7 Eylül 2021 Salı

Yine de, sözleşmesinin neden uzatıldığının cevabı değil bunlar


Emre Akbaba'nın Alanyaspor'a transferini bekliyoruz diyorduk ki bu iş gerçekleşti. Kiralık olarak gitti, hayırlısı olsun diyelim. Ozan Tufan'ın Alanyaspor'da yeniden hayata döndüğü bir dönem var. İşe illa iyi yönden bakmaya çalışacaksam, belki böyle bir yükseliş yaşar. Bülent Korkmaz'la da anlaştılar. Bülent Hoca, Emre Akbaba'yı hayata döndürmek adına elinden geleni yapar. İş futbolcuda bitiyor, artık kendisi karar verecek. Yine de, sözleşmesinin neden uzatıldığının cevabı değil bunlar. Çok yanlış karardı.

Sözleşmesini yeniliyorsun, 1 ay sonra kiralık olarak gönderiyorsun. Olmayacağı belliydi, şu görüntü kimi şaşırttı ki? Bu ilişki de artık her 2 tarafa zarar vermekteydi. Ne Emre Akbaba'dan Galatasaray'a fayda gelirdi, ne de Galatasaray'dan Emre Akbaba'ya. Sözleşmeyi uzatmadan, bu ayrılığı yaşamalıydık. 8+3 mü panik etti bilmiyorum da, bir anda sözleşme uzatma gereksinimi var gibi hissettiler. Bunu Fatih Hoca istediyse, o hatalı.

Emre Taşdemir de aynı. Şu an sol bek sıkıntın var, sözleşme uzattığın ismi kiralıyorsun. O zaman neden sözleşme uzattın? Emre Akbaba ile alakalı iyimser bakabileceğim tek bir nokta varsa, o da "ya tutarsa" mantığı. Alanyaspor doğru adres, bence doğru teknik adamın da eline gitti. Alanyaspor da kadroyu öyle boşalttı ki, Emre Akbaba'nın maaşını karşılayıp, böyle lüks bir kiralamayı yapabiliyor. Emre Akbaba'nın maaşı az buz değildir.

"Fatih Terim, buraya gelip tekrar çıkış yakalamam için bana izin verdi. Galatasaray ile yeni sözleşme imzaladım ama Kovid-19'e yakalandım. Ağır geçirdiğim için bu, beni geriye attı. Galatasaray çok transfer yapınca daha fazla oynamak için Alanyaspor'u tercih ettim."

Emre Akbaba böyle diyor. Fatih Hoca da aynısını düşünüyor olmalı. Futbolcu da şanssız. 2 ciddi sakatlık geçirdi ve sonrasında toparlayamadı. O sakatlıklar olmasa, bence başka bir Galatasaray kariyeri olabilirdi. Sakatlıklar sonrası da "sağlık" dikişi bir türlü tutmadı. Eski halinin çok gerisinde kaldı. Bu yaz dönemi de covid sürecini ağır geçirince, kamp dönemini yine kaçırmış oldu. Son durumu, 85. dakikada oyuna girip, sahadaki herkesten daha yorgun, 5 metreye pas atamaz haldeydi. Ayrılığına sevindim, artık oyuna girmek zorunda kalmayacak. O da vardı, Fatih Hoca ısrarla kendisine dönüyordu.

10 yorum:

  1. Kadro planlamamız geçen yönetim döneminde yapılan hatalı transferler nedeniyle bir türlü oturmadı. Şu an elimizde Babel'i de sayarsak 3 yabancı toplam 4 santrafor var ancak sene sonunda hepsinin sözleşmesi bitiyor. Ben mevcut durumda Jonas Wind gibi bir santrafor transferine öncelik verir ve bir şekilde çift forvetli bir oyun oturtmaya çalışırdım, zira elimizde ikinci forvet rolünde oynayabilecek genç ve potansiyelli isimler var Kerem, Oğulcan, Barış gibi; önümüzdeki yıl Halil'i alamasak bile bu oyuncularla sistem devam ettirilebilir çünkü..
    Emre Akbaba belki Alanya'da sürekli oynayarak formunu artırır ve seneye forvet rotasyonunda alternatif olabilir, tabii yine 2 forvetli bir yapı kurabilirsek..
    Bence stratejik olarak defansın orta saha değil merkez orta saha oyuncularına odaklanmalıyız, orada elimizde Cicaldou ve Aytaç var, Aytaç yetersiz gözüktü ilk maçlarda ama gelecek için Atalay, Bartuğ, Erkan gibi potansiyelli genç oyuncularımız da var. Cajuste tam aradığımız profil, eğer 10M euromuz varsa bence ya Cajuste gibi bir merkez orta saha ya da Wind gibi oyun kurulumuna katkı verecek bir hedef santraforu bonservisiyle almalıyız, ama gelecek yılı da düşünerek benim tercihim santraforu bonservisiyle, merkez orta sahayı kiralık olarak almak olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel, Feghouli gibi isimler gitmeden de tam anlamıyla oturamaz. Ciddi maaşlar çünkü.

      Sil
  2. Her iki Emre'nin sözleşmesinin uzatılıp kiralık gönderilmesini doğru buluyorum.8+3 kuralı var ve bu oyuncular yerli statüsünde şans bulup istediğimiz seviyeye gelme ihtimali var.Sonuçta maaşlarını gittikleri takım ödeyecek.Bu oyuncuları kazanmak gelecek yıl açısından da önemli.iki oyuncuda zaman zaman milli takıma çağrılmıştı.Umarım beklediğimiz gibi gelişirler ve bize yararları olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibi olur. İşin pozitif bakılacak tek yanı söylediğin :)

      Sil
  3. Orada toparlanıp geri gelir umarım. Alanyaspor ideal takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle görünüyor. Bildiği takım, Bülent Korkmaz da faktör olacaktır.

      Sil
  4. Eğer 2 emrenin maaşlarını biz hiç ödemiyorsak ki öyle olduğunu düşünüyorum bırakın yönetimi eleştirmeyi tebrik etmek gerekir keşke chealse modeli maaş yükü hiç olmadan sağa sola futbolcu kiralsakta tutanı hemen sonraki sezon kadromuzda değerlendirsek bence çok başarılı bir iş burada emre akbabanın herkesin gözünden kaçan 1 olayı var yaz boyu sözleşme pazarlığı yapıp geç yeniledi ve kampa çok geç katıldı üzerine covidde olunca fiziken bitik adam dahada bitik oldu kardeşim erkenden anlaş indirim yap ve kampa başında katılıp hatta öncesinde özel antrönör tutup kendini hazırla hiç profoaypnel bir futbolcuya benzemiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz Chelsea değiliz, o lükslerimiz yok işte. O çark bizde oturmadı henüz :)

      Sil
  5. sahadan bir hayalet eksildi. inanılmaz kötü bir emre akbaba izledik son zamanlar. dediğine katılmamak elde değil 5 metreye pas atamayan bir emre akbaba. ben artık çokta umutlu değilim ama umarım daha iyi döner...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli de oyuna giriyordu. Bundan kurtulduk :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir