17 Ekim 2021 Pazar

Galatasaray 1-0 Konyaspor, kötü oynarken de kazanalım


Kazanan daima haklıdır diyemeyiz. İlk yarıdaki görüntüyle, 2. yarının bu kadar ayrışmasını anlayamam. İlk yarıda, özellikle ilk 20 dakikada ön alanda daha baskılı, pozisyonlara giren bir Galatasaray var. Biraz daha direkt oyun oynamaya çalışıp, açık alanları değerlendirmeyi denedik. Erken de golü bulunca, o alanlar rahat oluştu. Halil Dervişoğlu'nun sürüklediği hücumları izledik. Bitiricilik ve biraz da "karar mekanizması" sorun olsa da, hücumu ilk yarıda taşıyan isimdi.

İlk yarıda rahatlıkla sonuca gidebilirdik. Belli bölümlerde baskı yenilse de, bu rahat kırıldı ve akan oyunda da rakibe pozisyon verilmedi. Geriden çıkarken ki problem, daha doğrusu riskli işler dışında bir savunma sorunu da görmedim. Bu tarz maçları yaşıyoruz aslında, ilk yarıda bitirebilmek lazım. Bitiremediğin an, bunun geri dönüşü problem oluyor. Konyaspor karşısında, 2. yarıda öyle baskı yenildi ki, neredeyse varlık gösteremedik.

İlk yarıdaki problemlerden biri Taylan Antalyalı'ydı. Erken sarı kart gördü, kırmızıya çok yakındı ve pek ayakta da kalamadı. 2. yarıda Assunçao ile biraz daha tempo ve sertlik bekledim. O da ezilince, hamlen kalmamış oluyor. Kanatları değiştirip, biraz daha presi, mücadeleyi güçlendirmeyi denedik. İlk yarıda Kerem Aktürkoğlu da iyi değildi mesela. Hücumda top tutamayınca da, Halil Dervişoğlu çıktı. Yine de, Emre Kılınç / Babel / Barış Alper Yılmaz değişiklikleriyle de istediğimizi alamadık.

2. yarıdaki Konyaspor baskısı net, özellikle de kanatlardan. Merkezde zaten daha etkin olan taraflarken, kanatları da iyi kullanıp, pozisyonlar bulmaya başladılar. Muslera / Alpaslan Öztürk / Nelsson ile ayakta kaldık, kendi ceza sahamız içinde iyi set kurduk. Bu baskıyı kıramamak, hücumda kalamamak ve açık alanı değerlendirememek büyük problemdi. İlk yarıda, özellikle hücum adına iyi işler yaparken, 2. yarıda böyle bir baskı yemek problem. Skor korumamız ya da ilk yarılardan işi bitirip, fiş çekebilmemiz problem. Ligde oynana her maçta ya bunun faturası kesildi, ya da zorlandık.

4-4-2'den yana sorun yok, uyum gerekiyor. Berkan Kutlu döndüğü an, orta sahadaki baskı ve tempo ister istemez yükselecek. Böylece Cicaldau da nefes alacak. Halil Dervişoğlu / Mostafa Mohamed uyumu da oturursa, istediğimiz hücumu bizlere getirir. Tabii bu oyunda, Kerem Aktürkoğlu'nun bu kadar kötü oynamaması lazım. Morutan da hücumu sürüklerken, yine kenara alıyoruz. Yeteneği düşürünce de, hücumun işleyişi problem oluyor. Yine de, kötü oynarken de kazanmak, özellikle de Konyaspor karşısında değerli.

34 yorum:

  1. Hep kötü oynuyoruz zaten abi iyi oynadığımız maç kaç kere oldu bu sene? 2. Yarı da şu yenilen baskının şu rezilliğin hesabını vermek zorunda hoca, sanırsın karşında marsilya lazio var ya, 2.yarının istatistiklerine bakın kepazeliktir ya vallahi yoruldum sinir stres oluyrıuz boşu boşuna, ben artık adam gibi oynayan bir takım izlemek istiyorum. Sürekli gelişiyoruz gelişiyoruz deniyor maç sonları hani nerde o gelişim? İstanbul ile oynanan hazırlık maçı dahil çok kötüyüz yani Ahmet Mehmet falan değil sorun, sorun sahada bir çalışmışlığın olmaması hiçbir gelecek göremiyorum ben artık.Bu arada Diagneye şöyle bir desteğin verilmesi sadece diagne üzerinden değil takımın oyunu üzerinden bir mesaj hocaya, insanlar bıktı artık çünkü..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne konusunda tepki olduğunu düşünmüyorum. O konudaki düşüncem tam olarak bu linkle :)

      https://twitter.com/SportifCumleler/status/1449711892272910336

      Sil
  2. Yine karmakarışık ne yapılmaya çalışıldığı belli olmayan bir maç daha. aynı hatalar, basit top kayıpları, tamamlanmayan ataklar vs. Muslera'nın manasızca, aptalca attığı mayın paslar...
    Böyle bu şekilde gitmez. Hakkaten ne zaman nasıl düzelir, nasıl futbola benzer bir şey oynarız artık bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. yarı adına yazdıklarına katılırım. İlk yarıdaki görüntü, az daha genele yayılırsa güzel.

      Sil
  3. ne zaman iyi oynuyoruzki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk devre beğendim takımı. tempo vardı pozisyonlar vardı.
      ikinci devre 45 dakika ezildik. resmen utanç vericiydi.

      Sil
  4. Bence 4 4 2 olmadı; ya da daha doğrusu kalıcı sistem olmaz. Birkaç maçı idare edebiliriz belki ama biraz direnci yüksek takıma kontrolü bırakırız direk. Orta alanda o hareketli ve tempolu 3lü olmayınca rakip rahat üstünlük kuruyor. Ve bu takım kontrolü bırakıp yarı sahasında karşılayarak başarıya gidecek bir takım değil.
    Bahsettiğin uyum konusu doğru ve bence kilit nokta, ama zaten o uyum olsa önceki dizilişle de daha rahat skor bulurduk. Şimdiki 2 forvet arayışına gerek olmazdı. Yani hücumdaki uyum işini çözsek zaten herşey çözülecek. Biraz antremanda çalışmak lazım ufak anlık setlere, o iş hiç yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ilk yarıda oldu, ısrar etmek lazım. Bireysel performanslar artmalı ve Berkan Kutlu dönünce de görüntü böyle olmaz. Kanatlar biraz daha merkez gibi katkı verebilmeli.

      Sil
  5. 4-4-2 bu merkez ve kenar oyuncularıyla imkansız. Morutan değişikliği de doğruydu yoruldu. İllaki ileri ikiliyle oynamak istiyorsak ya 3-5-2 ya da 4-3-1-2 oynamalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenar oyuncuları, merkezleşmek zorunda. Morutan bunu yapar da, Kerem Aktürkoğlu'yu bilmiyorum.

      Sil
  6. Oyunu kötü oynamalısın sebebini herkesten farklı olarak kadro yetersizliğine bağlıyorum.Nerdeyse her oyuncumuz bir şeyler vadeden ancak oyunu oturmamış genç oyuncu, tecrübeli oyuncularımızın katkısı yeterli değil,ön taraf skor yükünü çekecek oyunculardan kurulu değil,marcao,boey,berkan bu 3ü hep 11 başlayıp bütün sezonu çok iyi performansla tamamlamadıkça ligin 20li haftalarında yarışa havlu atarız.Devre arası çarpışan orta saha ve skor üreten Rodrigues tarzı kanat oyuncusu transferi şart.Takımımız zamanla beraber oynadıkça çok iyi noktalara gelişebilir ancak şu an yarış için ağır abilere ihtiyaç var. Kerem geçmişte Aydın Yılmaz'ın,Sinan Gümüş'ün bulduğu şansları buluyor bugünkü etkisizliğini sürdürse kısa zamanda formasını kaybeder, formda dönemindeki bir Emre Çolak'ın katkısı bile 5 tane Kerem'i cebinden çıkarırdı.4-4-2'de ısrar edilmesi de elzem çünkü bu takım çok az gol atıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ise kadroyu yetersiz bulmuyorum, değerli alternatiflere sahibiz. Marcao, Boey ya da Berkan Kutlu dönünce elbette daha iyisi olur.

      Sil
  7. ilk yarıyı beğendim ama sonrası felaket gibi.ikinci yarı 0 atak. hatta atak girişimi bile yok. şut istatiğimiz ilk yarı sonunda bitti. rakip de çok aman aman oynamadı. hatta m.city, liverpool, münih filan dünya karması yapıp gelse böyle bi ikinci yarı yine kabul edilemez. hadi eksik kalsan yine anlarım ama koskoca galatasaray 11'e 11 oynanırken böyle bi acizliğe düşmemeli. 2000 yılından beri maç izliyorum böyle bi devre hatırlamıyorum. psg, r.madrid gibi hem skor hem de oyun olarak hezimete uğradığımız maçlarda bile böyle 0 atakta kalmamışızdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakibin 2. yarıdaki baskısına cevap verememek düşündürücü oldu.

      Sil
    2. Berkan olsa verilirdi aslinda orta sahada kaybettik ikinci yariyi, istatistikler üzerine güzel bir yazi konusu olabilir ikinci yari. Berkan olmayinca elimizde alternatif olmamasi kötü devre arasi bir orta saha şart gibi.
      Baska bir konunda 100. korner atisimizdan da sonuc alamamamiz bu da bence cok düsündürücü.

      Sil
    3. Berkan Kutlu alternatifleri var da, beklenen gibi değil. Taylan Antalyalı düşüşte, Assunçao şu an hazır değil.

      Sil
  8. Bu maçta olumlu olan şey pas fetişizminden kurtularak daha direkt oyuncu atakçı uzun top atan bir oyun oynamaktı ben bunu beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk yarida o işi iyi yaptık. Mostafa Mohamed'in de oyun içi katkısı etkiliydi.

      Sil
  9. Ben bir GSli olarak utandim 2. yarıdaki oyundan. Konyaspor GS, GS Konyaspor idi sanki. 29% topa sahip olma nedir biri bana izah etsin. FT dışında bir TD ile bu istatistik olsa bugün neler konuşulurdu mesela...

    Ben artık Babel in sonradan oyuna girdiği, Feg'in ilk 18e girdiği bir GS gormek istemiyorum ya.

    Bu 5 oyuncu değişikliği işinden tek kötü etkilenen takım biz olduk valla billa ya.

    Umarim bir daha böyle bir manzara ile karşılasmayiz. Ben skordan bağımsız keyifle izleyeceğim bir GS görmek istiyorum. Skor taraftarligi yapmadım hayatım boyunca da.

    Hocanin formsuzlugu bir an evvel düzelir umarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncu değişiklikleri aslında, kağıt üzerinde doğru hamleler. Performans işi ayrı ama bu maç adına bir şey diyemem.

      Sil
  10. Oyunu cok iyi özetleyen bir yazi olmus, eklemek istediklerim her ne kadar Mohammed, Halil ile cikmis olsak da Diagne'li düzen ile ilk yarida fisi cekebilirdik diye düsünüyorum, Halil yine 3 net pozsiyonu harcadi, yakin sutlarini gercekten gelistirmesi gerekli.
    Assunçao icin gûnden güne umitlerim azaliyor, Endri Cekici ile bizim yari sahamizda bir pozisyonu vardi siradan bir 6 numara iki kere alirdi o topu, Endri kontrolunu kaybettigi topu basit bir hareketle aldi yürüdü yine Assunçao mudahale bile edemedi, bu fizikle Super Lig'de oynamasi zor umarim yanilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne ile daha top tutar, mücadele içinde etkili olursun da, Diagne / Mohamed takilmam şu düzende. Maçına göre değişir.

      Sil
  11. Çift forvetli düzende olmazsa olmazlardan birinin de Emre Kılınç olduğunu düşünüyorum. Çünkü 2 orta saha olduğunda bek savunmasına aşırı yardım gerekiyor bunu kerem bugün yapmaya çalıştı gücünü de oraya harcadı ilerisi için pek kalmadı

    YanıtlaSil
  12. Geçtiğimiz dönem bir maçta daha olmuştu bu, hatırlayamadım şimdi. Berkan oyundan alınınca rakip üzerimize akın akın gelmişti, dün ikinci yarı da benzer bir tablo izledik maalesef. Berkanın o direnci çok kıymetli. Beşiktaş maçında da olmayacak, ileri ucu çok kuvvetli olan bjk'ye karşı direncimiz nasıl olacak merak konusu. Ayrıca bir parantez de musleraya açmak lazım. Ya arkadaş sen ne biçim riskli pas atıyosun ya? İkinci yarı asunçao sırtı dönükken attığı pasın izahı yok! Ya sen böyle bir pası zamanında taylana verip Kasımpaşa'ya 2-0 dan maç verdirdin, hiç mi ders almadın? Yeter artık bu iğrenç paslardan vazgeç be muslera, yakışmıyor artık be. Takıma boey marcao berkanın acilen monte edilip ilk 11 yazarken ilk bunları yazmak lazım. Dünkü kadroyla büyük takıma karşı oynarsak hallaç pamuğuna döneriz. Bizim acilen ikinci yarıdaki oyunu düzeltmemiz lazım. Ayrıca bir kez olsun rahat rahat maç izleyelim be abi her maçı yoğun stresle tamamlar olduk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direnci, mücadelesi, temposu. Takımın ciğeri diyorum ben. O olmadığında nefes almak zor.

      Sil
  13. Taylan orta sahada geçen seneki halinden çok uzak. Berkan olduğunda daha farklı olabilir belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın kamp dönemini kaçırmış olması etkiliyor maalesef. Sakatlık da çok bozdu onu.

      Sil
  14. Taylan assuncao değişikliği Konya baskısının ana nedeni bu arada, merkez de hiçbir üstünlük kuramadığımız için konya çok rahat baskı kurdu. Rakibin baskısını iki mücadeleleri kazanarak kırarsınız. Gs 2.yarı da 20, Konya ise 33 ikili mücadele kazanmış.Taylan a çöp çekenler 2.yarıyı bi izlesinler bakalım kim çöpmüş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ++aytaç neden girmedi mesela? Tamam yeterliliği tartışılır tamam hayal kırıklığı oldu da assuncao çok mu yeterli? Aytaç en azından ikili mücadelelerde ezilmezdi bu kadar Konya da bu kadar baskı kuramazdı. Keza diagne 85 yerine 65 falan girse marsilya maçı gibi bu baskıyı da kırardı. Nedir bu diagneye olan tavırlar anlamıyorum

      Sil
    2. Mustafa gayet iyiydi ilerde top indirme ve mücadele konusunda. Bence bu sebeple değiştirmedi fatih hoca. Oyundan hiç düşmedi Mustafa hep saldırgandı. Asunçao konusuna sana yüzde yüz katılıyorum; fizik konusunda çok eziliyor bir 6 numara asla bu kadar ezilmemeli. Belki geleceği parlak belki daha erken evet ama bu fizikle şuan için bizim lig gibi temaslı bir ligde her ikili mücadelede silindir gibi ezerler. Berkanın dönmesine acil ihtiyacımız var.

      Sil
    3. Iki arkadasa da katiliyorum hele Assuncao'nun Endri Cekici ile bir pozisyonu var Bein Sports mac özetinde de görebilirsiniz Endri topun kontrolünü kaybediyor gibi oluyor ligdeki hemen her 6 numara atlar topu alirdi Assuncao bekledi ve Endri topu tekrar alip yürüdü kisacasi Assuncao o topu alabilecegine bile emin degil, istedigi kadar pas aksiyonunda basarili olsun bu fiziksel haliyle Galatasaray seviyesinde kesinlikle oynamamali.

      Sil
    4. Aytaç Kara da kötü durumda, o yüzden kadroya alınmıyor. Assunçao'yu bekliyorum ben hala, potansiyeli var. 2 maçta gömmem ama mutlaka gelişim göstermesi lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir