24 Ekim 2021 Pazar

Boey hazır değilken, Yedlin'le devam ederdim


Fiyat / performans noktasında, belki de Galatasaray'ın en iyi transferi. Uzun zamandır sakat ve kendisini 4 gözle bekliyoruz. Sakatlandığını öğrendiğimizdeki korku ise, yerine Yedlin'in oynayacak olmasıydı. Büyük hayal kırıklığıydı çünkü. Boey'in yokluğunda geçen sürede ise, benim beklentimin yukarısında hareket etti. Beklenti noktam "en dip" olsa da, en azından sırıtmadı diyeyim. Arada büyük maçlar oynadık, Avrupa'da galibiyetler aldık. Yedlin orayı, özellikle savunmada iyi tuttu.

Boey, sakatlıktan yavaş yavaş dönüyor. Haliyle de Beşiktaş maçı için, Boey oynamalı mı sorusu var. Yüzde 100 hazır halde ise oynatırım da, değilse de riske atmam. Yedlin, özellikle büyük maçlarda fena gitmezken, bu maçta da onunla devam ederdim. Boey hazır olduğu an ise, direkt olarak ona dönerim. İş geçen sezonki Etebo konusuna dönmemeli. Etebo da Alanyaspor deplasmanı olmak üzere, o arayı iyi geçerken, aman bozmayalım diye üst üste oynadı ve sırıtmaya başlamıştı.

Yedlin'in görüntüsü fena değil derken, ısrar etmem. Boey döndüğü an ona dönerim yani. Yine de iyi olan şu. Ocak ayındaki sağ bek transfer düşüncesi belki de rafa kalktı. Oraya yapılacak transferi olmazsa olmaz görürken, şu an para harcamayalım noktasındayım. Yedlin'e teklif varsa satarsın da, yoksa da alternatif olarak elde tutarsın. Uyum mu sağladı, buralara mı alıştı, yoksa kendisine duyulan beklentiyi mi doğru ayarlamaya başladık bilmiyorum.

Yedlin'i kazandık diyebilirim. Umut yokken, alternatifi oluşturduk. Bir alternatif adına, aldığı ücretle de lüks dursa da, bugünü kurtarma peşindeyiz. Yarını sonra kurgularız, önce bu sezonu bitirelim. Özellikle de Avrupa performansıyla göze girdi. Lazio ve Lokomotiv Moskova maçlarını çok iyi geçti. Hücumda yine bir şey vermiyor da, savunmada ise rakibini iyi durdurur oldu. Hızını hatırladı, iyi bir atlet, boyuna göre hava hakimiyeti yüksek.

10 yorum:

  1. Boey'i Marsilya maçında oynattık üç hafta daha keybetti oyuncu. Tam iyileşmeden oynatmamak lazım. Yedlin'i de yavaş yavaş kazanırız hem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Yedlin de iyi giderken, Boey adına risk almam.

      Sil
  2. Çok düz topçu, oyun bilgisi de pek iyi değil. Onca sene premier ligde sadece atletizmi ile kalmış meğerse. Ama o kadar yuhalandıktan sonra bile güzel mücadele veriyor bu bile sevmek, hakkını vermek için yeterli. Bence van aanholt da benzer. Yedlin kadar düz değil iyi bir ayağı var ama defosu çok, seneye yüksek ihtimal gönderecek yer arayacağız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atletizmi ve hızı değerli. Sen de bunu kullanıyorsun şu an. Ayakta kalsın yeter diyerek.

      Sil
  3. Maşallah dediğimiz 3 gün yaşıyor. Performansını parmak ısırarak izliyoruz, bu adamı nasıl aldık diye. Yedlin kariyerinin en kötü maçlarından birini Kayseri deplasmanında oynadı. Hatta itiraz etmek için kaldırdığı eline çarpıp penaltı oldu top. sonra tuhaf şekilde toparladı fakat benim güvenim yok yedlin'e. Boey en kısa zamanda dönmeli.

    YanıtlaSil
  4. Yedlin'in ayagi da duzgun Lokomotif macinda golden önceki stres altinda verdigi pas hic de fena degildi, hatta oynayacagimiz taktige göre Yedlin ile Besiktas'a karsi cikmak daha mantikli gibi bana göre Inonu'de beraberlik uzerine kurulu olursa ikinci yarinin sonlarinda galibiyet kollayacagimiz bir oyun olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağı düzgün değil aslında, teknik falan yerlerde. Yine de iyi işler yapabiliyor arada.

      Sil
  5. marsilya maçında oynaması büyük hataydı. hocaya yazar. nazlı topçu sevmiyor ama dikkatli olmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocaya yazmaz, neden yazsın. Doktorlar onay verdi ki oynattı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir