30 Ekim 2021 Cumartesi

4-4-1-1 gibi yazılıyor ve Morutan da forvete çok daha yakın oynayabilir


Beşiktaş ve Fenerbahçe kaybetti de, Trabzonspor'u gözden kaçırıyoruz. Beşiktaş'la 7, Fenerbahçe'yle 8 puan fark yakaladılar. Galatasaray'la fark 10 ama, 1 maç eksik. Beşiktaş ve Fenerbahçe, puan kaybetti diye sevinirken, Trabzonspor gözden kaçırılıyor. Öyle bir hava yakaladılar ki, en kötü günlerinde dahi kazanır haldeler. Biten bir şey yok, ne puan farklarının kapandığını gördük. Yine de ipleri biraz sıkı tutup, galibiyet serisi yakalamamız gerekiyor. Avrupa istikrarla ilerlerken, ligde de bu yaşanmalı.

Gaziantep FK'da işler iyi gitmiyor ve bu maçta da mağlubiyet gelirse, Erol Bulut'un konumu sorgulanır. Yine de temkinliyim. Kaybedecekleri bir şey yok ve kapanan takımları açmaktaki zorlanışımız beni düşündürüyor. Ligde henüz rahat bir maç kazanabilmiş değiliz. En rahatı Giresunspor deplasmanıyken, orada da yaşananlar malum. Kilit açamıyoruz, skor korumakta zorlandığımız oluyor. Güçlü bir hücum futbolu hala göremedik.

Formasyon değişebilir derken, Konyaspor maçında bunu görmüştük. 4-4-2 gibiydi, maça da iyi başlandı ama devamı gelmedi. Yine 4-4-2 dener miyiz, zannetmiyorum. 4-3-3 üzerinden, futbolcu dokunuşu gelecektir. Orta sahada, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisi lig adına anlamsız savunmacı kalıyor. Oraya Morutan'ı kaydırıp, kendisine özgürlük sağlanacak. Berkan Kutlu / Cicaldau / Morutan 3'lüsü gayet bu ligi kaldırır ve kapanan savunmaları açmak adına da, Morutan'ın merkezdeki becerisi kıymetli.

Hatta 4-4-1-1 gibi de yazılıyor. Morutan, forvete çok daha yakın oynayabilir. Forvetin arkasında, özgürlük düzeyi daha da artacaktır. Rakip ceza sahası içi ve çevresinde, göstereceği yetenek, kapalı savunmayı açmak adına değerli. Halil Dervişoğlu'nu forvette bekliyorum, bağlantı olacaktır. Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz da kanatlarda. Barış Alper Yılmaz şurada formayı net şekilde alsa, elimiz çok daha güçlenir. Gücü, fiziği, çalışkanlığı çok değerli. 

8 yorum:

  1. Morutan için forvet arkası oynayacak yazılıyordu. Sence bu doğru bir tercih olur mu ? Morutan orada kanada göre daha etkili olur mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabii. Hep söylüyorum, merkezde oynadığındaki potansiyeli daha yüksek. Özgür olacak en başından, kanatta sınırlı oluyor.

      Sil
  2. mohammed
    morutan
    kılınç berkan çiko kerem (kerem ve kılınç kanat değiştirebilir ayrıca)

    bence ideal olur. üzgünüm ama taylan a şu an yer yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum. Taylan ve Berkan'dan biri fazla, o da Taylan gibi.

      Sil
  3. Hücumda morutanın yanına cicayı yazdığımız da bence hücum gücümüz çok artacak bunun için de ya 8e yada sağ açığa emre kılınçı yazmamız şart gibi geliyor bu sayede hem cica hem morutan hatta keremin de hücum gücü artacaktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu da bu isimlerin arkasını toplar diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Trabzon camiası ligin ikinci yarısı o şampiyonluğu kendi elleriyle verir diğer üç takımdan birisine :) her şey çok iyi gitse bile onlar kendilerine mahvederler her şeyi. Bkz. Başakşehir'e kaptırdıklari şampiyonluk :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum onu işte, verirler diye beklemem. Ben seri yakalamalıyım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir