23 Ekim 2021 Cumartesi

Hazır oyuncu olunca da, şans bulmak için beklemeye gerek yok


Barış Alper Yılmaz'ın Lokomotiv Moskova karşısında 11 başlayacağını düşünmüyordum. Rotasyondan söz edilse de, Emre Kılınç oynayabilir diye beklemiştim. Gerçi benim rotasyon beklentim de yoktu. Bu duruma da rotasyon diye değil, maç planı gibi bakmamız gerekiyor. Fatih Hoca, ilk etapta hücumun fizik kapasitesini arttırmak isteyerek, Morutan ve Kerem Aktürkoğlu yerine, Barış Alper Yılmaz ve Babel'i tercih etti. Gün sonunda da, doğru yapmış diyoruz. 

Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu'nun ilk geldiği döneme göre, çok daha öncesinden şans bulmaya başladı. Biri 3. Lig, diğeri 1. Lig'den gelse de, Barış Alper Yılmaz'ın da 1. Lig seviyesinde sadece 1 sezonu vardı. Yetenek işte, her şartta parlıyorsunuz. Transfer dönemi öncesinde, bu adamı kaçırmayalım, potansiyeli yer yer Kerem Aktürkoğlu'nun üzerinde dahi diyordum. 2'si arasında kıyası sevmiyorum. 2'siyle alakalı beklentim çok yüksek.

Barış Alper Yılmaz, biraz daha fiziğiyle ön plana çıkan bir kanat. Keçiörengücü'nde daha fazla hücum aksiyonunda ortaya çıkar ve yeteneğiyle yürürdü. Galatasaray'da ise işin mücadele tarafında daha aktif ve ağırlıklı olarak sağ kanatta kullanılıyor. Bir çizgi kanadı misali, oynadığı yerde vura vura ilerliyor. Fizik mücadelesi, hızı ve temposu gayet iyi. Randers maçını hatırlayın, kazandıran isimlerin başındaydı. Eli sakatlanmamış olsa, o arayı da çok iyi geçecekti.

Fatih Hoca, direkt olarak kendisini rotasyona attı ve böyle zorlu bir deplasmanda dahi 11 başlatıyor. Bu da güvenini gösterir. O da verilen görev dahilinde, elinden geleni yaptı ve en güzeli de, böyle bir seviyede hiç sırıtmadı. İyi bir alternatif yani. Hazır oyuncu olunca da, şans bulmak için beklemeye gerek yok, anında sahaya atılıyorsun. Zaman içinde, verilen bu şanslar daha da artacaktır ve ana planın değişmez parçası olacak.

7 yorum:

  1. Ben Beşiktaş maçında da ilk 11'de sahada olacağını düşünüyorum. Hoca bi BUG bulduysa onu iyi değerlendirir. Moskova deplasmanında kurduğu tuzak oyun müthiş tepki verdi ve sonuca gittik. Beşiktaş maçında da deneyeceği fikrindeyim...

    YanıtlaSil
  2. Lokomotif maçının tam tersi de mümkün morutan ve keremin yorduğu beke karşı sonradan girip fiziği ile dövebilir tabiri caizse:) Çünkü zamanla forvete evrilecek bi fizik yapısı var şuan stoper ile boğuşamaz ama bekleri alt edebilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı fizik güç mü gerekir bu maçta yoksa hücumda sürükleyebilmek mi. Soru bu :)

      Sil
    2. Beşiktaş maçı için değil abi genel olarak bazı maçlarda :)

      Sil
  3. Çizgiye inip içeri kesmeleri çok kiymetliydi. Onun haricinde sürekli mücadelenin içindeydi. Bu seviyede ilk maçı olmasına rağmen hiç acemilik çekmedi. Fatih Hoca bu oyuncularin üzerinde çok çalışıyor bu bariz belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler gelişiyor, yeter ki o ışığı versin. Duruluyor üzerlerinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir