25 Ekim 2021 Pazartesi

Beşiktaş 2-1 Galatasaray, kaybetmeyi hak etmedik ama çok da iyi oynamadık


Kaybetmeyi hak etmedik ama çok da iyi oynamadık. Şu deplasmanda, en azından 1 puanı çıkarman gerekiyor. 2-1 sonrası baskıyı kuruyorsun, penaltı kaçıyor. 1-0 öne geçiyorsun, kaleci hatasıyla anında maç 1-1'e geliyor. Duran top kalitesizliğin zirve seviyede. Rakip ise duran topla maçı çözüyor. Kalecileri yer değiştir, sonuç değişecek. Lokomotiv Moskova deplasmanı sonrası, Beşiktaş deplasmanını atlattın diyecekken, kendi kendimize kırılıyoruz.

Altın kural, rakibin kullanacağı duran top öncesinde oyuncu değiştirilmez. Değiştirdin ve tüm stratejin yalan oldu. Babel'le oyunu tutmak isteyecekken, skor aramak zorunda kaldın. O dakikadan sonra da tüm riskleri, bence gecikmeli şekilde almaya başladın. Mostafa Mohamed değişikliğinin de geç geldiğini düşünüyorum. Hamle için yine çok bekledik. Her şeye rağmen, iş ayağına geldi. Penaltıyı atacaksın.

1-0'ı güzel zamanda bulup, olabilecek en kötü zamanda yedin. İlk yarıyı 1-0 geçsen, Beşiktaş risk alacak ve Kerem Aktürkoğlu / Morutan gibi geçişi iyi oynayacak futbolcularla alanı kullanacaksın. 1-1 olduktan sonra, her şey başa dönüyor. Diagne 11 olmalı derken, Necip Uysal karşısında sağlayacağı üstünlüğü hayal ediyordum. Diagne ezildi, bitirdiler onu. Haliyle de hücumda top tutamadın ve tek aksiyonun, Kerem Aktürkoğlu'nun öne taşıyacağı toplar oldu.

Orta sahada da pas hatan çok. Topu Beşiktaş'a bırakıp, baskıyla birlikte kapacağın toplarda, hızlı çıkmayı hayal ediyordun. Topu rakibe bıraktığın gibi, topu kullanacağın kısıtlı anlarda da basit pas hataları yaptın ve temelinde Taylan Antalyalı var. Haliyle de ilk yarıda hücum adına aksiyonun yoktu. 2. yarı da kavga dövüş, olabildiğince kaos şeklinde ilerliyordu. Beşiktaş da iyi oynamadı yani. Akan oyunda rakibi durdursan da, duran toplar, kaleci hataları geldikçe kaybedersin.

İlk etapta Batshuayi'yi zorladılar, olmadı. Sonrasında ise, Larin'i ceza sahası içine sokup, havadan beslediler. Yedlin'i, neredeyse topa dahi değmeden ezdi. Basit bir hücum planı ama etkili. Senin ise aksiyonun yoktu, varsa da biz göremedik. 2. yarıda baskı iyiydi diyeceğim de, onun içinde de çok fazla sinir bozan, basit hata var. Yine sonsuz duran top bulup, hepsinde etkisiz kalmayı başarıyorsun. Şut anı şut gelmez, ölçer biçersin. Penaltı kaçar, rakip kaleciye penaltı öncesi momentumu verirsin. Ölüp bitecek bir şey yok da, kaybetmemen lazım.

44 yorum:

  1. Hocanin aciklamalarina sonuna kadar katiliyorum takimin penalticisi belli o da Cicaldau, Mostafa böyle kritik bir macta cok da iyi penalti kullaniyormus gibi bu ise girmemeliydi ayrica yine Halil'in bitiricilik sorunu nedeniyle bos kaleye kacirdik gereksiz yere elimizdeki maci verdik. Hakemin seni dovmelerine musade ettigi böyle bir deplasmanda daha fazla imkan da gelmez zaten. Bu sene sampiyonluk daha önce de dedigimiz gibi zor direkt rakibinle berabere bile kalamiyorsan zaten unutacaksin sampiyonlugu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben katılmıyorum, çünkü otorite olacak olan kendisi. Kendisine rağmen, Mohamed o penaltıyı kullanma cesareti gösteriyorsa, hoca başka şeyleri sorgulayacak.

      Sil
    2. Orasi da dogru hatta bunu basının onunde aciklamasi da cok yakisik almadi yani penalticimiz belli daha önceden kendisini kazanmak adina sans verdik ama burada da kendisi kullandi gibi bir soylem tam Fatih Terim tarzi degil gibi.

      Sil
    3. Almadı tabii, açıklama da felaket.

      Sil
  2. Bu kadro genç, oyle maci tutsun hatasiz oynasin falan cok zor. Çok pas hatası yaptı, ki zaten bu sakarlık potansiyeli hep var. Lokomotif gibi fizikli ama yeteneksiz takima denk gelince oldu ama surekli olmaz ki. Kimyasi bozuluyor, oyuncularin tarzi degil. Olayları koşu pres baskı. Kaldi ki bjk bizden yetenekli, kontrol edeyim derken onların ekmeğine yağ sürüyorsun, aynı Trabzon 2 0 sonrası gibi. Halbuki gs daha genc, birak saldırsın takım, iş fizik mucadeleye dönsün. Daha teknik ama daha yumuşak takımları maçın içinde tutuyoruz böyle. Korkum, Lokomotif maçında işe yaradığı için sürekli böyle oynamayı deneyeceğiz.
    Yani Berkan, Cica, Morutan, Kerem, Halil gibi dinamik, tempocu adamları bulmuşuz, ki bu devirde en önemli şey, gidip neden düşük tempolu, skor korumalı oyun peşinde koşuyoruz anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman vereceğiz gençlere, bu sorun değil. Sadece lig içinde kendimizi prangaya vuruyoruz, sıkıntı o.

      Sil
    2. Bir de dikkat ettiyseniz Besiktas Sporting'den yedigi gollerin benzerini bize atti demek ki onlar da calismis, duran toplarda hem karsilamada hem organizasyonda halen cok eksigimiz var.

      Sil
    3. Ön direk organizasyonu harikaydı.

      Sil
  3. (Emre)
    Millet bizim sampiyonlar liginde Mbappe /Di Maria'yi yakalayan, Belcika liginde oynadiginda ligin en iyi stoperi olan Kongo milli takim stoperi Luyindama'miz uzerinden bize baski yapip hata yapmamizi saglayip golu bulurlar, biz nasil oluyor da tamamen yerli zorunlu oldugu icin oynatilan Necip uzerinden gol bulamiyoruz? Hayatimda ilk defa yerli zorunlulugunun bizi degil rakiplerimizi etkiledigi bir sezon izliyorum. Ilk 11'de Necip'i gørdum dedim Diagne ezer onu. Diagne kayip, dedim belki Morutan'i orta sahaya cekip Necip'le eslestirmek mantikli olur. Ustune gider. Orta sahamizla Josef ve Pjanic'i markaja alip, Kerem-Diagne-Morutan'la Necip ve Vida'ya baski yapip pas hatasina zorlamak. Hataya da cok musait oyuncular.. Bunu zorlamadik.. Deli gibi kosan baski yapan oyuncularimiz var artik. Rakibin zayif yønune yogunlasmaliydik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne etkisiz kalınca, mücadele edemeyince, dediğin olmuyor. Yoksa hoca da onu düşünerek Diagne ile başlamıştı.

      Sil
  4. kezman penaltıyı kullanmak istedi diye fb şampiyonluğu kaçırdı. biz geçen sezon sadece 1 gol averajı ile şampiyonluğu kaçırdık. böyle detaylar sonuçları belirlerken bu laubalik kabul edilemez. 3-0 önde değilsen esas penaltıcı hariç kimse o topun başına gelmemeli. hoca buna kesinlikle izin vermemeliydi. penaltı gol olsa; "oyuncu atmak istediyse atar, onu kazanmak daha önemliydi" diyecekti. buna da eminim. ama fatih terim gibi birine rağmen mohamed o penaltıyı kullanıyorsa burada çok sert uyarılar yapmalı artık hoca. burası çocuk parkı değil. bu kuzey afrikalı topçuların tribi, nazı yüzünden bu taraftar sinir krizleri geçirmemeli. o penaltıdaki 1 puan ya da 1 gol ile şampiyonluk kaçarsa bunun hesabını kim verecek ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Penaltıcın belli olur, o da maç 5-0'ken dahi penaltıyı bırakmaz, kullanır. Eskiden böyleydi bu işler.

      Sil
  5. Basit hataların icinde mutlaka Taylan adını görüyoruz..Oyunu tutacak,topu kritik noktalara atacak,takımın vitesini yükseltecek dokunuşları maalesef yapamadığı görülüyor...Terimde farkında ama imkan kısıtlı su an..O yüzden Taylansız bir formül bulmak gerek acilen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecen macta Gedson oynadigi icin orada fark yaratmistik zaten dedigin gibi eldeki imkanlar boyle ancak bu imkanlarla da kazanabilirdik mac 2 kere geldi bize biz degerlendiremedik, ozellikle Mostafa penaltida israr etmemeliydi, takimin emegine yazik oldu.

      Sil
    2. Geçen sezonki etkisinden çok uzak. Toparlayacak gibi de durmuyor. Formül, lig adına orta sahaya, ofansı güçlü birini daha yazmak. Bence Morutan o isim.

      Sil
  6. Maça Halil ile başlamamak büyük hataydı. Devreye 1 1 girdik 2. Yarıya djagneyle devam edip halili almamak ise kör gözüne parmak oldu daha büyük hata yaptık kısacası. İleride doğru isimle oynasak bu kadar atak üstüne atak yedirmezdi. Kaldı ki rakip havadan oynamaya mecbur kaldı çoğunda ellerinle ikram ettiğin maç oldu.
    Sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diagne'yi çokça savunan biri olarak artık asla ilk 11 çıksın demem. şov yapmasını beklemiyordum ama büyük hayal kırıklığı yarattı.

      bu takımda banko santrfor mohamed olmalı. yaşı, potansiyeli, yetenekleri her açıdan "mantıklı" karar bu olur.

      Sil
    2. Maça Diagne ile başlamak bence kağıt üzerinde doğruydu. Yanlış olduğu, Diagne'nin etkisizliğiyle alakalı.

      Sil
  7. 15 dakika oyunun hakimiydik diyeceğimiz hiçbir sekans yok kötüydük.
    buna rağmen zorla yenildik. ilk gol muslera hediyesi.
    üstüne penaltıyı da atamıyoruz. kaçıracağına emindim. çiko atmalıydı.

    esas problem halil topla her şeyi yapıyor gol atamıyor. vur şu topu içeri arkadaş ne diye penaltıya bırakıyorsun işi.

    2-2 harika olurdu. şimdi sana 0 rakibe 3 yazdı.

    YanıtlaSil
  8. Bu kadar kotu bir kaleciyle hem ligde hem Avrupa'da iddiamizi surdurmemiz direkt hocaya yazar diyecegim de, isin kotusu bu kaleciyle yola cikan da kendisi.

    YanıtlaSil
  9. Takımı eleştirirken gerçekleri de görmek gerek.Rakip Beşiktaş'taki Ersin dışında genç oyuncu yoktu.Bizde ise birçok oyuncu 24 yaş ve altı.Bu takımdan şampiyonluk beklemek doğru değil.Buna rağmen puan alabilirdik.Muslera çok kötü bir gol yemese büyük bir ihtimal ikinci yarı Beşiktaş bize çok açık alan bırakacaktı ve maç bize dönecekti.Enteresan olan genç Ersin Beşiktaş'ı kurtardı,tecrübeli Muslera Galatasaray 'ı yaktı. Yabancı kuralı nedeniyle yerli kaleci şart.Muslera böyle goller yemeye devam ederse seneye Okan veya Batuhan Şen 'i kalede değerlendirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-0 bitse ilk yarı, 2. yarı öyle şeylere gebeydi ki. Geçişi oynayacak, hızlı ve hareketli isimler vardı. Morutan ve Kerem'in maçı olacaktı.

      Sil
  10. Yıllardır doğru düzgün bir oyun planı yok. Onlarca oyuncu geldi gitti hep aynı. Büyük takım gibi oynamıyoruz sürekli bahanelerin arkasına saklaniyoruz. Galatasaray kaybetmeyi bal gibi hak etti. Goller göz göre göre geliyorum diyor ama ne oyuncular da ne teknik ekipte bir aksiyon yok. Maçın en iyi oyuncusu diyebileceğimiz bir kişi bilr yok. Penaltınınin oluşumunda boş kaleye atamayan daha doğrusu kaleciye nişanlayan oyuncudan ne bekliyoruz. Penaltı vuruşunun nereye gidecegini TV den her izleyen anlamıştır kaleci mi anlamayacak. Neyse beraberliğe sevinecek hale gelecekmişiz bu takım bu durumlara düşmemesi gerek. Oyunculara da yönetime de teknik ekibe de kızıyorum. Sürekli taraftarı uyutuyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun planı var, Avrupa tablosu ortada. Genç yapıdan da memnunum. Ben bazı performanslardan yana sıkıntı yaşamaktan hoşnut değilim.

      Sil
    2. Katiliyorum A plani isledi Fatih Hoca'nin, Muslera'nin hatasini, Halil ve Mostafa'nin beceriksizliklerini hocaya yazamayiz.

      Sil
    3. Hamleler de doğruydu ama gol yedikten sonra gelince, anlamı kaçıyor.

      Sil
  11. Beşiktaşı beklerken bence hatalı konumlandık takım lokomotiv maçındaki gibi içte kümelenip beşiktaş kanada beke pas attığında bizim kanadımız açıldı ve karşıladı beşiktaş kanatları çizgiye basan enine oyunu genişleten bir takım bence kanatları çizgiye konumlandırmalıydık rosier oyun kurmak için çok zamanı oldu umutta göstere göstere çok orta açtı özellikle umut kısıtlı yeteneği ile bu kadar rahat kesemezdi içeriye fatih hoca maç boyu müdahele etmedi buna. İkincisi hakem rezildi bunuda konuşmak lazım necip ve texeira maçı tamamlıyorsa hakem taraflıdır talimatlıdır bu kadar net. Penaçtı krizi fatih hocaya yazar açıklama ise fecaat. Taylan milli takım için geç ameliyat olup kamp yapmamanın sıkıntısını yaşıyor yaşatıyor topsuz fena değildi ama toplu çok pas hatası ve top kaybı yaptı. Muslera ilk golde hatalıydı larinin kafası ile muslera aynı yükseklikte ise bence orada bir sıkıntı var ki muslera 1 adım geri atıp sonra topa hatekwtleniyor tekrarında farkettim o geri adım golü yedirdi zıplayamadıda. Morutanı taylan yerine ortasahaya alıp devam etmesi lazımdı ortasahayı ilk başta 2 sonrada 1 kişi bıraktık ve ortasahayı boşaltıp kanat forvet aldığımız ve sonuç alamadığımız bilmem kaçıncı maç. Yorulmuş beşiktaşı düzenimizi kprusak yenebilirdik taylan-halil, diagne-mustafa değişiklikleri maçı alırdı halil kanatta morutan ortada etkili olurduk. Herşeye rağmen şu maç yabancı hakemle gs yenilmez kazanabilirdi. Son sözüm yönetime saha dışına girmem dersen takım böyle dayak yer girmek zorundasın artık yeter bu kadar profoayenellik fazla çıkıp birilerinin çatır çatır konuşması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum ve Batsusyai ye verilmeyen kart ile attırılan korneri de ilave ediyorum.

      Sil
    2. Hakemlik mevzu zaten konuşulacak. Texeira maçın sonunda yeni sarı kart görüyor, Batshuayi'nin gol öncesi hareketi yine net kırmızı kart.

      Sil
  12. Kalecimiz çok kötü. Bu sene kaçıncı maçı onun yüzünden kaybettik hatırlamıyorum bile ve maalesef çaresiziz.
    Beklerimiz berbat. Hadi sağ bek gelecek diyelim, sol bek işi nasıl çözülecek bilmiyorum? 3 yıllık kontrat verdiğimiz adam bildiğin bidon
    Orta sahada aşırı düz. 3 tane düz adamla oynayıp da hücumda üretken olma şansımız yok.
    Duran topu ne savunabiliyoruz ne de atabiliyoruz?
    Hücumda son derece yetersiziz. Bek ve orta saha işini belki transferle çözersek daha üretken olabiliriz.
    bu sene böyle maçlar maalesef çok oynanacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaleci işi zaten sonumuz olacak diye korkuyorum. Rekabetsiz kalışı, bunlara gebe bıraktı.

      Sil
  13. Bu kadar çok ve taraflı hakem hatası kabul edilemez.Centilmenlik dışı faullerin hakem tarafından pas geçilmesi ve sürekli aynı takım lehine olması .Penaltıyı tekrar ettirmemesi maçı sadece 5 dakika uzatması.2 tane kırmızı olacak maç ..
    Bunun yanında GALATASARAY hiç de kötü değildi bana göre sağ bek Yedlin İLE Larin eşleşmesi hatalı olmuş hocanın en büyük hatası buydu. Oda maçı verdi skora göre .Ancak takım taktik olarak beklemesi gerektiğinde bekledi berabere oyununu oynadı geriye düşünce rakibinin üzerine gitti penaltıyı aldı ,pozisyon buldu takımın gelişimi açısından ben beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey yok, kimi eşleştirebilirsin ki Larin ile.

      Sil
  14. Bence bu maç en başta maçın hakemlerine yazar. Takım olarak hatalarımız ve eksiklerimiz mutlaka var. Maç içerisinde kontrolü elimize alacağımız tüm kırılma anlarında rakipten önce hakemler çıktı karşımıza. Teixeira'ya en az 2 tane kırmızı kart çıkması gerekiyordu. Beşiktaş'ın attığı 2.golden önceki pozisyon faul ve direk kırmızı kart. Maç boyunca bize yapılan müdahalelere devam, biz yapınca anında faul çaldı. Maç boyunca Sergen Yalçın ve oyuncularının neredeyse her pozisyonda itiraz edip ağladılar.

    Her şeye rağmen penaltıyı atsak o moral ile 3.golü bulabileceğimizi düşünüyordum. Eğer bu maç 11-11 oynansaydı bizim kazanma ihtimalimiz çok daha fazlaydı. Bu maçı sahada 16 kişiye karşı oynadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakemlere de yazar, bazı bireysel performanslara da.

      Sil
  15. Son 3 maçın belki de en iyilerinden Mustafa Muhammed'i kesip Diagne'yi 11'e sürüyorsun. Ne yaptı Mustafa Muhammed? Kötü ne yaptı söyleyin ya. Peki bir de diagneye bakalım. Ayağına gelen her topu kaybetti, bir kez top indirebilirdi sadece. hava toplarında o fiziğe rağmen ezildi. Ayağına gelen top sanki duvara çarpar gibi çarpıp rakibe gidiyor, teknik sıfır top kontrolü sıfır. Fatih terim büyük bir hata yapmıştır bu maç, nasıl ki lokomotif maçı hocaya yazarsa diagne kararı da hocaya yazar. Bu maçta mı deneyecektin diagneyi hocam. Böylesine zorlu maçta mı kesecektin Mustafa'yı. Bitik diagne kararın ve oyuna yeni girip soğuk ayağıyla penaltı kaçıran Mustafa yüzünden bu maç sana yazar kusura bakma hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maç bence de Diagne'ye bakıyordu, neden 11 başladı diyemem. Performans vermedi, buna yapabilecek tek şey, 45'de oyuncu değiştirmek. Mohamed de yoksa oyuna girip etki edemedi.

      Sil
  16. taylan, berkan vs bunlar galatasaray topçusu değiller. berkan kaç defa tek topu yanındaki arkadaşına veremedi. pası ya kısa düştü ya yamuk attı. bi de dortmund istiyormuş güya; imkansız. taylan da aynı şekilde, dümdüz oyuncu. hiçbir özelliği yok. böyle sadece koşan oyuncularla bi yere kadar. iş hücumda kalmaya baktı mı takım tıkanıyor işte. her maç kerem ya da morutan şapkadan çıkartamaz. arkadan takımı sürükleyecek bi orta saha yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu net şekilde Galatasaray'ın en iyi futbolcularından. Yanlış olan, Taylan Antalyalı ile birlikte aynı anda kullanmak.

      Sil
  17. Birisi bana yine Babel değişikliğini anlatsın ya. Valla anlatın. Moskova maçında da bu maçta da önceki maçlarda da takımı yavaşlatıp tempoyu düşürmek dışında ne yapıyor ya bu adam?

    Oyuna girdi yine o kanadı felç etti. Önünde Babel varken Ömer Bayram'ın da bir anlamı yok zaten.

    Yedlin kritik müdahalelerde bulundu ama cezası oyundan çıkmak oldu. Solda yapamayan V Aanholt u sağa koyduk bir de.

    Oyuna bu şekilde müdahale etmek kabul edilemez. Penaltı krizinden daha büyük bir mesele bence bu.

    Bu arada vefasızlık değil bu ama artık IrfanCan'ı alalım, Muslera da ufaktan abilik filan yapsın, mentor olsun. 2 golde de 100% hatalı zira.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç 1-1 gitse, Babel değişikliği hata değildi. Korner atışı öncesi futbolcu değiştirilmez, noksan orada.

      Sil
  18. rakip defanstaki diagne'ye takıldık. ilk yarıda tam 3 defa tehlike yaratacak atağımızı atamadığı paslar ile heba etti. çocukluğundan beri her gün topla haşir neşir olanlar nasıl pas atmasını bilmezler hayret edici bişey gerçekten. sadece diagne de değil. berkan ve taylan da 1 metreye isabetsiz pas atacak kadar düşük teknikleri var. beklerimiz de öyle. yedlin ve aanholt da aynı şekilde zayıflar. bide pas oyunu istiyor hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alamadığı bek katkısını da belirtiyor bir de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir