15 Ekim 2021 Cuma

Bu tarz forvetler, Süper Lig şartlarına rahat uyum sağlar ve geldiği gibi hesabı açar


Süper Lig "forvet" diriltme cenneti. Yaşı kemale yaklaşmış, Avrupa'da gözden düşmeye ramak kalmış çoğu forvet, Türkiye'ye gelir ve yeniden parlar. Bazı forvetler de oyun tarzıyla, Süper Lig şartlarına daha rahat uyum sağlar ve geldiği gibi hesabı açar. Okaka da böyle işte. Yaş 32 olsa da, fizik gücü, fırsatçılığı, mücadelesi ile, nefesi kesilmeye yüz tutmuş Başakşehir'i hayatta tutmaya çalışıyordu. Emre Belözoğlu sonrası çıkışa geçeceklerine inanıyorum. Bu yolda da en büyük kozları Okaka.

Okaka'nın adını Galatasaray'la andığımız günler de yakın. Hatırlayın, Nagatomo'nun kiralandığı döne, forvet için de Okaka uğraşı vardı ki, son gün olmadı. Sonraki sezon yine konuştuk, bu sefer de transferi yetişmemişti. Her dönem bir şekilde, Galatasaray gündeminde yerini aldı. Sonrasında ise tüm ülke takımları adına ismini okur olduk.

Biri alacaktı yani, bekliyorduk. Piyango Başakşehir'e diyelim. Başakşehir, o kadar kontrolü kaybetmişti ki, transfer konusunda "doğaçlamanın" kitabını yazdılar. Okaka da o hesap aslında. Plan, proje olduğunu düşünmem, o an imkan doğunca alalım dediler. Kendileri adına iyi de yapmışlar, takımı ayakta tutuyor işte.

Aykut Kocaman'la, kısır Başakşehir'i de taşıyordu. Emre Belözoğlu ile, biraz daha yeteneğe yönelecek olan Başakşehir'i de taşıyacak. Beşiktaş'ı ateşe attı, ligde 6 maçta 6 gol. Büyük fırsatçı, golü kokluyor. Fizik harika, mücadele ediyor, kalçayı koyduğunda topu alamıyorsun. Hareketli bir yandan, fakir Lukaku'su işte.

Bu tarz forvetlerin, neredeyse istisnasız şekilde ülkede büyüyor olması da cabası. Bunun örneklerini çok kez verdim, hepiniz biliyorsunuz. Bir tek Galatasaray başaramadı bu işi, o ayrı. Mitroglou da o örnekler arasında yerini almalıydı. Ya da Pandev, bizden sonra büyüdü. Okaka'ya dönersek, gol krallığının çok ciddi adayı. Hele ki Emre Belözoğlu sonrası.

8 yorum:

  1. Çok güçlü bir fiziği var bizim ülkede tandemdeki stoperlerin ikisini birden sırtına alır taşır golünü de atar :)

    YanıtlaSil
  2. Dikkatinizi çekti mi bilmem ama bizim ligde her zaman fiziği güçlü forvetlerle başarı gelmiştir. Beşiktaşta Mario Gomez Aboubakar dönemi, Fenerbahçe son şampiyonluğunda Sow Emenike, bir de sattığı Muriqi Galatasaray Drogba, Gomis , Trabzon ise Sörloth. Alayının ortak özelliği güçlü savaşçı mücadeleci isimler olmaları... Bizim lig zayıf santraforu kolay harcar, zira kasap gibi stoperler var omuzu koydu mu 3 metre uçuyor adam. Fenerde Berisha ve Rossi bu yüzden eleştirilerin odağındalar çünkü o stoperlerle savaşabilecek kadar güçlü değiller. Mesela bizde halil de öyle ama halilin tekniği o kadar güzel ki tereyağından kıl çeker gibi sıyrılıyor rakibinden. Bu arada başakşehirin galibiyeti de şahane oldu. Şimdi iş konyayı yenip, los galacticos uçan kaçan cart curt bjk ile puanı eşitlemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'yi unuttun kardesim tokatlaya tokatlaya atti son golü Rize'de ve cok dogru tespit yapmissin guclu forvetler Super Ligin tozunu atiyor zira burasi fizik gucun teknige göre daha ön planda oldugu bir lig.

      Sil
    2. kesinlikle öyle hocam. diagne, mustafa da bu tarz isimler. umarım bu güçlü forvet rüzgarı bu sene Galatasaray'dan yana eser :)

      Sil
    3. Fizik gücün değerli olduğu kadar, fırsatçılık, gol sezgisi de beraberinde olmalı.

      Sil
  3. gs bjk fb herkese kaç kere yazıldı bu adam. ligimize uygunmuş demek ki :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir