20 Eylül 2021 Pazartesi

Uzun zaman sonra ilk kez bu kadar istekli ve diri gördüm


Diagne'nin hafta için bir serzenişi vardı. Alıştık gerçi, bu paylaşımları yıllardır görüyoruz. Sezona iyi giren, takımı da Ağustos ayındaki süreçte taşıyan forvetti. Mostafa Mohamed'in düşüşü vardı. Bu sezona hiç iyi girmedi ve Diagne gözden düşmüş haldeyken, bir anda ilk opsiyon oldu. Ancak hepimiz biliyorduk ki, asıl hedef Halil Dervişoğlu'ydu ve geldiği gibi de 1. tercih olacaktı. Bunu Diagne de biliyordur. Halil Dervişoğlu, sezona da iyi girdi ve görüntü beklediğimiz gibiydi.

Sorun şu. Oyuna hamle olarak giren isim Mostafa Mohamed. Diagne ise hiç süre alamaz oldu. Mostafa Mohamed'in transfer süreci varken, son dakikada iptal oldu. O psikoloji de kolay değil. Takımda kaldıysa, katkı alacaksın. Hala değerli bir isim ve genç yapına da uyuyor. Ayağa kalksa, biraz olsun ilk geldiği dönemi hatırlasa, değeri çok daha fazla. Hoca ona "takımın değerli bir parçasısın" mesajını mı vermek istiyor bilmiyorum da, sonradan da olsa oyuna soktuğu isim o.

Alanyaspor karşısında beğendim bu arada. Keşke ilk 11'de başlasaymış da dedim. Halil Dervişoğlu yorgundu çünkü, rotasyon gerekiyordu. Mostafa Mohamed, 2. 45 dakikada oyuna girdi ve uzun zaman sonra ilk kez bu kadar istekli, diri gördüm. Ayakta kaldı, güçlüydü, pozisyonların içine girdi. 2'li mücadelelerde, hava toplarında kazanan oydu. "Gol" lazım tabii, mesele o. Sahadaki varlığı da bundan. O gol bir türlü gelmiyor.

Gol gelse, eminim ki devamı olacak. Gol attıkça artar çünkü, orucu bitirmek lazım. Mostafa Mohamed de bunun sıkıntısını yaşıyor. Alanyaspor maçındaki diri hali gelecek adına umutlandırdı beni. Diagne oralı değil mesela, Mostafa Mohamed ise duruma saygı duyuyor. Diagne'yi de kaybetmemeli tabii, o da bir koz. Şu an 3 tane iyi forvetimiz var ve tek forvetle oynadığımızdan, rotasyonu sağlamak güç. 3. opsiyon olacak, mutlaka sorun yaşayacak. Plan, Mostafa Mohamed'in gidişiydi gibi. Kaldıktan sonra, tablo değişti.

11 yorum:

  1. Istegine lafim yok ama istatistikleri yine kötü 7 sutunda da kaleyi bulamamis yani hareket genclik diyoruz da Falcao, Drogba, Jardel gibi isimlere 7 sutu nereden verirsen ver birak kaleyi bulmayi en az 2 gol yaparlar ben halen mevcut kadroda ileri ucta en iyi bitiricinin Diagne oldugunu düsünüyorum, change my mind :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol gelince gerisi gelecektir. Şu an oruçta, kıracak elbette bunu.

      Sil
  2. Sefa Bey
    Tamamen sana katiliyorum abi. Bence seytanin bacagini kirdigi an o zaman alternatif olusur kadro icinde. Halili belki sag ve morutani ortaya atariz. Onde pres, ayakta duran, her kafa topu tehlikeli olan, sutlari tehlikeli olan mostafa Mohammed bir butun oluruz. Bence oda farkinda bu yapidan, belki terslersin beni ama bu konuda Arda Mostfanin uzerine gitmesi lazim ve onunla ilgilenmesi lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed'i kazanalım da, gerisi gelir. O ışığı verdi, umarım toparlar.

      Sil
  3. Diagne çok iyiyken Halil geldi adam üçüncü alternatif oldu. Ne dediğini bilmiyorum ama ne dese haklı diagne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence haklı değil. Çünkü cv ortada.

      Sil
    2. cv önemliyse diagne oynamalı. 65 maçta 50 golü falan var.

      Sil
    3. Üçü arasında en sağlam cv Diagne'de desek yanlış olmaz :)

      Sil
    4. Cv'den kastı performans mı algılıyorsunuz :)

      Sil
  4. Geçen maçlara göre net daha iyi ve istekliydi. Ama hocanın istediklerini yapacak gelişimi sağlayacağını düşünmüyorum. Keşke transferi gerçekleşseydi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir