18 Ekim 2021 Pazartesi

Halil Dervişoğlu'nun ilk yarıda sürüklediği hücumlar vardı, açık alanı iyi kullandı


Fatih Hoca, Marsilya maçı sonrasında "formasyon değişikliğini" işaret etmişti. Nedeni de, hücum adına biraz daha iyi set oyunu oynayabilmek adınaydı. Bunu duyunca da işi direkt olarak 4-4-2'ye sorduk. Milli Takım arası sonrası da ilk lig maçında bu dönüşümü bekliyordum. Konyaspor maçının ilk yarısına bakınca, bence "hücum" tarafında istediğimizi aldık. Daha net pozisyonlar bulan, ön alandaki baskısı güçlü bir Galatasaray izliyorduk. Sıkıntı biraz uyum ve bazı bireysel performanslar kaynaklıydı.

İlk golü erken bulunca, alan iyice açıldı. O açılan alanda, daha iyi bir Kerem Aktürkoğlu oyunu beklerdim. Aldığı her topu ezdi. Haliyle de soldan etkili olamadık. Morutan ise, devreye girdiği anlarda etki göstermiş olsa da, o da çok net oyunu sürükledi diyemem. Halil Dervişoğlu'nun ilk yarıda sürüklediği hücumlar vardı, açık alanı iyi kullandı. Sorunu ise hem bitiricilik, hem de karar alması. Bazı noktalar şut istemezken, o kaleyi düşündü. Bitiricilik de sorun olunca, 2. golü bulamıyorsun.

Yine de iyi oynadı, onun adına en doğru pozisyon. Mostafa Mohamed'in yükselişi de devam ederken, çift forvetin faydasını gördük. Orta sahada, Taylan Antalyalı erken sarı kart görüp, kırmızıya çok yakın oynayınca, ortadaki sertlik düşüyor. Cicaldau da doğal olarak işin biraz daha savunma tarafına odaklanıyor. Orta saha da, beklenen hücum katkısını verdi diyemem. Berkan Kutlu olsa, oradaki tempo ve hareketlilik başka noktaya gelir.

2. yarıda ise, tam anlamıyla düşüş vardı. Hücumda hiç top tutamadık ve çift forvetin bir anlamı kalmadı. Halil Dervişoğlu kayboldu, Mostafa Mohamed yalnız kaldı ve hiç servis alamaz oldu. Oyun içi katkıları vardı bu arada, Mostafa Mohamed birçok kez uzun topları aldı, seni hücumda tutmaya çalıştı. Değişikliklerle de, çift forvetten vazgeçilmedi. Babel'in bu formatta, Halil Dervişoğlu'unn alternatifi olacağını düşünüyordum ki öyle kullanıldı. Tabii bu değişiklikler de çok fayda sağlamadı. 2. yarıdaki görüntü kötü. İlk yarılarda işi bitirebilmek, görüntüyü farklı kılmak gerekiyor.

11 yorum:

  1. konuyla alakası yok ama sorayım.

    hoca ayrılınca kimi istersin? Hagi,Okan, Ömer Erdoğan veya başka yerli yabancı biri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an böyle bir konu düşünmüyorum.

      Sil
    2. Bu konuya ben cevap vermek istiyorum. Hoca emekli olana kadar takımın başında kalmalı. Yerini de önümüzdeki sene kulübeye geçecek ve o emekli olana kadar onun yardımcısı olarak bulunacak olan Arda Turan almalı. Yani Hoca Arda'ya el vermeli.

      Sil
  2. Forvetin ilacı gol, her zaman olduğu gibi. Halil de gol atmak istiyor, keza Muhammedde istiyor Diagne'de. Ama bu bir takım oyunu, burada bireysel hesaplar düşünülemez. Kimin kaç gol attığı değil iyi oyun iyi bir skor alıp yola devam etmek önemli. Halil de bir forvet bencilliği maalesef var ve bitiricilik konusunda ciddi sıkıntı çekiyor. İlk pozisyonun izahı yok, 2 metre boyunda kaleciye aşırtma şuta gerçekten ihtiyaç var mıydı halil? Yapsana yerden plaseni. Neyse sonuçta gol pozisyonuna girmekte bir başarıdır zamanla daha iyi olacaktır düşüncesindeyim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç oyuncu, bunları bir şekilde aşıp, gelişim gösterecek. Beklenti bu :)

      Sil
  3. Halil çok yararlı bir oyuncu.Bitiricilik konusunda tecrübe eksikliği var ama çok yetenekli.Bonservisi alınırsa ileride takıma çok daha fazla yararlı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceği parlak. Umarım takıma katılır.

      Sil
  4. L.Moskova maçında Halil-Mostafa değil de, diğer iki maçtaki gibi mi sahaya çıkacağız acaba merak ediyorum. Maçtan maça değişiklik göstereceğiz gibi. Şu an Halil-Mostafa ikilisinin oynadığı formasyonu bireysel uyumların yetersizliği sebebiyle Avrupa maçlarında kaldıramayabiliriz. Bana kalsa en keyif verici dizilim, o ayrı da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 3 3 oynarız gibi, Avrupa'da oturmuştu çünkü format.

      Sil
  5. Halil'in bitiriciliği tecrübe ve çalışma ile ilgili. Sabretmek bazen çok zor da olsa sabretmek lazım. Başka türlü meyvesini toplayamazsın. Artıları çok fazla. Israrla oynatmak lazım bence.
    Aynı şey Kerem için de geçerli. topu alır almaz kafası kesik tavuk gibi kaleye gitmeye çalışıyor. O da aşırı acemi ve tecrübesiz. bundan dolayı çok fazla top kaybı ve basit pas hatası yapıyoruz.
    bilmiyorum ama top kaybı, basit pas hatası, atak sonlandıramama konularında bence lig lideri olabilir.
    Bizim kadar kolay top ezen, top kaybeden 2. bir takım yok.
    Kaleciye dönme konusunda da bence dünya markasıyız. Takımın sanki en iyi top kullananı muslera gibi her atak onda bitiyor o da şişiriyor. Hakikaten bu kadar manasız, ne oynadığı belli olmayan 2. bir takım var mı bu ligde bence yok!!!
    Daha ne kadar neyi bekliyoruz anlamak imkansız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir anda kestirip atıp, hüküm veriyorlar işte. Bana garip gelen bu oluyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir