19 Ekim 2021 Salı

Boey'in yokluğunda, en azından ayakta kalabilmesi dahi olumlu


Bir konuda, hak verme gerekliliği hissediyorum. O da Yedlin. Kötüyken eleştiriyoruz da, iyi oynadığı maçın ardından pek konuşmuyoruz. Hayal kırıklığı, genele baktığımızda, o konu hakkında kuşkum yok. Yine de Boey'siz geçtiğimiz dönemde, Yedlin'i beklediğime oranla iyi buluyorum. Son zamanlarda ise, oyunu da yükselmeye başladı. Belki hücumda yine etkisi pek yok ama savunmasıyla ön plana çıkar oldu. Lazio maçıyla başladı, hemen hemen aynı çizgide devam ediyor.

Konyaspor karşısında, kendi kanadını çok iyi savundu. Yerden de pek çalım yemedi, havadan da geçit vermedi. Tabii gönül, hücumda da etki etmesini istiyor ama o katkıyı alamıyoruz. Hızını kullanmaya çalışsa da, top kullanımı kötü. İş ceza sahası içine orta kesmeye geldiğinde, kötü toplar çıkarıyor. O anlamda beklentiyi kestim gerçi. Boey'in yokluğunda, en azından ayakta kalabilmesi dahi olumlu. 

Sağ bek transferi konuşuyoruz çünkü. Gerekli de, işi "olmazsa olmazlıktan" kurtarmak lazım. Yarın Yedlin'e x teklif gelir, gönderirsin ayrı. Gelmemesi halinde, elinde olanı kullanmak zorundasın. Belki sağ bek işini yaz aylarına bırakıp, Ocak ayında farklı bir pozisyon adına daha agresif hareket edersin. Ömer Bayram'ın da sol bekte, Rizespor performansı değerliydi. Bunun gibi düşünüyorum.

Beğenip, beğenmeme mevzusu değil yoksa. Şartları zorlamak bu, kendi içinden alternatif oluşturmak. Her şey transfer olmuyor, böyle hareketler de değerli. Yedlin'in Konyaspor maçındaki performansını da konuşmak gerekecek. Savunma performansını iyi buluyorum, Boey yokluğundaki süreç korktuğumuz gibi ilerlemedi. Şimdi Boey dönüyor, elimiz güçlenecek.

10 yorum:

  1. Ilk geldiginde bunu yazmistim Yedlin Amerikan Futbolu kökenli atletik olarak ligdeki cogu oyuncudan daha iyi durumda eksigi pozisyon bilgisi ve bizim tarzimiz bir ligde hic oynamamis olmasi, uyum sagladikca daha iyi olacagini soylemistik.
    Yaptigi hatalardan dolayi hücumda ürkek sanirim hoca kulagini cekmis ama gerideki isini cok iyi yapiyor tacklelari takimdaki Marcao vs tarzi savunma kökenli isimler haric herkesten daha iyi bana göre.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından savunmada ayakta kalması dahi kafi diyeyim.

      Sil
  2. Bu adam topla oynamaya alışık değil. Ne Sunderland'de ne de Newcastle'da pas oyunu oynamadı ve genelde 3-5-2'nin kanat beki gibi oynadı. Biraz direkt oynayınca adamın defoları doğal olarak azalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum beklentisine girmeden, hızına ve savunmasına güveneceğiz artık.

      Sil
  3. Boey hala ortalarda yok ne idmanda ne kadroda gözükmüyor. Fatih hoca riske etmedik milli aradan sonra kullanacağız demişti, bence durum sandığımızdan kötü Boey konusunda. Umarım bir an önce takıma döner ama ben bjk karşısında da sahada olacağına inanmıyorum, hakkında haber dahi çıkmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boey iyileşti ama riske edilmiyor. Doğru da.

      Sil
  4. Premier Lig'de tercih edilmesinin bir sebebi var mutlaka zamanla rayına oturabilir performansı.

    YanıtlaSil
  5. Maalesef Amerika'da teknik taktik altyapı eğitimi çok kısıtlı, o belli mevkiye ve oyun felsefelerine yönelik oyuncuyu hazırlama olayı pek yok, Dallas, NYRB gibi birkaç seçkin örnek dışında. Yedlin'in fundamental eksiklerini buna bağlıyorum. Oyuncu gayretli halbuki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de, bu adamın yılları Premier Lig'de geçti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir