11 Ekim 2021 Pazartesi

Çok fazla alternatif olmayınca, bazı transferler keskinleşiyor


Ocak ayında "sağ bek" transferini mutlaka konuşacağız. Yedlin, iyi bir alternatif oluşturamadığı gibi, yıllık ücreti ile de lüks görünüyor. Omar'dan beklenti var mı dersek, görünen pek olmadığı. Haliyle de, yerli ağırlığı da artmaya başlamışken, yerli sağ bek transferini konuşuruz. Yaz aylarında da konuşuyorduk ama öncelik görünmedi. Yedlin gitmiş olsa, Eylül ayındaki transfer günlerinde sağ bek transferini mutlaka konuşurduk.

Adaylar da belli. Bünyamin Balcı, İsmail Çokçalış ya da Ramazan Civelek gibi isimler. Tuzlaspor maçı, sağ bekte 2 genç ismi denedik ama çok tutmadım. Orada bir ışık yansa, belki kazanımı alttan yapardık. Maalesef iş transfere döner ve öncelikli olarak da Bünyamin Balcı'yı konuşuruz. İsmail Çokçalış, ciddi bir sakatlıktan döndü ve henüz süre almadı. Bünyamin Balcı ise, geçtiğimiz sezondan bu yana istikrarlı şekilde yükselmeye devam ediyor.

Ocak ayında da, bonservis harcanarak, genç isimler kadroya katılmaya devam eder. Değişim bir anda bitmiyor, yapılacak başka hamleler de var. Bu hamlelerin ağırlığının yerli olması önemli. Yabancı kuralı ne ölçüde değişir bilmem de, mevcut durum devam etse dahi yerli değerli. Bazen oluyor, ilk 11 adına 3 yerli konusu değişiyor. Boey, büyük kazanım da, arkası boş. Sakatlandığı dönem ne denli sorun yaşadığımız ortada.

Sol bekte de sorun var diyorum ama Ömer Bayram iyi kötü bir mücadele içinde. Sağ bekte bu yok, Yedlin'i mecburiyetten kullansak da olmuyor. Bünyamin Balcı güzel olur, Antalyaspor'daki yükselişi devam ediyor ve iyi bir istikrarı var. Temposunu, oyunun 2 tarafında göstermek istediği katkıyı beğeniyorum. Orayı doldurur yani, gelecek adına yine iyi bir yatırım. Çok fazla alternatif olmayınca, bazı transferler keskinleşiyor.

7 yorum:

  1. bünyamin de nedense bi sabri Sarıoğlu havası kokluyorum ben. patlamalı koşuları, sürekli hücumda gözükmesi gidip gelmesi çılgınlığı bana onu hatırlatıyor. bünyaminin de bazen saçmaladığı anlara tanık oldum ama zaten kusursuz olsa çoktan ayrılmıştı antalyadan. 21 yaşında geleceği parlak... 3.4 € market değeri gözüküyor, Antalyaspor yönetimi Galatasaray talip oldu diye ağzını 8'den açtı bile... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havası olsun da, Sabri Sarıoğlu olsun. Gayet iyi alternatif olur :)

      Sil
  2. Alternatif oyuncuların yerli ve genç isimler olması önemli kadro kurarken elimizi güçlendirir bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Bu tarz gençler kaçırılmamalı.

      Sil
  3. Ali Ülgen' de alternatif olarak düşünülebilir.Galatasaray altyapı çıkışlı,ptt 1.ligde Ankaraspor ve Samsunspor da direk 11 oynadı.Henüz 21 yaşında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda bugün blogda bir yazı olacak :)

      Sil
    2. Açıkçası şaşırmıştım yazıda Ali Ülgen 'in alternatif olarak adının geçmemesine:)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir