24 Ekim 2021 Pazar

Kırılma anlarında kırılmayan, çok daha güçlü çıkabilen bir Galatasaray


Kırılma anlarında kırılmayan, çok daha güçlü çıkabilen bir Galatasaray. Geçen sezon yaşanan felaketin ardından, gemiyi karaya son anda yanaştırmıştık. Geçen sezonun kilit noktası da, kırılma anlarında kırılmak ve yaşanan istikrarsızlık. Bu sezon yola geç çıkılsa da, plan ve program dahilinde hareket edildi. Yerlilerde olmasa da, yabancılar için iyi isimler tercih edildi ve tablo ortada. Kimya tuttu, izlemesi de büyük keyif.

Anadolu Efes, her ne kadar bu sezona iyi başlamamış olsa da, geçen sezonun Avrupa şampiyonu. Böyle bir deplasmanda, 16 sayıdan geri gelip kazanabilmenin duygusu bambaşka. Elbette hala sıkıntılar var. Uzun rotasyonu problemli, bazı yerlilerden hiç katkı alınamıyor. Nef sponsorluğunun ardından transfer edilen isimler arasında ise müthiş bir kimya oluştu. Savunmayı eleştirirken, böyle bir rakip karşısında, 16 sayıdan geri dönebiliyorsun.

Müthiş bir son periyot oynandı. Melo Trimple ile geri dönüp, Akoon-Purcell ile sürükledik. Dee Bost ile de oyunun her noktasına damga vurduk. İlk yarıda eleştirdiğim Kravish dahi, son periyotta müthiş bir pota altı caydırıcısıydı. Hücumun potansiyeli apayrı bir seviye ve sınırlarını kestiremiyorum. Hücum noktasında müthiş karakterler var ve kim dursa, diğeri taşıyor. Melo, De Bost, Akoon-Purcell 3'lüsü aynı anda formda olduğunda ise, kazanılamayacak maç yok.

Yeter ki savunmada biraz olsun dişliler sıkılsın. O da biraz pota altının ayakta kalabilmesiyle alakalı. Sadık Emir Kabaca da x faktör misali, her maç benzer katkıyı veriyor. Kravish de biraz olsun, orta mesafeden şut sokmanın dışına çıkınca, tablo daha da keskin. Anadolu Efes karşısında, 16 sayı farktan geri dönüp, bunu da deplasmanda sağlamak çok değerli. Gelecek adına umutlanmak derken, fazlasıyla keyiflendik.

Ekrem Memnun faktörü biraz da. Yaşayan en büyük Galatasaray emekçilerinden. Geçen sezon gemiyi karaya yanaştırırken, o ortamda dahi müthiş bir hücum potansiyeli ortaya çıkarmış ve yüksek skorlar izletmişti. Aynı çizgi devam ediyor ve bu doğrultuda transferler yapıldı. İmkanlar biraz daha iyi olunca da, hedefler büyüdü. Hocanın çok eleştirildiği oluyor da, mevcut tabloyu olabildiğince başarılı buluyorum.

4 yorum:

  1. Nef sponsorluğunun ekmeğini ilerde daha çok yiyeceğiz alt yapıdan çıkan kaliteli gençler çıkmaya başladıkça hem daha ucuza oynatacağız hem de yabancılara daha çok maaş boşluğu yaratacağız ve daha kaliteli yabancılar alabileceğiz :) Alt yapıya eğilen bir Burak Elmas var o yüzden bu yönetim her spor branşında zamana ihtiyacı var :) Ama Galatasaray olabildiğince yarışmacı kimliği de devam ediyor bu güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun vadeli bir proje bu işte. Temeli attık, sonrasını izleyeceğiz.

      Sil
  2. Basketbolda da kötü günler geride kalıyor galiba Euroleague seviyesi olmasa bile onun bir altında bir takım olmamız gerek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir