15 Ekim 2021 Cuma

O düşünce olsa, Ghezzal da, Elneny de Galatasaray formasını çoktan giymişti


Elneny ismi Galatasaray'la anıldığında mutlu olsam da, rakamları duyduktan sonra vazgeçmiştim. Galatasaray'ın şu dakika, "son transferi" diye adlandıracağımız bir futbolcuya, çok büyük paralar verme lüksü yok. Bonservis değil mevzu, yıllık ücretler ve bunun süresi. 29 yaşındaki bir futbolcuya 4 yıllık sözleşme ve yıllık 2.5 milyon avro veremezsiniz. Verirseniz, şu ana kadar yaptığınız her şeyi çöpe atarsınız. Zaten o düşünce olsa, Ghezzal da, Elneny de Galatasaray formasını çoktan giymişti.

Haliyle de Ocak ayında Elneny adına bir girişim olmaz. Assunçao şu an istenilen gibi gitmiyor olsa da, opsiyonu düşük, ciddi potansiyel sahibi. Onu yükseltebilirsiniz ki, bunu da denemek zorundasınız. Kimseye futbolcu hazırlamıyorsun yani, Mostafa Mohamed işi gibi düşünün. Ayrıca 1 orta saha alınacaksa da, Gedson Fernandes ya da muadili bir genç adına yine şartlar zorlanır. Elinde birçok orta saha varken, 2 orta saha transferini düşünmek imkansız.

Bir de yabancı yani. Maliyetleri geçtim, sınır ne olacak? Ocak ayında transfer hareketliliği olacağı kesin de, atılabilecek, atılması gereken adımlar belli. Genç ve yerli bir sağ bek, yine genç ve yerli bir kaleci ve sol bek. Bu pozisyonlara alternatif oluşturmak olmazsa olmaz. Bir de Gedson Fernandes tarzı bir orta saha adına şartlar zorlanır. O da Gedson olmayacaksa, kimse alınmayabilir de. Elneny tarzı bir orta saha ya da herhangi bir isim, şu aşamada imkansız.

Bu demek değil ki, belli yaş haddinde isimler almayalım. Beşiktaş, Josef'i alırken 1 yıllık sözleşme verdi ve düşük bir yıllık ücreti vardı. Sen de günü kurtarmak adına, geleceği de bağlamadan, bu tarz adımlar atabilirsin. Tecrübeli isimlere kapılar kapanmadı yani. Sadece maliyet ve bağlayıcı sözleşme konusu sorun. Bugün, dün fırsat gibi görülen van Aanholt işini dahi eleştiriyoruz. Transfer tarzımız da belli, haliyle beklenti buna göre ayarlanmalı.

14 yorum:

  1. İyi ki Elneny de Ghezzal da gelmemiş. Belki oyunumuz oturmadı ve bireysel hatalardan çok gol yedik ama ben bu genç takımın birkaç dokunuşa ligi domine edeceğine eminim. Assunçao'nun da şans bulduğunda istenilen seviyeye geleceğine ve bonservisini alacağımıza inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceği kazanmaya oynarken, bu tarz maliyetlerin içine girmezsin.

      Sil
  2. Kacper Kozlowski gelebilirmiş Gedson olmazsa.Nasıl bir futbolcudur kendisi bilgin varsa paylaşırmısın üstadım.Bu arada Bence ocakta Feghouli ve Yedlin ya da Assuncao'dan çıkarsak iki tane yabancı orta saha kesin gelecek birisi yüksek ihtimalle Gedson olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fikrim yok, yazanlardan okuyorum ben de. İş olgunlaşırsa, bilenden öğreniriz nedir, ne değildir diye :)

      Sil
  3. Fatih Hoca'nin sevdigim tarafi eger bir is kafasina yatmiyorsa degistirmekten cekinmiyor oluşu, bence Assuncao'lu sistem yürümezse oraya ElNeny tipinde bir oyuncu gelecek Assuncao bir an önce kendini göstermeli, cıkan haberler bos degil zira bircok farkli kaynak ayni seyi soyluyor ama 4 sene sozlesme ve 2 milyon uzeri gibi teklifi Burak Baskan asla vermez bu saatten sonra, vermemeli de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de maliyetleri düştü Elneny'nin, bilmiyorum. Sezon sonu sözleşmesi bitiyor çünkü.

      Sil
    2. Avrupa'da devam edebilirsek genis kadroya Elneny de girerse cok isimize yarar diye düsünüyorum ama tek oyuncu alabileceksek de her zaman icin Gedson derim zira Elneny'den maksimum 2 yıl verim aliriz satilma ihtimali de düsük haliyle Gedson gibi bir potansiyel degil takim yapilanmasi adina.

      Sil
    3. Bu maliyetler zor, ayrıca yabancı sınırı daha da zor :)

      Sil
  4. Yüksek maaştan kaçınmalıyız artık kiralık veya serbest de olsa maaşı yüksekse almamaliyiz.

    YanıtlaSil
  5. Elneny'ye senelik 2,5 vermeyip, çok daha düşük kalibre ve falsolu ve daha yaşlı Van aanholt a 1,9 verince pek bir kıymeti kalmıyor. Madem genclesiyoruz gelen tecrübeli ve yüksek maaşlı oyuncu net performans vermeli. Elneny'yi alıp sol beki Ömer'le idare edebilirdik ve takım savunması çok daha sağlıklı olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elneny'e senelik 2.5 vermemek iyi işti. 4 yıllık sözleşme hataydı. Daha Arsenal'e ödenecek bonservis vardı. Gayet kıymeti var yani, bu işin limiti, o'su, bus'su var. Aanholt imza ücretsiz, boşta transfer. Bir de sol beki Ömer Bayram'la idare ederdik diyorsun. Facia :( Ömer Bayram'ı korurum bu arada da, böylesine ateşe atanlardan ben dahi koruyamam.

      Sil
  6. Asunçao konusunda fatih terimin aklında soru işareti olduğunu düşünüyorum. Zira basında da geçen "bonservisi alınmayacak" haberleri de bunu kanıtlar nitelikte. Tabi balon haber değilse. Ben fatih terimin güçlü kuvvetli savaşçı bir 6 numarayla devam etmek isteyeceğini düşünüyorum. Melo, Fernando tipi bir transfer isteyecek muhtemelen. Asunçao'nun fiziği de tarzı da o savaşçı ruha sahip değil, sanırım hocanın düşüncesi bu. Bekleyip görelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç, henüz 2. maçı. Zaman lazım, değerli bir potansiyel. Ama şu an erken gibi duruyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir