28 Ekim 2021 Perşembe

Kaçınılmaz olanı yaşamak lazım


Eğer bir teknik direktörle yolları ayırmayı düşünüyorsanız, beklememek lazım. Aman şu maçı kazandı biraz daha kalsın, hadi biraz daha bekleyelim şu dönem geçsin gibi düşünceler tamamen zaman kaybı. Gün sonunda o teknik direktör gidiyor çünkü. Siz ise kaybettiğiniz zamanla baş başa kalıyorsunuz. Barcelona için de olan buydu. Koeman'la daha öncesinde yollar ayrılmalıydı, beklediler ve kaçınılmaz son geldi. Bugün aynı durumu Manchester United de yaşıyor.

Solskjaer dönemi bitti yani, biteli de çok oluyor. Neyi bekliyorlar bilmiyorum da, hala şartları zorluyorlar. Bu ayrılık çok yakın zamanda yaşanacak ve Manchester United da kaybettiği zamana yanacak. Manchester United'in düşüncesi biraz da Fenerbahçe gibi. Ya da ben öyle düşünüyorum diyeyim. Uzun zamandır şampiyon olamıyorlar ve şampiyonluk adına olası en kısa vadeli adımı atmaları lazım. Conte de boştayken, hala neyi bekliyorlar bilmem.

Conte bu işi Inter'de de, Chelsea'de de başardı. Günümüz adına, kısa vadede başarı odağıyla, zirvede yer alan bir teknik adam. Boştayken de fırsattır, hazır göreve gelmek de istiyor. Hala deniyor ki yapılanma, gençlerin büyümesi. O zaman Cristiano Ronaldo neden alındı? Manchester United kadrosunun elbette transfere ihtiyacı var da, çok iyi bir yapı da var elde. Pogba, yapılanmaya kalmayacak artık, başarı istiyor. Conte bana göre olabilecek en iyi çıkış yolu.

Barcelona'ya dönersek. Xavi'nin kaçınılmaz son olacağını hepimiz biliyoruz. Başarır, başaramaz bunu bilemem. Bu denemeyi yapmak zorundalar. Yoksa akıllarda kalacak ve bu iş de bugün olmasa, yarın olacak. Hazır şartlar oluştu, denemek adına ideal fırsat. Bu sezonu "geçiş" olarak kabul edip, başarıdan ziyade, yapılanmaya odaklanmak zorundalar. Yapılanırken de gençlere, özellikle de La Masia kökenlerini tekrar hatırlamak durumundalar. Xavi de bunun adına ideal isimlerden.

Rijkaard da, Guardiola da, Barcelona'da görev aldıklarında "yeni" isimler sayılırlardı. Özellikle de Guardiola diyelim. Xavi'den yana da beklenti bu olacaktır. Belki teknik direktörlük hayatı Katar'da gelişim gösterdi ama kökler burası. İstediği ve hayal ettiği yer de burası. Geçen sezon bu iş için erken derken, içinde bulunduğumuz sezon ise şartların ideal olduğunu o da biliyor. Bu yüzden de kaçınılmaz olanı yaşamak lazım.

2 yorum:

  1. Barcelona Conte daha uyumlu olabilir bence. Manchester da Zidane'la devam edebilir. Zidane Pogba, Ronaldo gibi yıldızları idare etmeyi bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Conte de oraya gider mi emin olamadım. Barcelona, Conte için kesenin ağzını açar mı? Conte dönüp de, altyapıya bakmayacaktır çünkü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir