26 Eylül 2021 Pazar

Umarım günlerden Galatasaray'dır


Fatih Hoca, iç sahada, Göztepe maçıyla birlikte 4. dönemini başlatmıştı. Yine bir Göztepe maçı ve yer kendi evimiz. Kırılma yaşatacak bir dokunuş bekliyorum artık. İstikrarlı şekilde büyüyen ve keyif alacağımız oyun düzenimiz olsun. Lazio maçında kaldık, sonrası yok. Göztepe maçında mutlaka bir reaksiyon gösterilecektir. Daha doğrusu, gösterilmek zorunda. Bu maçın telafisi yok çünkü. Olası puan kaybı, bambaşka şeyler konuşturur, hatta hiç istemediğimiz boyutlara dahi gidebiliriz.

Rotasyon işi bitmiştir diye düşünüyorum. En azından belli oranda. Rotasyon bazı durumlarda şart da, bu denli keskin rotasyonlar zarar verir. Oyun düzenin tam oturmadı, bazı isimler arasında büyük farklar var ve sahada birbirinden habersiz isimlerle ortaya çıkan sonuç malum. Formasyon konusunda bir kırılma yaşar mıyız derseniz, onu da zannetmiyorum. 4-3-3 üzerinden devam edilir. Keşke başka formüllerin de üzerinde durulsa. Daha doğrusu, Halil Dervişoğlu / Diagne 2'lisini bir arada kullanabilsek. Bunun da detayını yazmıştım.

Muslera
Alpaslan Luyindama Nelsson Aanholt
Assunçao Berkan Cicaldau
Morutan Halil Kerem

Bu benim düşündüğüm değil, Fatih Hoca'nın oynatmasını beklediğim 11. Barış Alper Yılmaz iyi durumda olsa, Kerem Aktürkoğlu yerine o oynardı. Assunçao / Berkan Kutlu / Cicaldau 3'lüsünü de merak ediyorum. Berkan Kutlu ve Cicaldau bu düzenin olmazsa olmazları. Assunçao da kötü Kayserispor maçının iyilerindendi. Temposunu beğendim ben. Şu 2'li arkasında, özellikle pas aksiyonunda ciddi beklentim var.

Alpaslan Öztürk'ün sağ bekliği de zorunluluk. Yedlin, bu noktadan sonra az süre alır. Zaten hücumda katkısı yok, en azından savunma diyerek, tercih Alpaslan Öztürk'e dönmüş olabilir. Onun da bu seviyede sağ bek performansına çok güvenmiyor olsam da, bakacağız işte. İdare etsin yeter. Belki bu sayede Aanholt biraz daha hücumu zorlar, Alpaslan Öztürk'le birlikte savunmayı 3'leriz. Morutan'ın da 45. dakikada oyundan alınmadığı bir maç olması dileğiyle.

13 yorum:

  1. Göztepe de pek iyi durumda değil bu maçta toparlanamazsak seyirci de varken takımın işi hiç kolay olmaz. Yine ıslıklamalar başlar.

    YanıtlaSil
  2. En mantıklısı bu duruyor bakıldığında Van aanholtun geriye dönüşlerinde ki sıkıntıyı da çözecek hem de Alpaslan ile nelsson önde baskı yapabilir bu da assunçaoyu daha da yükseltecektir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum, 11'i görünce kafam karıştı :(

      Sil
  3. 11'i görünce çok şaşırdım.Fatih Hoca bizim görmediğimiz birsey mi görüyor Feghouli de Yedlin de.Umarım bu maçı alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli'de haklisin ama Yedlin ilk yarida girdigi bütün ikili mucadeleleri kazanmis ve en azindan topu ileri tasima sansi var ikinci bir net sag bek yoksa hoca vazgecmez bence.

      Sil
    2. Ben de şaşırdım ama, 2. yarıdaki yapı da umutlandırdı.

      Sil
  4. Yeter artık cidden fegholi oynuyor diye kızıyorsum kanat oynadığını morutan ile dönüşümlü izleyince daha çok kızdım şaka gibi ayrıca luyi yine sağ stoper 2 ayağı riskli adam sağda ve neşsonunda solda potansiyelinden daha az faydalanıyoruz böylece

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Israr etmeli Morutan'da, Feghouli önüne geçmemeli.

      Sil
  5. Hep söyluyorum Halil net bitirici forvet degil oyun katkisi tamam ama bitiriciligi zayif yine bos kale yine kacan goller Halil'i yardimci rolunde kullanmasina itirazimiz yok ama Diagne ile gol yüzdesi yüksek bir cözüm üretmesi sart hocanin bu sezon böyle gecmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. forvet zaten, yanında bir isimle daha yükselir. Ama bağlantı oyununda da oldukça iyi, tek başına da oynar. Olay bitiricilik değil bence, tercihler olur.

      Sil
  6. Hocanın hiçbir antrenörlük başarısı olmayan insanları yardımcı alma alışkanlığı kaleci antrenöründe de görülüyor, Fadıl Kosutan değil eğitimli kariyerli bir kaleci antrenörümuz olsa hocayı uyarır Muslera konusunda ama nerede. Bu gidişle hocayı da dibe çekecek kendiyle beraber.

    Ocak ayı transfer için değil diyoruz da bu Muslera'yla bu sezon geçmez, umarım görüyordur hoca artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Levent Şahin öyle değildi aslında :) 2. veya 3. hocalık başka şeyler. Hoca şu an biraz daha yetiştireyim kafasında ama bilmiyorum tabii. TD nasıl rahat ederse, öyle bir ekip oluşturuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir