4 Ekim 2021 Pazartesi

Hücum arıyorduk ve o kanadı işletmek lazımdı


Ömer Bayram'ı Galatasaray adına değerli bir alternatif görürüm ama sol bek performansını beğenmem. Orta sahada verim aldıktan sonra, orada devam etmesi gerektiğini düşünüyordum. İş döndü dolaştı, Ömer Bayram'ı yeniden sol bek alternatifi yaptı. van Aanholt arkasında Ömer Bayram'ı yazmak risk, iyi bir rotasyon değil. van Aanholt dahi yer yer sallanıyor, eleştiriyoruz. İşin kötüsü dinlenme fırsatı dahi veremiyoruz, çünkü alternatif yok.

Rizespor karşısında ise, Ömer Bayram'ın oyuna girmesi doğruydu. Babel'in performansı da etken tabii, Ömer Bayram'ı iyi kıldı. Hücum arıyorduk ve o kanadı işletmek lazımdı. Ömer Bayram da, hücum tarafında kanadını iyi kullanıp, ceza sahası içine etkili toplar çıkardı. 1 asisti var, 2. yarının hemen başında 1 asisti daha olabilirdi. Yüzde 100 2'lü mücadele kazanma oranı, 5 kez sahipsiz top kazanmış ve 5 kez de şut pası vermiş.

Bir hücum beki ne yapmalıysa, Ömer Bayram da bunu yaptı. Sürekli dediğim şu, Ömer Bayram iyi bir alternatif. Çok haksızlık yapılıyor ve birileri yerden yere vurulacağı zaman, Ömer Bayram ilk sıralarda. Ne beklediğini bileceksin, büyük hayaller kurmayacaksın, görev adamı tutacaksın ki, işini yaptığında sırıtmasın. Bu tarz maçlarda etki edecek işte, seni sürüklemeye çalışacak. O bölgede kullanabileceğin başka isim de yok.

Keşke sol bek değil de, orta saha, hatta sol ön alternatifi yapabilsek. İyi bir sol ayağı var. Transfer olduğu dönemden bu yana da, ondan daha çok asist yapan bir Galatasaraylı futbolcu da yok. Ben beklentimi düşük tutup, ne alacağımı bildiğim için, Ömer Bayram'ı kötü kılmıyorum. Kadronda bulunsun, an geldiğinde sahne alacak. Biz yine sol bek için alternatif oluşturalım, o ayrı konu. Sağ bek konusu daha vahim tabii, 90 dakika Yedlin'le oynuyorsun ve hücum tarafında ne alıyorsun?

14 yorum:

  1. Ömer Bayram'ın da son zamanlardaki eleştirilerden nasibini alarak daha hırslı mücadeleci ve istekli olduğunu gördük dün. Yetenekleri sınırlı bir adam, evet belki Galatasaray seviyesinde değil ama dediğin gibi büyük beklenti içerisine girmeden zamanı geldiğinde direnç ve mücadele gerektiğinde ömer bayram işe yarayacaktır. van Anholt'tan daha verimliydi dün. Bu performansına bakarak fatih hocanın daha çok şans vereceği düşüncesindeyim. Ama ilk hatasında veya saçmalamasında da sahip çıkmak yerine idam sehpasına çıkarır bizim taraftar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti doğru ayarlanırsa, bence gayet iyi alternatif.

      Sil
  2. Feghoulinin olduğu ve 3.5m€ maaş aldığı bi takımda Ömer daha çok asist yapıyorsa Ömer'e yapılan eleştiriler linçler ıslıkların içi boştur. Feghouli bir şanpiyonlukta etki etti diye kaç senedir yatıyor adam oynayacak diye gözünün içine bakıyoruz ama taraftarın gözü Ömer'i görüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. Gereksiz yargılar var, hak etmiyor.

      Sil
  3. Çok yönlü birçok mevkiyi yedekleyebilen bir futbolcu. Ortaları ve duran topları gayet iyi. Mücadele kısmında da bir hayli var. Tek sıkıntısı top tekniği ve oyun görüşü. Alternatif oyuncu için gayet yeterli özellikler bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentini ayarladığın an, gerisi sorun olmuyor.

      Sil
  4. bek konusunda yıllardır süregelen bir problem var. Bir sürü oyuncu aldık, yüksek miktarda para harcadık ama hala sonuç çok kötü. Sacha transferi gerçekten fayda/maliyet açısından mükemmel bir iş oldu. ama 2 ay bekledikten sonra sol beke alınan PVA ciddi derecede hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor. Ben olsam devrede Sacha gibi ucuz maliyetli bir genç sol bek arardım.
    Aynı şekilde stoperde de yedekler konusunda durum vahim. Marcao- Nelson dışında güvenle yazabileceğimiz stoper de yok. bunun sebebi oyun sistemimiz de olabilir. Topu geri kazanma süremiz çok uzun. hücumda etkili dikine hücum yapamıyoruz. bundan dolayı da açık oynadığımız maçlarda defansta çok basit hatalar yapıyoruz. Ama yine de yediğimiz gollere baktığımda, bireysel basit hataları (geri pas, basit top kaybı vb..) çıkardığımda yediğimiz goller yerleşim hatası golleri.
    Fatih Hoca bence bunların tamamını formasyonu ve sistemi değiştirerek düzeltebilir. Ama 3 senedir ısrarlar pas futbolu, geriden kısa paslarla çıkma oyunundan vazgeçmiyor. Babel, Feghouli gibi temposuz ve takımı yavaşlatan oyunculardan vazgeçmiyor. Kapanan takımlara karşı boşluk yakalamak için dikine ve hızlı paslaşmak lazım. Verkaçlarlar, çalımlarla, araya yerden havadan denemerlerle açabilirsiniz. Kenardan orta kalitemiz iyi olsa ordan gidelim diycem ama Ömer dışında orta yapabilen kimse yok!
    Hocanın önce bu takımın kendi istediği pas oyununa uygun bir takım olmadığını idrak etmesi lazım. Sahada yedin, PVA, lyundama, kerem, falan varken nasıl pas oyunu oynayaksın? Pas kabiliyeti çok kötü, sürekli top kaybeden oyuncular bunlar.
    15 günlük devrede umarım iyi bir şeyler bulabilir.
    Artı Duran top organizasyonu görmek istiyoruz. Rize bile ön direğe kesip arkaya aşırtarak bize gol buldu. Bizim hala korner golümüz yok.
    Kadro adaletsizlikleri de var. Cagne'ye yapılan büyük haksızlık bence. Bu çocuğun günahı nedir ben anlamıyorum. Halil de Halil. Bazı şeyleri abartmamak lazım. Sahada Deniz Berkamp mı oynuyor ben anlamıyorum. Tamam ben de beğeniyorum ama Cagne'yi de küstürmenin bize ne faydası var?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrar sağlayamadık, o doğru. Mariano / Linnes günleri sağda iyiydi, sonra bozuldu. Sol bekte ise daima problem var.

      Sil
  5. beklentiyi doğru ayarlarsak eleştiriler azalır doğru ama alanya maçında sen o adamı orada tutamıyorsan en ağır eleştiri de gelir. ekran başındaki herkes ve tabi kendisi de topun o arka direkteki oyuncuya atılacağını biliyordu; buna rağmen golü yedirdi. geçen sezon averajla şampiyonluğu kaybetmiş bi takım olarak, o pozisyondaki hata belki de altın değerindeki 1 puanımıza sebep oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rizespor karşısındaki asisti sayesinde de belki seni şampiyon yaptı. O zaman da en ağır övgü gelmeli, neden gelmiyor? Geri dönüş ile 3 puanı getirmende katkı sağladı.

      Sil
    2. yerine göre eleştiri de övgü de gelir. bu çok normal. rizespor maçında da çok iyiydi tabi katılıyorum.

      Sil
    3. Tamam işte, eleştiri çok rahat geliyor da, övgü gelmiyor. Sorun o :) Bakıyorum her yere, övgü yazan tek kişiyim.

      Sil
  6. geçen yine sonradan Babel'in sol öne girdiği maçta yazmıştım neden Ömer Bayram'ı almadı hoca diye?

    Bu adam sol önde gayet yeterli bir performans veriyor sürekli. Çizgisi belli en azından, belli bir seviyenin altında oynamıyor. BU maçta da çizgisini bozmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel için fiziği ön planda sanırım, hoca başka bir şey düşünüyor. Ömer Bayram konusunda haklısın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir