4 Eylül 2021 Cumartesi

Yunus Akgün'ün Adana Demirspor'a kiralanması çok hoşuma gitmedi


Yunus Akgün'ün Adana Demirspor'a kiralanması çok hoşuma gitmedi. Adana Demirspor, çok iddialı yabancılar alan ama bir o kadar da kaos yaşayan bir takım. Ellerindeki kadro gerçekten iyi. Buna rağmen, bir o kadar da kaosa müsait. Samet Aybaba gitti işte, yerine gelen isim de Montella gibi iddialı bir teknik adam. Bugün böyle, yarın ne olacağını ise kimse bana söyleyemez. Böyle bir karmaşanın içine de, gelecek vaat eden bir futbolcumu göndermek istemezdim.

Yunus Akgün, Samet Aybaba döneminde ciddi şanslar bulmaya başlamış ve takımın Süper Lig'e gelmesinde katkı sahibi olmuştu. Samet Aybaba öncesinde de rotasyonda yeri vardı ama süreleri azdı. Bu kiralamayı eleştirmiştik hatta. Bugün Samet Aybaba yok, Montella var. Montella da şu genç gelişsin diye bakmayacak, başarılı olmak adına, elindeki en hazır isimleri oynatacak. Çünkü geleceği muallakta. Umarım yanılırım da, +3 yerli kuralı kaynaklı 11'deki yerini alır.

Yunus Akgün'ü ısrarla istediler. Yunus Akgün de bu transfer adına çok ısrarcı oldu. Biraz da kendi bilecek artık. Kendisine başka teklifler de vardı ve oynayabilme ihtimalinin daha iyi olduğu takımlar. Demek ki geçen sezon çok mutlu oldu ve iyi olacağını düşündüğü yere gidiyor. Saygı da duymak lazım. Gelişimini takip edeceğiz. Bence Galatasaray adına hala şansı var ve gelecek adına iddia sahibi olabilir. Yeter ki forma giysin, süreler bulsun.

3 yıllık plan, gençleşme derken, altyapından gelen böyle gençlere kapıyı kapatamazsın. Bu isimlere de şans verecek, geleceğinde yer sahibi edeceksin. Yunus Akgün kanatlarda da olur, sol iç orta saha gibi de dönüştürebilirsin. Atalay Babacan'ı var daha, hoca onun için "regista" olabilir mi diye düşünüyor. Işık Kaan Arslan gelişiyor, hoca kendisini göndermedi bile. 6 numara işi olmasa mesela, Bartuğ Elmaz'a süre ver ve sözleşme konusunda ikna et. Direkt rotasyona yaz. Bunlar da lazım.

4 yorum:

  1. Yunus 'un 3 yerli kontenjanı nedeniyle oynayacağıni düşünüyorum.Kadrolarında yerli kalite sorunu var.Ancaj kiralamalar yerine bonservis ile verip, geri satın alma opsiyonu ile göndermek daha doğru olur düşüncesindeyim.Son 15 yılda Semih ve Arda dışında kiralık gidip takıma sürekli dönen olmadı maalesef.Kiralık gidenler takımdan kısa süre sonra ayrıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım oynar, gelişir, büyür. Yine de takımın yapısı kaotik, bundan çekiniyorum.

      Sil
  2. Ben yunusta bi aydın yılmaz havası seziyorum hep. Olmayacak gibi maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsa da Aydın Yılmaz kadar olsa keşke. Bu da artıdır :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir