2 Eylül 2021 Perşembe

Yok orta sahan şöyleymiş, yok bağlantıymış


Kenan Karaman'a ihale bırakmıyorum. Hatta, çok daha zorlu maçlarda da, önemli bir koz olduğunu düşünüyorum. Lakin rakip Karadağ ve kendi sahanda oynuyorsun. "Kontrol" diyerek oynayamazsın. "Bağlantı" gibi sözlerle de açıklayamazsın. Bu maçın odağı hücumdur ve Cengiz Ünder / Kerem Aktürkoğlu gibi 2 formda kanadın varsa, onlar üzerinden yürürsün. Cengiz Ünder üzerinden de yürüdün ama tek başınaydı. Kerem Aktürkoğlu da sol tarafta başlasa, belki işi ilk yarıda bitireceksin. Önce skoru al, sonra gerekirse temponu düşür ve savunmayı düşünmeye başla.

2-0 oldu, her şey güzel. Pozisyonların var, Cengiz Ünder / Zeki Çelik ile harika geliyorsun ve o kanadı işledin. Cengiz Ünder de 1 gol 1 asistle oynuyor. Orada sınırlısın ama, hücum çeşitlenmedi. Yusuf Yazıcı'nın adını duymuyorum, Hakan Çalhanoğlu orta sahanın derinliklerinde, rakip kaleye oldukça uzak. Kenan Karaman'la da hücumda ne gibi bir etki oluşturabilirsin? Bir de işin Burak Yılmaz ayağı var. Her şutu o çekecek, her pası o alacak. Pas gelmeyince bağırıp çağıracak, başkası golü kaçırınca yine aynı şekilde. Kendisi kaçırınca ise ses yok.

Hırsı, mücadelesi, isteği, arzusu eyvallah da, kendisine bu kadar mı bağlıyız? Bu kadar bağlanırsan, bir b planın olmaz işte. Şu an 12 puanın olabilir ve 2. ile 5 puan fark yapabilirdin. Sen ise kendi sahanda, 2 farklı öne geçtiğin Letonya ve Karadağ maçlarını berabere bitirdin. Euro 2020 zaten hayal kırıklığı, aynı çizgide devam ediyoruz. Şenol Güneş değişmiyor, ısrarlar, ezberler aynı. Bu ezberler de, böyle bir müthiş jenerasyonu değerli kılmıyor.

Kerem Aktürkoğlu deyince, Galatasaray forması giydiği için yazdığımı zannedenler var. Hak eden oynayacak, ben o taraftayım. Kenan Karaman'la başlayıp, böyle bir maçta bile "kontrol" diyorsun. Savunayım derken, her zaman olduğu gibi savunamıyorsun. Hücumdan da ödün veriyorsun böylelikle. Yok orta sahan şöyleymiş, yok bağlantıymış. Karadağ ile kendi sahanda oynuyorsun. 2-2'lik skor Şenol Güneş ve kendisi ile mazileri kaynaklı "sempati" duyan arkadaşlara yazacak. Bağlantıydı, şuydu, buydu diyenler belli çünkü.

8 yorum:

  1. Hıncal Uluç'un futbolla ilgili birçok yorumuna katılmam. Ancak Şenol Güneş ile ilgili çocukluğumdan beri kendisinden hep "o korkaktır" lafını duymuştum. Çekinir, korkar, cesur futbol oynatmaz minvalinde. Dün net öyleydi. Karşında Brezilya mı var Allah aşkına?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorsan, yok bağlantı, yok Karadağ iyi takım. Kendi sahandasın :)

      Sil
  2. İstifa da etmiyor jenerasyona duyulan güveni de sarstı bi TFF başkanı yok ki bu konuyla ilgilense gerekirse sözleşmeyi feshetse

    YanıtlaSil
  3. Hücumda sol kanat yok gibi oynadık. Oyuncular sol kanattan sağ kanada top şişirdiler sürekli. Bu kadar saçma bir şey olamaz elimizde imkan varken kendi elimizle bir kanadı iptal ettik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol kanadı sadece savunma unsuru yapıp, sağda Cengiz Ünder'e yıktın oyunu. Hiç de gerek olmayan bir rakip.

      Sil
  4. 2 maç 2 farkla üstünüz 2 maç da kendi sahamız ve 2 beraberlik.
    altın değerinde 4 puan kaçtı. şenol güneş e az bile yazıyorlar.
    dün tamamen altay a yazar ama. kapattığın köşeden yemeyeceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu grupta, Hollanda ve Norveç dışında kimseye puan kaybetmemek gerekirken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir