28 Ekim 2021 Perşembe

Andrei Ivan & Galatasaray, forvet özellikli kanat gerekliliği?


Galatasaray'daki gençleşme devam etmek zorunda. Yeni transfer politikasının, ağırlıklı olarak "geleceğe dönük" olacağını biliyoruz. Yaz döneminde önemli bir atılım yapıldı, Ocak ayında da dokunuşlar devam edecektir. Bonservisle transfer edilen isimlerde de, genç olgusu olmazsa olmaz. Bir yandan da, takım içindeki bazı isimlere teklifler gelmeye başladı. Bu çarkı kurmak zorundayız. Haliyle de, bu tarz transferleri konuşmaya devam.

Universitatea Craiova forması giyen Andrei Ivan'ın adı Galatasaray'la bir süredir anılıyor. Hatırlarsınız, Cicaldau'yu da bu takımdan transfer etmiştik. İlk soru şu, yeni bir kanat oyuncusu gerekli mi? Transferde bazı ihtiyaçları konuşurken, "kanat" konusu gündeme gelmedi. Mevcut kadroya bakınca da, alternatifler olduğunu düşünüyorum. Onyekuru adı geçtiğinde de, eldeki rotasyonun yeterli olabileceğini söylüyordum.

Şu an da bu konudaki düşüncem değişmedi. Yine de bazı kesimler, hızlı bir kanat oyuncusunun, hücum rotasyonunu daha güçlü kılabileceğini söylüyor. Hızlı ve gole yakın diyelim. Kerem Aktürkoğlu, Morutan ilk 11 adına düşünülüyor desek, Barış Alper Yılmaz gibi bir potansiyel de alternatif olarak bekliyor. Babel'i, Oğulcan Çağlayan'ı da ayrı diyelim. Hatta Halil Dervişoğlu'nu kaydır oraya. Yine de akıllarda o "gole yakın hızlı kanat" algısı var. Hamle de yapılırsa şaşırmam.

Andrei Ivan, forvet özellikli bir kanat. 1.85 boyunda, fizik olarak da güçlü. Hızlı diyebileceğimiz, tabela özelliği yüksek, teknik meziyeti olan ama Beşiktaşlı Larin misali, fiziği ve gol özelliğiyle öne çıkacak bir kanat. Babel'i böyle kullanmak gerekse de, buna yanıt veremiyor. Veremeyince de, elde bu tarzda bir opsiyon kalmıyor. 24 yaşında olduğu da düşünülürse, gelecek adına yatırımlardan biri olabilir.

10 yorum:

  1. Kanat özellikli kanadımız var da forvet özelliklisi kaldı :D barış alperden başka tam bir kanat oyuncumuz yok hepsi forvete, 10 numaraya, orta sahaya yani bir yere kayıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanat özellikli kanadın var. Kanat özelliğinden ne anladığına bağlı. Çizgi üstünde giden gelen, eskinin klişe kanadını mı arıyorsun? Herkesin artık birçok özelliği var, kaymalar doğal.

      Morutan için, oyunun merkezinde daha iyi diyoruz. Kerem Aktürkoğlu da kanatta daha serbest oynamayı seven isim. Feghouli hep böyleydi, Babel'in de tarzı belli. Barış Alper Yılmaz da, daha çok çalışkanlığıyla ön planda.

      Sil
    2. Mesela garry Rodrigues her şeyi belli bir düzeyde yapan hızlı çalışkan bir kanattı, gol katkısı da aldın asist katkısı da hatta star havalarına girmeden defansif katkı da.. Bir kanat tam olarak böyle diğer kanat ise serbest, forvet, oyun kurucu veya orta sahalaşan olabilir. Ama o 1 tane tam kanat oyuncun şart oyun dengesi açısından

      Sil
    3. Öyleyken değerliydi. Sonra çalışkanlığı bıraktı, ben yıldız oyuncuyum edasına büründü ve beklenti altı kaldı. Söylediklerin çok doğru.

      Sil
  2. Yaratıcı oyuncu sayımız az olduğu için benim tercihim yaratıcı kanat olurdu. Oyun lideri olabilecek, Tadic veya Berghuis tipi ama maliyeti ve kalitesi o kalibrenin 1-2 tık altı olan bir oyuncu çok iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morutan geldi orada da, hala Feghouli gitmiş değil.

      Sil
  3. Tam olarak Babel'den beklenenleri yerine getirebilecek ve dolayısıyla eksik bir parçayı tamamlayabilecek bir isim. Patrik Berg veya Gedson gibi bir orta saha transferi sonrası Cicaldou'yu biraz daha ileriye kaydırmayı başarabilirsek oyunumuzun ofansif kısmının da oturmasına katkı sağlayacaktır. Youtube videolarında Cicaldou'ya yaptığı asistler dikkat çekiyor:)) Bu transferin karşısındaki en büyük engel yabancı kuralı gibi gözüküyor; bu sorunu aşmak için sol bek ve kale için ilk 11'i zorlayabilecek yerli oyuncu transferlerine ihtiyacımız olacaktır. Bunları başarabilirsek oldukça iyi ve sayıca yeterli bir kadroya sahip olabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönde ihtiyaç olabilir, tabii acil ihtiyaç da değil.

      Sil
  4. Babel takımdan ayrılırsa onun yerine direkt yazılabilir...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir