22 Ekim 2021 Cuma

Nelsson / Marcao 2'lisi, vitrini sonuna kadar yaşayanlar


Şampiyonlar Ligi tadında "grup" söylemini ısrarla kullanacağım. Öyle çünkü. Avrupa Ligi seviyesi de mutlaka artıyor. Bu grup da, eldeki gençler adına hem vitrin, hem tecrübe kaynağı. Nelsson / Marcao 2'lisi, vitrini sonuna kadar yaşayanlar. Böyle bir grupta, henüz gol yemedik. Marsilya maçının 2. yarısı ciddi bir baskı yemiştik, onun dışında kalan anlarda ise savunma performansı mükemmel. Ligde kullanamadığımız Marcao'yu, Avrupa Ligi'nde kullanabilmek seviyeyi bir anda arttırıyor. 

Türkiye Ligi'nde aynı savunma performansı yok. Konsantrasyon kaybı da olabilir, aynı odak mutlaka yok. Orada kolay ve basit goller yiyoruz. Avrupa'da ise odak üst düzey, Odak yanında, Marcao çok daha büyük etken. Bu sezon gol yemediğimiz 5 maç var, 4'ünde sahadaydı. Taşlar yerine oturuyor. Nelsson'un sağ stoper oynamasıyla, sol stoper oynaması arasında fark oluyor. Sadece savunma da değil, Marcao etkisi, oyunu geriden kurabilmek anlamında da değerli.

Nelsson eleştiriliyordu, şu an göklere çıkarılıyor. 22 yaşında, müthiş bir soğukkanlılık. Sağ stopere geçtiğinde, doğal olarak daha rahat oynuyor. Ayağı pas yapan, lider özellikli bir stoper. Marcao da topla ilişkisi iyi, savunma performansı da güçlü. Bu 2'li bir arada olabildiğince büyüyor. Gençler, vitrine çıktılar ve şu an konuşuluyorlar. Marcao'nun ligde oynamaya başlamasıyla da, aynı savunma performansını izleyeceğimizi düşünüyorum.

Ligdeki savunma sallantısında yokluğu etkendi. Luyindama olmadı, Alpaslan Öztürk ise idare etti. Nelsson ise sol stoperde belki yüze 50'si ile oynadı. Geriden oyun kurmakta, topla çıkmakta da zorlandık. Marcao için bir artı da, ligde oynayamamasına rağmen, Avrupa arenasında hiç eksiklik yaşamaması. İyi hazırlamış kendini. Fatih Hoca da onunla alakalı süreci müthiş yönetti ve bu kazanımı sağladı.

8 yorum:

  1. Bu durum da savunmanın takım işi olduğunun kanıtı. Takım savunması sağlam olursa stoperler hata yapmıyor kolay kolay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoperlerin uyumu da o takım savunmasını yükselten ana etmen. Merkezde bu anlamda iyiyiz.

      Sil
  2. Biz dedik kerem marcao olayında marcaoyu kolay siliyorsunuz, marcao gs nin en değerli oyuncusu diye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz kim, isimleriniz neler? Adsız yazıyor.

      Sil
  3. Marcao yüne haftanın 11 ine girmiş bu sene son senesi hibi duruyor çok büyük oyuncu tam bir büyük takım topçusu kesici hızlı teknik lider ve solak tek eksik yönü ters uzun toplar onuda yapsa her konuda kalbur üstü olacak koy romaya intere ilk 11 oynar o kadar değerli ve rakip takım gazıyla gitsin diyenler vardı iyi ki kalmış ayrıca nelson müthiş lider, konsantre ve geldiği zamana göre havadan da çok iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hak etti de. Oynadığı 3 maç var, hepsinde iyi ve artık potansiyel stoperden, elit stoper olmaya doğru ilerliyor.

      Sil
  4. fatih hoca o kadar iyi yönetti ki kerem-marcao sürecini. ayrıca başkan ve yönetim de tabii ki. Zira fatih hoca bu tabloyu en baştan hayal etmişti, kafasında Nelsson ve Marcao tandemini kurup taş gibi defansı oluşturmuştu bile. Ama bu tatsız olay yaşanınca maalesef bizim fevri taraftarımız "kovun, gönderin, defolsun" tarzı harekette bulundu. Fatih hocadan Allah razı olsun. Bugün kulübün başında başka biri olsa ve marcao olayı yaşansa çoktan vedalaşmıştık marcao ile. Olay unutuldu şimdi, herkes marcao diyor. Moskova maçında bi pozisyonda bacağını tuttuğunda hepimiz eyvah! demedik mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel yönetti ve işin içinden çıktı. İyi ki hoca var :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir