15 Eylül 2021 Çarşamba

Trabzonspor maçının, Galatasaray adına en büyük kazanımı Emre Kılınç olabilir


Trabzonspor maçının, Galatasaray adına en büyük kazanımı Emre Kılınç olabilir. Uzun süredir, "biz bu adamı neden kaybettik, neden hatırlamıyoruz" sorularını soruyorduk. Geçen sezon, beklenmedik şekilde orta sahaya çekilip, iyi bir sol iç orta sahaya dönüşmüştü. Sağ kanatta kullanıldığında ise, bu seviye için yetersiz kaldı. Bu sezon da ağırlıklı olarak sağ kanatta deneniyor diyebilirim ve Trabzonspor karşısında, ilk kez "sağ kanat" performansını çok beğendim. Sivasspor günlerindeki gibiydi.

Trabzonspor karşısında ilk 11 başlamasını beklemiyordum. Merkezi tutar, Morutan'ı kanada atarız diye düşünüyordum. Emre Kılınç'ın sağ kanat başlaması, biraz da Yedlin'in savunmadaki yetersizliği ve Nwakaeme etkisine karşı önlem gibiydi. Oysa o Emre Kılınç, önlem olmaktan ziyade, direkt olarak hücum kozu oldu. Ön alandaki presi, hareketliliği, merkeze yaklaşarak oynaması ve fırsatçılığıyla 2 gol buldu.

Keşke sakatlanmasaydı da, 2. yarıda devam edebilseydi. Eminim ki o vakit görüntü farklı olacaktı. Kanada Babel'i attık çünkü, görüntü bütünüyle değişti. Emre Kılınç devam etse, belki merkeze bir hamle gelecek ama kanatlar aynı düzende devam edecekti. Emre Kılınç çıkınca, Trabzonspor o kanadı çok daha rahat kullandı ve etkili oldu. Yine de, Emre Kılınç'ı yeniden kazandık diyebiliyorum. Bu maçın en büyük kazanımı budur.

Kenarda bekletmeyecek, daha doğrusu unutulmaması gereken bir opsiyon. Geçen sezon gösterdiği performansı hatırlayınca da, kullanmak gerekiyor. Kanatta tutunabilmesi önemli bir artı olacak. opsiyon kazanmış olduk. Oğulcan Çağlayan'ı biraz daha "mücadele" gerektiren maçlarda düşünürken, henüz hazır değil gibi görünüyor. Emre Kılınç da bu oyun yapısı içinde, ön alandaki hareketliliği ve presi ile yeni bir kazanımdır. 2. kez kazanıyoruz yani.

11 yorum:

  1. Ne Irfancan transferinde takas olunmasını ne de sezon başında gönderilmesini istemirdim.
    Ilk 11 i zorlayan hetta 11 oynada bileceyimiz sol sag merkez çox yönlü bir oyunçu. Yaxşı ki takımda qaldı.
    Qol atıp moral bulmasına sevindim.
    İn se Allah davam geler

    YanıtlaSil
  2. "Emre Kılınç devam etse, belki merkeze bir hamle gelecek ama kanatlar aynı düzende devam edecekti" bu kısım hariç hepsine katılıyorum. Buna katılmama sebebim de bizzat Fatih hocamın her maç bir şekilde kesinlikle Babel'e dönmesi olmuştur. :(

    YanıtlaSil
  3. klasik "galatasaray'da herşey bu kadar mükemmel gidemez" mottosunu bu sene çok yaşadık. Giresun maçı 2-0 öndeyiz, marcao kerem kavgası. Kasımpaşa maçı 2-0 öndeyiz, cicaldau cırcır olup çıktı 2-2. Trabzon maçı 2-0 sahanın en iyisi emre kılınç, sakatlanıp çıktı ve 2-2... Dikkat ettiniz mi bu sene böyle başladı, umarım böyle devam etmez. Emre Kılınç'ı geri kazandığımıza çok seviniyorum umarım bi an önce döner sakatlığından. Fatih hocanın dediği cümle; "bu sene formayı alan kolay bırakmayacak, kaybeden de kolay alamayacak" . Emre o gün formayı kazanmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntılarla başladık, umarım toparlayacağız :)

      Sil
  4. şöyle de bi avantaja sahip olduk :
    emre, kerem, halil ile yerliyi tamamlayıp, orta sahaya assuncao'yu yazabiliriz. bence ideal kadroda bu olmalı. assuncao-cica-morutan-kerem-kılınç-halil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da olabilir. Sağ kanat adına Kılınç kazanımı değerli. Orta sahada zaten kazanmıştın da, kanatlar da değerli.

      Sil
  5. Ah fatih hocam ah şampiyonluk maçında emre kılınç süre almadı aynı şekilde denizli maçındada iddaa ediyorum emre akbabanın aldığı süreleri bu çocuk alsa şampiyonduk bence çok faydalı kesinlikle 15-16 kişilik rotaayonda sürekli süre alması gereken birisi

    YanıtlaSil
  6. İlk onbirdeki yerli alternatifleri adına da en önemli oyunculardan birisi olacak sanırım. Fatih Hoca sürekli Emre Akbaba'da ısrar ederken Emreleri karıştırıyordu bence :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum. Oysa Kılınç'i orta sahada kazanan da kendisiydi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir