      Sil
  17. Bu takım genç ve sabretmemiz gerekecek.İleride daha iyi olacağız.Ancak Fatih Hoca inatları ile takımı çok bozuyor.Emre sakatlandı aldın Aytaç 'ı.Babel ne iş anlamadı kimse.İnsanlar yaşlandıkça inatlaşıyor ve kendi dogrularından çıkamıyorlar.Fatih hoca ve Şenol hoca hep bundan dolayı sıkıntı yaşıyor.Bir de Morutan milli takıma gitmedi ve 2 hafta takımla çalıştı.Yorgunluk desem o da değil.Abdullah Avcı'ya bizim kulubeden kim girsin diye sorsan Babel'i seçerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamleleri aşmak lazım, nasıl aşacağız bilmiyorum. Emre Akbaba iyi gitti de, Babel'den çıkamadık.

      Sil
  18. Fatih hocanın değişikliklerini artık hepimiz biliyoruz arda mi babel mi onu pek kestiremiyoruz. Aklımdaki plan zaten hiç tutmadı çok denedi. Trabzon maçında sadece Muslera'nın uzun topları isabetli idi. Babel depar atip geçtiği adama duraklayip tekrar yakalanıyor. Yedekten gören oyuncular için yeni bir travma yaratıyoruz. Maç dönerse.

    Sadece Emre'yi çıkararak devam edebilirdi 15-20 dk daha. Yakaladığımız kontratları bitirebilmeli idik.

    Nelson kötü maç cikardi. Biraz lyundama nin hatalarını kapatma odaklı oynur sanki. Ondan dağılıyor. TS nin 2. Gölünde pozisyonda yanlış olan tek oyuncu o. Yedlin ayakta kalmalı idi lyundama kale acısını kapatmıştı, Aytaç o topu mutlaka kesmeli idi.

    Halil çok iyi oynadi. Bu takım olur ama zaman lazım. Bir de hocanın fantazi peşinde kosmamasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda girse yine iyi, Topu tutar o, akıl katar. Babel durumu daha trajik bir hal aldı.

      Sil
  19. Sağ stoperin solda oynaması kolay olmuyor.Partneri Marcao sola geçip önündeki 6 numara doğru pozisyon bilgisinde olursa çok daha iyi oynayabilir... Maç içinde farkında olmadan solda oynadığını unutup sağa kayıyor.İlk golde Marcao olsa öne Bakesetas'a baskı yapardı kararsız kaldı ..2.golde direk sağa kaydı arkayı boşalttı ...Defansif anlamda biraz zamana ihtiyacımız var..Oyuncuların defans anlamında daha iyi oynaması için birlikte oynamalarını ve kendi yerlerinde oynalarını beklemeliyiz.Aslında neden yedek sol stoperimiz yok onu konuşmak daha doğru bana göre.Olmadığında birçok oyuncunun verimi düşüyor.Koskoca GALATASARAY takım kurarken yedeklerini de planlamalı oyuncuların.Bireysel anlamda kötü bile oynasalar özellikle defansif anlamda yer tutmalarda sorun olmaz , takım daha çok güven verir diye düşünüyorum..
    Lyundama konusunda da adam markajı ve baskı olduğunda iyi oyuncu hırslı , fiziğini iyi kullanıyor klasik İngiliz takımlarının oyuncusu gibi.. Önündeki 6 numara, yanındaki sağ bek ve sol stoperin iyi olduğu takımda gerekli.. Hava toplarında hakim santrafora ciddi baskı yapıyor(bu adama nefes aldırma demek lazım).Ama top çıkarırsa yada açık alanlı maçlarda oynarsa işi zor . (zamanında alınma sebebi takımın sürekli hava toplarında gol yemesini engellemek içindi mantık doğru ama ayakları iyi değil işte scaout hatası bana göre geldiği 3. maçta söyledim yine de özelliklerine göre bakmak lazım tukaka yapmak gerekmez doğru maçta iyi oyuncu olur.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao döndükten, o da sağ stopere geçtikten sonra bakmak lazım bir de. Nelsson adına erken kestirme yorum yapmak istemiyorum.

      Sil
    2. 2.golde direk sağa kaydı arkayı boşalttı(cornelıus çok iyi boş koşu yapmış tekrar seyredince gördüm aldatmış bizim defansı golu nwakame attı ama gol cornelıusun ..)

      Sil
  20. Bele durumlarda oyunun iyi tereflerine baxmaq lazimdir. Meselen:
    Cicaldau (her hereketi oldugu uucun ayri yazmaga ehtiyac yox)
    Morutanin en onemli ozelligi dar alanda hizli dusunmesi(calim pas tercihleri)
    Cox qorxsaq da Yedlinin performansi. Mene gore normal mubarize apardi takimin en cox qacan oyuncusundan biri idi. Yedlin yerden yere vurulacaq oyuncu deil onnan da istifade etmek lazimdir.
    Luyindama 1. Gol da xetasi olsa da unumi olaraq pis oyun cixarmadi
    Emre Kerem Halil 3 lusu isin press terefinde mukemmel idiler.
    Xetaya mecbur etdiler ve 1.gol da ele geldi
    Bu takim zamanla daha yaxsi olacaq in se Allah menim duusuncem budur. Isin icine Marcao Boey ve Gustavoda girince bireysel xetalar azalacaq
    Onemli olan bir de oynadiqca bir bbirilerine alışma durumları
    Oyunnan once "Trabzon bu takima 5 atar " deyenler vardi
    Bu gun hocanin degisiklikleri de takima menfi tesir gosterdi.
    Sagliq olsun onumuze baxmaliyiq

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla düzelecek her şey, gençler adına sabır lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir