26 Ekim 2021 Salı

Cicaldau'ya bir şey diyemem, Mostafa Mohamed'e ise hiç kızmam


Bir tane penaltıcı belirleyelim diyordum da, penaltıcımız varmış zaten. Cicaldau, iyi bir penaltıcı ve neden, böylesine kırılma noktasında kullanan o değil? Bizde forvetler her penaltının başında ve hepsi de müthiş öz güven sahibi. O penaltıların geneli de kaçıyor. Bu büyük bir otorite sorunudur. Takımın teknik direktörü Fatih Terim ve kendisine rağmen böyle bir hareket geliyorsa, bazı noktalar sorgulanır. Hocanın maç sonu "penaltı" açıklamaları ise apayrı felaket.

Penaltıcının Cicaldau olduğunu, o an topu bırakmaması gerektiğini söyledi. Bir yandan da, Mostafa Mohamed'in hareketinin yanlış olduğunu belirtiyor. Topu alırken, neye göz yumuyoruz? Gelmiyor mu kenardan müdahale, saha içinde kimse dur diyemiyor mu? Cicaldau'ya bir şey diyemem, Mostafa Mohamed'e ise hiç kızmam. Otorite boşluk çünkü, bunu kullanıyorlar. Sana rağmen, bu penaltıyı kullanıyorlar. 

Maç sonu açıklamalar da öyle seviyede ki, Mostafa Mohamed'i yine mi kaybedeceğiz? Futbolcuyu kazanmak adına mı o penaltıyı atmasına göz yumduk ya da? Çok fazla değişken ve çelişki. Futbolcunun da arkasında durabilir, saha içinde hata olmasına rağmen. Maç anı görmezden gelmek hata, açıklamalar hata. Şimdi bunun üzerine, kızağa çeker mi dersiniz? Yoksa ısrar eder, sonraki penaltıyı da mı ona attırır. Yıllardır bunu yaşıyoruz.

Geçen sezon da aynı muhabbet olmadı mı? Denizlispor deplasmanı, ilk penaltıyı Babel mükemmel kullanmış. Sonrasında Emre Akbaba'yı kazanalım, yeni doğan çocuklarına gol hediyesi adına penaltıyı verdik ve kaçırdı. İlk yarıda farka koşacakken, 2. yarıda farkı bulmak adına zorlandın. Şampiyonluk bitti. Basit bir detay gibi görünse de, değil işte. Bu maçta kaçan 1 puan, belki de lig sonunda yine pahalıya mal olacak.

10 yorum:

  1. Cok iyi yazi ben Mostafa'ya yine de kiziyorum ama kabahatin büyügü gercekten hocada ve basit bir detay degil. Hani macin basinda Ersin mi Muslera mi diye sorduklarinda herkes Muslera diyordu ya (ben de dahil) o begenmedigimiz Ersin mac sonu aciklamalarinda dedi ki Mostafa'nin butun penaltilarini izledim nereye nasil vurdugunu biliyordum, iste futbol böyle detaylarda gizli senin de dedigin gibi kalecileri degistirsen dün kazanan biz olurduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Muslera durumu, güvenlik sorunu tadında bir sıkıntı :(

      Sil
  2. Ayrıca Galatasaray ligdeki son 4 penaltının 3'ünden yararlanamamıs bu istatistik de hocaya yazar kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarın hava yağışlı olacakmış, o da hocaya yazar.

      Sil
    2. Merak ettim son 4 penaltıyı kim attı ve sahada cica var mıydı?
      Varsa bence arkadaşın dediği gibi ne kadar sevsem de hocaya yazar abi ):

      Sil
    3. Yok bana yazar :) Onun hocaya yazar demesindeki kasıt başka.

      Sil
  3. kalenin ortasına abanın şunu arkadaş. mohamed uygun bu vuruşa.
    "bugün benim günüm. ben iyi hissediyorum" gibi şeyler olmamalı ayrı mesele.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon Kasımpaşa'ya attığı penaltıyı hatırla. Öyle vursa, kalecinin yine şansı yok.

      Sil
  4. Böyle kritik bir penaltıda kenardan verilen talimatın dışına çıkmak saçmalık. Mohammed kullanmak istememeliydi. Cicaldau da birakmamaliydi. Bu durum penaltıda böyleyse başka taktiklerde nasıldır kim bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve kenardan o an talimat gelmemesi de saçma. Görüyorlar, neden müdahale yok?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir