27 Ekim 2021 Çarşamba

Eksikler yok muydu, elbette var


İhale bırakma işlerini seviyoruz. Ona yazar, buna yazar, şöyle olur, böyle olur gibi. Bunu ben de yapıyorum, herkes de yapıyordur. Beşiktaş maçı yorumuna gelirsek, "hocaya yazar" kısmına pek anlam veremem. Eksikler yok muydu, elbette var. Hatalar da var. Lig için, Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 2'lisini bir arada kullanmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da görüntü farklı. Avrupa'daki görüntü, bu maça da yansır mı diye düşünüldü. Plan açısından bakarsam, doğru hareketti.

Büyük maçları zaten iyi oynuyoruz. Skoru tutabilme noktasında sorunlar var ve yine Beşiktaş maçı özelinde bakınca, bireysel hatalar daha ön planda. Lokomotiv Moskova maçı misali, ilk 20 - 25 dakikada rakip baskısını kır, oyunu dengele ve tempoyu düşür taktiği. Gol de bulduk bu sefer üstelik. Kerem Aktürkoğlu ve Morutan'ın olduğu ortamda, geçiş için en iyi silahlar sende. 1-0'ı en azından ilk yarı bitene kadar tut, 2. yarı öyle alanlar açılacak ki.

Maalesef Muslera hatası ve 1-1. Şimdi burada gelip de, hocaya yazar demenin ne mantığı var? 2. yarıda bir hatası var, o da korner öncesi yapılan oyuncu değişiklikleri. Altın kuraldır, yiyeceğin duran top öncesi değişiklik yapmazsın. Yaparsan, yerleşim sorunu olur. Babel ve Halil Dervişoğlu hamleleri, 1-1 gidiyorken, kazanmak adına hamlelerdi. Lokomotiv Moskova maçındaki Kerem Aktürkoğlu / Morutan değişiklikleri gibi.

Orada 2-1 oldu, bir anda değişiklikler, özellikle Babel tarafında taca çıktı. Yine de hareketlendin, baskı kurdun, pozisyonlar var. Penaltı da güzel zamanda geldi. Penaltıyı Mostafa Mohamed'in kullanması, hocanın olduğu ortamda böyle şeylere izin vermek hatadır, hocayı eleştiririm. Maç sonu açıklamaları, bu konu adına daha da yanlıştı. Yine de hata işte, penaltı gol olsa, hocanın planı yine haklı çıkacak. Lokomotiv Moskova maçına göre, gol yedin bu sefer, tonla bireysel hata. O gün şut imkanı dahi vermiyordun.

2 yorum:

  1. maçtaki en büyük yanlışı diagne ve taylan'ı uzun süre sahada tutması. özellikle de diagne devre arası kesinlikle oyundan alınmalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Hoca, geçmiş maçlarda, 45. dakikalarda bu değişiklikleri yapıyordu bir de.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir