11 Eylül 2021 Cumartesi

Transferi konusunda umudumu yitirmedim, mutlaka gerçekleşecek


Benfica'nın, Gedson Fernandes konusunda yanlış hareket ettiğini düşünüyorum. Bu sezon aldığı süre sadece 7 dakika. Bundan sonra oynamaz diye bir kural elbette yok da, eldeki alternatifler düşününce de, Gedson'un süre alması zor. Tottenham'da ne olduysa, Benfica'da kalışıyla da bu olacaktır. 15 milyon avro'da direttikleri söyleniyor. Kimi 30 milyon avro'lara çıkıyor da, hiç zannetmiyorum. Galatasaray da bu transfer için şartları zorladı. Aslında o da tartışılacak bir durum.

Gedson'u önemli görsem de, x futbolcuya bu kadar takılı kalmak yarar getirmez. Halil Dervişoğlu'nu bir şekilde aldın, Gedson'u alamadın işte. Assunçao farklı bir isim, Gedson muadili değil. O kıyası yapan ya da öyle bir beklenti içine giren hataya düşer. Bence Galatasaray'ın ihtiyacı bu profilde bir 6 numaraydı ve son gün bu işi başardı. Cicaldau'yu, Gedson rolünde kullanabiliriz diye düşündüğümden, olmazsa olmaz gibi hiç düşünmedim. Keşke gelebilseydi, o ayrı.

Benfica, bu düşüncesiyle birlikte, Gedson'un değerini aşağı çekecek. Galatasaray'ın bu futbolcuyu kiralama şartlarını hatırlayın. Tottenham'a hangi beklentiyle gitti, bize hangi şartlarda geldi. Galatasaray'da yeniden ayaklansa da, Benfica bir anda tok satıcı rolüne girdi ve futbolcu elinde kaldı. Lille gibi takımlar araya girer dedim, bu da olmadı. Ocak ayına kadar, bu şekilde süre almaya devam ederse, 6-7 milyon avro aralığına ya da 1.5 yıl kiralama + opsiyon şeklinde transfer edilebilecek noktaya gelecek.

Ocak ayında bu transferi yeniden konuşuruz. Gedson'un değerini yeniden arttırabilmek adına bu yola girecekler. Şu dönem satmayarak hata ettiler. Bahsi geçen teklifler, oldukça iyi rakamlar içeriyordu. O rakamlar ister istemez düşecektir. Transferi konusunda umudumu yitirmedim, mutlaka gerçekleşecek. Benfica kendisi adına yanlış yaptı, kastım bu. Ellerinde çok derin bir kadro var ve Gedson'a o noktada süre vermek zor. Son gün dahi transfer yapıyorlardı. Orta saha, sağ kanat fark etmiyor. Gedson'un gelişimi adına da sekte bu.

8 yorum:

  1. Gedson'un Benfica'da uzun sureler alip kadroda tutunmasi cok zor, onunde en az 2 adam var sonucta dedigin gibi degeri dusecek ve transfer borsasina devre arasi adini yazdiracaktir, umarim Besiktas ya da baska bir takim bizden cabuk davranmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada da, sağda da önü çok tıkalı. Zor görüyorum. Ocak ayında bu iş daha mümkün olacaktır.

      Sil
    2. Aslinda bizim kadromuz da tam olarak devre arasinda oturur ve en cok gonderilmesi gereken oyuncuyu tespit edip kontratindan cikmak daha kolay olacaktir belki de daha iyi sartlarda bulusuruz Gedson'la hayirlisi olsun.

      Sil
    3. Bana öyle geliyor işte.

      Sil
  2. Dieng ve okay tarzı defansif tekniği yetersiz adamlardan ziyade ayağı top yapan takımı ileritaşıyabilecek gustavonun gelmesine çok sevindim inanılmaz bir trasfer başarısı bu çocuğun serbest kalma bedelim 50 milyon euroydu ama doğru zaman ve hamle ile aldık, gustavonun taylan ile geçen seneki 30 civarı detaylı isitatistik karşılaştırmasını inceledim ve elimizdeki değerin yani taylanın birçok konuda 5-6 konu hariç ileride olduğunu gördüm. Özellikle kilit pas ve 3.bölge paslarında ciddi fark vardı fakat gustavonun 5 yaş genç ve gelişim konusunda tavanının yüksek olabileceğini düşünüyorum. Bu takım hala gedsonu istiyor, cicaldau gedson görevini bence yapamaz çünkü ikiside farkılı profiller bence elmayla armut ama cicaldauda 8-10 bağlantı elemanı ve mücadeleci yapısıyla çok faydalı ama gedson tek başına 10 sahipsiz top 15 ikili mücadele ve box to box tarzıyla rakibi sürklase eden biriydi ki en geç seneye yaz takımımıza geleceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de iyi hamle, geleceğe dönük büyük yatırım. Oynayınca izleyeceğiz artık.

      Sil
  3. Talibi varken oyuncuyu satmak lazım. İhtiyaçlari da yokken gereksiz yere direttiler. Daha uygun fiyata alırız ilerde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson konusunda büyük hata ettiler ve hala ciddi süreler vermiyorlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir